Skal jeg vælge COAX eller fiber som internetforbindelse?

Vores anbefaling: Se nyeste tilbud hos YouSee - Sikker, stabil og billig internet

Hvis du er på udkig efter nyt bredbånd med en god og hurtig hastighed, så kan det være, at du er i gang med at kigge nærmere på Fiber eller COAX. Dog kan det være svært at finde ud af, om du skal vælge den ene eller den anden internetforbindelse i hjemmet. Hvis du er i tvivl om dette, så skal du blot læse denne artikel, hvor du kan blive lidt klogere på, hvad der er det rette valg for dig.

De hurtigste internetforbindelser på markedet

I Danmark kan du vælge mellem flere forskellige typer af bredbånd. Men som det ser ud lige nu, er COAX og fibernet helt klart de to hurtigst forbindelser på markedet. Det er derfor klart en af disse to forbindelser, som man skal have i hjemmet, hvis man er interesseret i en rigtig hurtig og god forbindelse. Dog skal det lige pointeres, at det ikke er alle husstande, der behøver denne form for bredbånd. Men det kan være en god idé at få i sit hjem, da det bliver mere og mere populært - og folk er vilde med hvor hurtigt deres internet kan blive.

Hvad er forskellene på COAX og Fiber?

COAX er et navn for bredbånd, der får signal via ens antennestik. Det kaldes for COAX, fordi den kabeltype, der bliver brugt, hedder koaksialkabel. Derfor har man forkortet navnet og derfor kaldt denne type bredbånd for COAX. Fiber kommer via fibernet, hvilket som regel kræver, at man får en ekspert ud, der kan koble dette op for en.Disse to typer af bredbånd bruger to separate former for teknologier, hvorfor de på dette punkt overhovedet ikke er ens. Derudover er der også en smule forskel, når det kommer til de to typer bredbånds hastighed. Fiber kan sørge for, at du får den hurtigste forbindelse, som du kan finde i Danmark, mens COAX også sagtens kan levere en høj hastighed. Dog kan du ikke få en lige så hurtig hastighed med COAX, som du kan få med fibernet. Selvom de fleste påpeger, at der ikke er nogen husstande, der har brug for så hurtigt internet med fiber, så kan det være en alternativ mulighed, hvis man rigtig gerne vil have et superhurtigt internet. Derudover er det en rigtig god idé for virksomheder med mange medarbejdere.En tredje forskel er, at prisen ikke er den helt samme. Fiber er selvfølgelig dyrere end COAX, fordi du her kan opnå en noget hurtigere hastighed. Den sidste forskel er, at de to typer bredbånd ikke har den samme uploadhastighed.Der er derfor en del forskelle ved disse to internetforbindelser, hvorfor det er en god idé at overveje, hvad du rent faktisk har brug for og vil betale for.