Skal du vælge mobilt bredbånd eller fiber?

Står du overfor beslutningen, om du skal vælge mobilt bredbånd eller fiber? Så afhænger dette simpelthen af dine behov. Skal bredbåndet være transportabelt, hastigheden, prisen, data, antal af brugere samt meget mere er faktorer, der kan hjælpe dig til at beslutte, om du skal have mobilt bredbånd eller fiber.

Transportabelt bredbånd

Én af de store forskelle på mobilt bredbånd eller fiber er, om du kan rykke bredbåndet rundt eller tage det med dig. For eksempel kan du altid tage dit mobile bredbånd med dig. Så hvis du ofte har brug for dit eget internet i toget eller bussen på vej på arbejde eller i skole, kan det være en fordel. Hvis du ikke har brug for mobilitet, når det kommer til bredbånd, så kan fiber være en løsning.

Hastigheden

På et tidspunkt havde det mobile bredbånd ikke en hurtig hastighed. Dog er dette lavet om nu, og du kan sagtens finde mobilt bredbånd med en rigtig god hastighed. Sommetider kan et mobilt bredbånd med 4G endda være endnu hurtigere end de helt almindelige bredbånd. Dog skal du tjekke et dækningskort for at se, om dette gælder i dit område. Hvis du elsker at surfe rundt på internettet, se film, spille spil eller mere krævende ting, så skal fiber nok mere ind i dine overvejelser.

Prisen

Du kan få billige mobile bredbånd med ret meget data. Derfor kan det være en fordel med et mobilt bredbånd, hvis du gerne vil spare nogle penge. Lige nu ser det ud til, at dette er den billigste form for internet. Dog kan du sagtens finde løsninger med fiber, der er til at betale.

Forbrug af data

Inden du beslutter dig for, om det skal være mobilt bredbånd eller fiber, så er det vigtigt at overveje, hvor meget data du rent faktisk skal bruge. Med fiber kan du benytte internettet, så meget som du har lyst til. Mobilt bredbånd fungerer ikke helt på samme måde, da du betaler for en forbrugsgrænse, og så kun kan bruge det specifikke data, som du har købt. Så hvis du ikke vil tænke over dit internetforbrug og bare have muligheden for at bruge internettet ubegrænset, skal du vælge fiber fremfor mobilt bredbånd.

Hvor mange skal bruge internettet?

Hvis en hel husstand skal samles om at bruge internettet, så er det fordelagtigt med fiber. Her vil et mobilt bredbånd højst sandsynligt ikke være løsningen, da internettet vil blive langsomt og brugt for hurtigt. Men hvis du alligevel vil have mobilt bredbånd til hele husstanden, så skal der overvejes, om det ikke kan betale sig at købe en router, som kan dele internetforbindelsen. Du kan købe disse specielle routere flere steder.

Før du køber enten fiber eller mobilt bredbånd, så er det en god idé at tage disse ting med i dine overvejelser. Herefter er du klar til at tage en beslutning.