Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Det store spørgsmål; TV eller streaming?

Når du skal tage en beslutning om, hvordan du skal kunne se fjernsyn, er der et hav af muligheder, og hvad der fungerer for naboen, kan være meningsløst hjemme hos dig. Hvad du skal vælge, afhænger fuldstændig af dine krav, lyster og muligheder. Der er mange muligheder, så nedenfor prøver vi at få det hele til at blive lidt mere overskueligt.

Når du vælger kabel-tv, er pakkerne forholdsvis store, så hvis dit mål er en løsning der indeholder både, sport, nyheder, børne-tv og reality, er det sandsynligvis både bedst og billigst at vælge kabel. Desuden kommer pakkerne tit med gratis adgang til online tv, så du faktisk får streaming med i pakken.

Hvis du bor i et område, hvor der ikke er adgang til bredbånd eller kabel-tv, er parabol eller antenne en god mulighed. På parabolen er udvalget forholdsvis bredt, hvor det på antennen er mere begrænset. I parabolens bredere pakker er udvalget af kanaler stort, men du må muligvis undvære nogle ”standard” kanaler, i stedet får du nogle sær-kanaler, man ikke kan få andre steder.

Antennen giver mulighed for et mere specificeret indhold, men egner sig ikke til et stort udvalg.

Det bliver mere almindeligt at have bredbånd og tv hos samme udbyder, og det betyder ganske enkelt, at du får internet og tv fra samme sted. Man skelner imellem traditionelt bredbånd og fibernet, og det er relevant at have i baghovedet, at din tv-boks sandsynligvis vil tage lidt hastighed fra dit traditionelle bredbånd, men bruger du fibernet, vil der umiddelbart ikke være nogen mærkbar forskel.

Ved fibernet har hver husstand som regel kun en mulig udbyder, men ved det traditionelle bredbånd betyder det som regel ikke noget, hvor du er placeret, da der er flere muligheder. Både fibernet og traditionelt bredbånd arbejder med pakkeløsninger. Ved fibernet er det muligt at finde pakker, der til forveksling ligner kabel-tv pakken, mens bredbånds løsningen som regel har mere begrænsede pakker.

Signalet kommer via en boks, du tilslutter tv’et. Derfor kræver det også flere bokse, når man vil have signal til flere tv.

Streaming kan bruges som supplement til tv-pakken, eller som den eneste kilde til tv. Man henter indholdet ned fra nettet, hvilket kræver en internet forbindelse. Med streaming kan du se ,det du vil, når du vil, og afhængigt af hvilken streaming tjeneste du vælger, har du adgang både til serier, film og programmer.

Der findes en lang række streaming tjenester, og hvilken en du skal vælge, afhænger af, hvilket indhold du ønsker. Det lyder meget tiltalende, men streaming er ikke perfekt, og man må derfor afgøre med sig selv, om man kan leve med følgende:

  • Du skal tænde for en anden enhed, for at få et billede på skærmen.
  • Du kan risikere at filmen hakker, hvis internet forbindelsen er dårlig.
  • Du skal altid tage stilling til, hvad du vil se, og kan ikke bare zappe.
  • Du har kun adgang til de ting, som udbyderen vælger at sende.