InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 21/03-2020

Skal jeg vælge mobilt bredbånd eller almindeligt bredbånd?

Almindeligt bredbånd vs. mobilt bredbånd

Når du skal vælge bredbånd derhjemme, skal du først og fremmest finde ud af, hvilken type bredbånd du ønsker. Der findes forskellige muligheder på markedet, men i denne artikel gennemgår vi de to muligheder: almindeligt bredbånd og mobilt bredbånd.

De fleste vil typisk vælge almindeligt bredbånd, men det behøver ikke altid være den bedste mulighed. I dag kan du nemlig finde mobilt bredbånd, der er både hurtigt og stabilt og sagtens kan fungere i en husstand med flere medlemmer. Vi kigger derfor nærmere på de forskellige fordele og ulemper, der er ved mobilt bredbånd i sammenligning med almindeligt bredbånd.

Fordele og ulemper ved mobilt bredbånd i sammenligning med almindeligt bredbånd

Der findes naturligvis både fordele og ulemper ved begge typer bredbånd. Du skal derfor vælge den type, der passer bedst til dig og din families behov.

Internethastighed

Når det kommer til hastigheden, kan du i dag sagtens finde mobilt bredbånd med en forholdsvis god dækning og hurtig hastighed. Mobilt bredbånd kan endda fås med hastigheder, der passer til en husstand med omkring tre til fire medlemmer – også selvom du gerne vil benytte dig af streaming, spille spil og være på internettet samtidigt.

Dog mener de fleste, at de stadig får mere ud af almindeligt bredbånd i forhold til hastigheden, da det sommetider kan være mere stabilt. Men det kommer selvfølgelig an på dækningen, samt hvorhenne i landet du bor.

Derudover har du mulighed for at få bredbånd med meget hurtige hastigheder – også hurtigere, end hvad du kan få med mobilt bredbånd. Du skal derfor spørge dig selv, om du har behov for så hurtige hastigheder, eller om det er nok med mobilt bredbånd.

Prisniveauet

Du kan sagtens finde billigt bredbånd til en god pris med forholdsvis hurtige hastigheder. Men det er også muligt at få billigt mobilt bredbånd. Derfor er prisen ikke den faktor, som du skal lægge størst vægt på, når du skal vælge mellem de to muligheder.

Mobilt bredbånd er dog dyrere sammenlignet med almindeligt bredbånd i forhold til, hvor meget data du får for pengene.

Tag mobilt bredbånd med på farten

En fordel ved mobilt bredbånd, som du ikke får med almindeligt bredbånd, er, at du har mulighed for at tage det med på farten. Hvis du har et sommerhus, kan du tage dit internet med dig, eller du kan tage det med i toget, hvis du pendler meget. Det er klart en fordel for brugere, der ønsker bredbånd, der kan tages med overalt.