Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

TV via Bredbånd

Det er en ganske almindelig tirsdag aften, og du er ved at have brugt dagens mængde af energi. Det er uden tvivl tid til afslapning. Det store antal af TV-apparater i Danmark kan være tegn på, at de fleste i denne situation sætter sig i sofaen med benene oppe og et mere eller mindre godt program i fjernsynet.

De levende billeder kan tilegnes gennem forskellige former for tv-abonnementer, og der er forskellige måder at koble sig på tv-signalet.

Bredbånd og TV

En af disse måder er gennem bredbåndskablerne. Dette er en løsning, som er tilgængelig for mange, da signalet sendes gennem de gamle telefonkabler, som forefindes rigtig mange steder rundt i landet.

Ved at få TV-signal via bredbåndsforbindelsen kobles TV og internet på sin vis sammen, da de to elementer benytter samme båndbredde. Det betyder altså, at de begge bruger af den begrænsede mængde hastighed, man har i sin husstand. Derfor skal man gøre sig overvejelser om, hvor stor en mængde hastighed, man minimum skal have, for at kunne få optimalt internet samt TV-signal.

Når man ser TV, bruger dette omkring 4-5 mbit af ens bredbåndssignal. Dette er vel og mærke pr. TV, så hvis du har flere fjernsyn i hjemmet, så kan det også være nødvendigt med en større hastighed.

Hvordan sker sammenkoblingen mellem bredbånd og TV?

Opkoblingen af TV til internet sker ved, at WiFi-routeren kobles til det telefonstik, som er til stede i de fleste hjem. En digital TV-boks kobles til henholdsvis routeren og fjernsynet. Det er gennem denne boks, du styrer og vælger mellem de forskellige kanaler.

Dette betyder også, at der skal være tilkoblet en TV-boks til hvert fjernsyn. Det kan selvfølgelig være en negativ ting, at man skal have fat i flere bokse og installere disse til hvert fjernsyn. Men boksene har dog ofte fede features, som gør, at de ikke blot er en elektronisk installation, som fylder på hylden.

Mange af udbyderne på markedet har tilføjet optagefunktion og mulighed for at leje film til boksens funktioner. Så du har mulighed for at få et bredt udbytte ud af din tv-boks, hvor du ikke nødvendigvis skal se det, der er på fjernsynsprogrammet her og nu.

Udbydervalg

Som nævnt, er der mange forskellige udbydere på markedet, og det er forskelligt hvilke områder af landet, de forskellige udbydere kan levere TV til. Derfor skal du finde den udbyder, som kan tilbyde bredbånds-tv i dit område. Kanaludvalget er også afgørende for valg af udbyder, og så kan det anbefales at tjekke de forskellige ekstra features, som nævnt ovenfor, så du får det helt rette abonnement til dig! Ligesom vi har forskellige ønsker og krav til vores TV-abonnementer, er der forskellige udbydere med hver deres at tilbyde, så mon ikke, du kan finde en, der passer lige præcis til dig lige her.