Vælg den rigtige hastighed til dit bredbånd

Hastighed er en vigtig faktor, når du vælger bredbånd. Der er forskel på, hvor stor hastighed den enkelte forbruger har behov for. Vi har derfor lavet en oversigt over nogle forskellige hastigheder, og hvilke behov de dækker, så du kan få en idé om, hvilken hastighed du skal vælge. Vær opmærksom på, at der også er trin højere og lavere end disse- så det er muligt at vælge en hastighed, der ligger ud over de trin, vi har nævnt her.

10 Mbit

Med 10 Mbit kan du både streame videoer, downloade filer, surfe på nettet og bruge tjenester som netbank - kort sagt, hvad den almindelige bruger har behov for. Det er også muligt for flere computere at bruge et 10 Mbit bredbånd samtidig. Dog vil eksempelvis hastighed og kvalitet af streamede videoer nedsættes betydeligt, hvis flere af computerne streamer samtidig. Et 10 Mbit bredbånd er altså rigeligt til dig, der bor alene, og ikke har de store behov i form af gaming eller andet. Det er også en fin hastighed til en lille familie, der ikke er storforbrugere af internet.

20 Mbit

Et bredbånd på 20 Mbit er en efterspurgt hastighed hos udbyderne. Bredbåndet passer fint til en familie, der bruger internettet relativt meget. Med 20 Mbit bredbånd kan 5 computere bruge nettet sammen. Der er dog stadig en begrænsning i forhold til streaming af videoer - her kan to enheder godt streame samtidig, men kvalitet og hastighed nedsættes, hvis flere skal se videoer på samme tid. Hvis forbrugerne i husstanden ikke streamer videoer, kan der være penge at spare ved at benytte 10 Mbit bredbånd i stedet. For en enkeltperson, kan det være svært at opnå det fulde udbytte af en hastighed på 20 Mbit. Det kan dog være en mulighed, hvis du har behov for at kunne downloade store filer hurtigt.

30 Mbit

Med 30 Mbit bredbånd kan en familie, der bruger internettet meget, til gengæld godt streame samtidig i høj kvalitet fra 3-4 enheder. Samtidig kan bredbåndet bruges af op til 7 computere, så det er nok til en stor familie. Det kan dog være problematisk, hvis flere brugere har behov for at føre videosamtaler samtidig. Ligesom med 20 Mbit bredbåndet, kan det være svært for en privat forbruger, der bor alene, at få fuldt udbytte af et bredbånd på 30 Mbit. Det anbefales derfor, at du kun benytter 10-20 Mbit, hvis du bor alene - selv hvis du ønsker en høj hastighed.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.