Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hvordan ville verden se ud uden internet?

I dag kender vi alle til internettet. Vi bruger internettet dagligt og mange af os, i mange timer dagligt. Mange er ligefrem afhængige af at kunne komme på internettet for at udføre deres arbejde og mange får ved hjælp af internettet mere overskud i hverdagen, ved at foretage dagligvareindkøb og andet.

Uden internettet ville vi skulle ændre markant i vores livstil. Hele vores dagligdag og hele samfundet ville se anderledes ud. Tænk bare på hvor nemt det er, at tjekke sin netbank, alle vigtige papirer, såsom regninger og andet sker enten automatisk eller bliver sendt via digital post. Hvis der ikke var internet, skulle vi ned i banken hver gang vi skulle betale en regning eller tjekke vores konto.

Vi bruger internet når vi rejser med offentlig transport, når vi skal finde vej, når vi skal tjekke nyheder, når vi skal underholdes, når vi mærker symptomer på sygdom og når vi skal være sociale med andre mennesker.

Selvfølgelig vides det ikke, hvordan verden ville se ud, men vi kan til dels forestille os det, og der er i øvrigt lavet et utal af film omkring det.

Netop fordi internettet har så stor betydning for vores dagligdag, ville vi højst sandsynligt føle, at vi stod i total mørke og være fuldstændig uvidende om, hvordan mange foretagender skulle finde sted, hvis vi pludselig ikke havde internet.

På grund af internettet ved vi også hvad der sker på den anden side af jorden. Hvis vi ikke havde adgang til internet, var vi nødsaget til at gøre alt lokalt, og vi ville ikke have mulighed for at dele viden på samme måde, som vi gør i dag. Hvis vi så skulle bruge erfaringer, som var gjort langt fra vores lokalområde, ville vi skulle bruge meget mere tid på det, end hvad der er nødvendigt i dag.

Det ville samtidig betyde, at forskning verden over ville tage længere tid og vi ville udvikle denne viden og forskning langsommere fordi informationerne ville være længere tid om komme frem og samarbejdet ville være afhængigt af fysisk tilstedeværelse. Den viden man gjorde sig andre steder i verden, ville måske ikke stemme overens med den, man kendte til i denne del af verden, og det ville kunne resultere i meget forskellige udviklinger af levevis. Dog ser vi i dag også en stor forskel på levevis og levevilkår afhængigt af hvor i verden vi befinder os, men det skyldes helt andre faktorer.

De fleste af os bruger internettet, når vi skal underholdes. Så kan vi finde på at streame film og serier. Uden internet ville det ikke være en mulighed, og vi ville være nødt til at blive underholdt andetsteds.

Hvem ved - måske skulle vi bevæge os udenfor og bygge en snemand eller klatre i træer. Hvis vi ville se film, skulle vi ned i filmforretningen og udvælge hvilken en vi ville se, fremfor at gøre det via vores fjernsyn eller computer. Butikken Blockbuster ville muligvis genopstå!

Stort set alting i vores dagligdag er baseret på internettet, så der er ingen tvivl om, at det ville være en udfordring for de fleste at undvære internettet. Det eneste, vi kan sige med sikkerhed er, at samfundet og måden hvorpå vi lever i dag, ville være markant anderledes.