InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 20/07-2018

Skal jeg vælge mobilt bredbånd med eller uden binding?

Hvis du allerede har taget beslutningen om, at du skal anskaffe dig et mobilt bredbånd, så er der skam andre faktorer, som du også skal være opmærksom på. Hvad for en udbyder, hvad forbrugsgrænsen skal være på og ikke mindst, om du skal have et mobilt bredbånd med eller uden binding. Vi har derfor undersøgt lidt mere om dette emne, så du nemmere og hurtigere kan finde ud af, hvad der er det helt rigtige for dig.

Bindingsperioder og mobilt bredbånd

De fleste udbydere af mobilt bredbånd har faktisk slet ikke nogen bindingsperiode – eller du kan i hvert fald i de fleste tilfælde undgå det. En bindingsperiode er en periode, hvor du er bundet til en bestemt udbyder og et bestemt abonnement i en specifik periode såsom seks måneder eller lignende. Men hvorfor kan dette være en god idé for nogle forbrugere? Det kan være en fordel, fordi du på denne måde skal betale et fast beløb hver måned, hvilket som regel er forholdsvist billigt. Hvis du ønsker mere udstyr samt andet til dit mobile bredbånd, så kan det hurtigt blive en stor udgift på en gang, hvorfor en bindingsperiode kan sørge for, at betalingen bliver spredt ud over flere måneder. Hvis du ikke har brug for andet end et mobilt bredbånd, så er det måske ikke altid det bedste med en bindingsperiode. Men det kan du læse meget mere om i næste afsnit. 

Derfor skal du ikke have en bindingsperiode på dit mobile bredbånd

Nu har du allerede fundet ud af, hvorfor det kan være smart at sige ’ja tak’ til en bindingsperiode på dit mobile bredbånd. Men nu skal du så også vide, hvorfor det kan være en god idé at finde en udbyder, hvor du kan vælge et mobilt bredbånd uden en bindingsperiode. Uden en bindingsperiode har du en del mere fleksibilitet, når det kommer til valg af udbyder og abonnement. Hvis du har valgt et bestemt abonnement hos en specifik udbyder og finder ud af, at du ikke bryder dig om det efter et par måneder, så kan du bare skifte nemt og hurtigt til et andet abonnement eller en anden udbyder. Dette ville du ikke have mulighed for, hvis du eksempelvis var bundet af en bindingsperiode i seks måneder. Det kan være rart at have muligheden for at skifte rundt mellem udbydere og forskellige abonnementer, da dette kan hjælpe med at finde det hele rette abonnement, der passer perfekt til ens behov.

Fortrydelsesret på 14 dage hos udbydere af mobilt bredbånd

Hvis du har købt et abonnement hos en udbyder med en bindingsperiode og fortryder dette, så kan du fortryde købet indenfor 14 dage. Der er nemlig en fortrydelsesret hos alle udbydere på i alt 14 dage. Du skal derfor ikke være bekymret for, at du bliver fanget lige med det samme, hvis du laver en lidt for hurtig beslutning, som du finder ud af ikke var den helt rigtige.