InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 05/07-2018

Skal du vælge trådløst eller kablet internet?

Er du på udkig efter internet til dit hus, men er du blevet i tvivl, om du skal vælge trådløst eller kablet internet? Det er vigtigt, at du tager den helt rette beslutning og derfor får du her en forklaring på hvori forskellene er på disse, så du nemmere kan tage en beslutning. Læs med videre her!

Hvad er trådløst internet?

En router kan fungere trådløst, hvilket vil sige, at der ikke skal bruges nogen kabler. Du har derfor stadig en router, men du skal selvfølgelig være klar over, at det ikke er selve forbindelsen der er trådløs, men routeren der er trådløs. I dag kan du finde trådløst internet hos de fleste internetudbydere. En trådløs router fungerer således, at der bliver sendt data til routeren gennem en kabel-tv forbindelse eller et stik. Du kan finde dette form for internet til en god pris, men dog skal du være opmærksom på, hvor meget hastighed og hvor mange i er, der skal bruge dette internet. Dette er de vigtigste faktorer med dette internet, da det kan have stor betydning for hastigheden og stabiliteten.

Hvad er kablet internet?

Kablet internet sender en forbindelse fra dit Tv-stik, så du kan få internet i dit hjem. Der sidder et kabel, der bliver kaldt for ”coaxial”, hvilket forbindes mellem udbyderens modem og dit modem. Dit modem bliver sluttet til din computer via et kabel, så du kan få noget internet. 

Forskellen mellem kablet internet og trådløst internet

Gennemsnitlige er trådløst internet som regel mere stabilt end kablet internet. Derudover kan det også ofte være hurtigere, men det afhænger af selve routeren. Dog har trådløst internet den ulempe, at selve antallet af brugere og personer i husstanden påvirker stabiliteten og kvaliteten på internettet, hvilket det ikke gør på samme måde med kablet internet. Trådløst internet kan også have en tendens til at være ekstremt følsom overfor andre små forstyrrelser, hvilket kan være irriterende, hvis du for eksempel er i gang med at se en god film på internettet. Der er både fordele og ulemper ved både kablet internet og trådløst internet, så du skal finde den løsning, der passer bedst til dig og dit hjem. Selvom det måske er lidt hurtigere med trådløst internet, kan det være, at kablet internet passer bedre til dig og din husstand, fordi i er mange, der skal bruge internettet på samme tid. Dog kan det også være, at det kun er dig i husstanden og du ønsker stabilt internet konstant. Her kan det til gengæld være, at trådløst internet er det bedste for dig.