TV og bredbånd i én og samme pakke

Du kan samle dit TV og din internetforbindelse under den samme udbyder. Det kan både spare dig tid og penge. Ofte er det nemlig billigere at samle TV og internet under samme udbyder og i samme pakke frem for at benytte to forskellige udbydere, og derudover har du også kun én regning at betale. Der findes flere forskellige løsninger, hvis du vil samle dit TV og internet i den samme pakke. I mange tilfælde vil du ikke frit kunne vælge mellem de forskellige løsninger, da de enkelte løsninger både kan have nogle tekniske begrænsninger, og også være begrænset af hvor i landet du bor.

TV og bredbånd via telefonstikket

Den mest udbredte løsning i Danmark er at modtage TV og bredbånd gennem telefonstikket. Hvis du vælger denne løsning, vil det i langt de fleste tilfælde også være nødvendigt at have en boks installeret, som din udbyder stiller dig til rådighed, når du tegner dit abonnement. Derudover er det selvfølgelig også en forudsætning, at du har et telefonstik i din husstand.

Fordelen ved denne løsning er, udover at du har TV og internet samlet hos den samme udbyder, at størstedelen af danske hjem er udstyret med et telefonstik og derfor kan vælge denne løsning. Ulempen er, at du ikke på forhånd kan vide hvilken internethastighed du kan modtage, fordi det afhænger af kvaliteten af de kobberkabler der løber fra den nærmeste central og ind i dit hjem gennem telefonstikket, og derudover også af afstanden til den nærmeste central. De fleste udbydere garanterer dog en minimumshastighed, hvilket vil sige at din internetforbindelse kan vise sig at være hurtigere end den garanterede minimumshastighed.

Bredbånd via kabel-tv

Denne løsning kræver, at du har mulighed for at modtage kabel-tv i din husstand, da du her modtager TV og internet gennem dit kabel-tv-stik. Boksen slipper du dog stadigvæk ikke for. Fordelen ved denne løsning er, at den ikke har nogen minimumshastighed, da udbyderne er langt mere sikre på den hastighed de kan levere, fordi kvaliteten af kablerne er højere. Ulemperne er dog, at hastigheden kan blive påvirket af hvor meget aktivitet der er i dit område, og du kan derfor risikere at opleve lavere hastighed end den du har bestilt.

TV via fibernettet

Hvis din husstand kan tilkobles fibernettet, er det også muligt for dig at modtage TV via denne forbindelse.

Fordelen er, at du med fibernettet kan opnå en meget højere internethastighed end det er tilfældet for internet gennem telefonstikket og kabel-tv-stikket. Det kræver selvsagt, at fibernettet er tilgængeligt på din adresse. Ulempen er, at det er en forholdsvis ny teknologi, og at der derfor stadigvæk er mange områder, hvor fibernettet ikke er tilgængeligt.

internettjek.dk kan du få et overblik over hvilke udbydere der tilbyder hvilke løsninger, og til hvilke priser. På de enkelte udbyderes hjemmesider kan du dernæst finde ud af, om den valgte løsning er tilgængelig i dit område.