InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:
Skrevet d. 08/01-2020

Videorekruttering over internettet

Større virksomheder investerer mange penge i ny software og kunstig intelligens, der gør dem i stand til at håndtere deres rekrutteringer via video over internettet.

En af fordelene ved at benytte video til at prækvalificere kandidaterne er, at ansøgere som måske ville være sorteret fra på baggrund af CV og ansøgning alligevel får muligheden.

Samtidig risikerer virksomheden ikke at overse kandidater, som virkelig har en spændende personlighed.

Typisk stiller arbejdsgiveren nogle spørgsmål, som ansøgeren svarer på og optager disse svar med deres mobiltelefon eller pc via den software, virksomheden benytter. Arbejdsgiveren kan derefter gennemgå og dele videoer med andre medarbejdere, som deltager i rekrutteringsprocessen.

Fordele ved rekruttering med video

Virksomheden får et klart indtryk af medarbejderens personlighed og evner for præsentation og kommunikation. Desuden kan arbejdsgiveren få et indblik i, hvordan ansøgeren vil løse en opgave eller problemstilling.

Ansøgerens digitale færdigheder bliver også sat på prøve, da det kan være en kompliceret affære at få oprettet profil og få streamingen gennem en app eller pc til at fungere.

Nogle virksomheder modtager over 100 ansøgninger til en stilling. At finde den rigtige kandidat kan være som at finde en nål i en høstak. Med moderne internet-teknologi kan arbejdsgiveren nu kigge mange ansøgere igennem på meget kort tid. Vel at mærke uden at der gives køb på kvaliteten i rekrutteringsprocessen.

Rekruttering via video er også en stor fordel, hvis geografien er en udfordring. Skal der laves en ansættelse i et andet land, er det en stor fordel at have et godt indtryk af kandidaterne, inden der bruges penge og afsættes rejsedage.

For virksomheder med mange butikker i hele landet, vil en HR-chef kunne screene kandidater fra Skagen til Gedser på ganske kort tid. Dermed spares der både tid og omkostninger.

Virksomheder der udbyder rekruttering via internettet

De 3 største virksomheder, der udbyder video-software til rekruttering over internettet, er Spark Hire, Myinterview og Skeeld. Disse firmaer har bygget deres software på direkte streaming. Altså ikke optage og sende en fil - men direkte streaming på internettet.

Kunstig intelligens er integreret i produktet baseret på machine learning og advancerede algoritmer. Det betyder bl.a. at, der stiller nye spørgsmål med højere kompleksitet, basseret på ansøgerens tidligere svar. Inden for ganske kort tid vil en autobot kunne udføre størstedelen af jobsamtalen.

Disse virksomheder har også inkluderet et fuldt HR-system i softwaren, således at der eksempelvis gives automatisk afslag, hvis 3 kollegaer kun har givet en kandidat 3 stjerne ud af 5 i deres evaluering. Systemet kan også bruges til kommunikation med ansøgerne uden at bryde med GDPR reglerne.

Videostreaming kræver høj internethastighed

Når der videostreames live fra en PC eller en mobiltelefon over nettet, er internethastigheden meget vigtig. Er dækningen for dårlig får det omgående betydning for videokvaliteten. Billederne bliver uklare og lyden knaser. Er lysforholdende dårlige kræver det også ekstra båndbredde at streame. Derfor anbefales det altid ansøgerne at optage deres video i fuld dagslys.

Derfor kræves der minimum 4G til mobiltelefonen eller 20 megabit bredbånd, således at kvaliteten på video-streamingen kan opretholdes.

Når det nye 5G er udrullet i Danmark, vil der opstå helt nye muligheder for at knytte nye digitale features sammen med softwaren til glæde for virksomheder, rekrutteringsbureauer og kandidater i fremtidens jobmarked.