Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Voksende konkurrence på bredbåndsmarkedet

Forbrugsudvikling på internetforbindelsen

I takt med behovet for hurtigt og stabilt bredbånd, stiger konkurrencen på bredbåndsmarkedet. Herudover stiger forbruget på mobile internetforbindelser også, og danskernes forbrug på denne front er boomet de seneste år. En statistik fra Energistyrelsen viser, at der blev up- og downloadet over 162.000 TB i første halvår af 2016.

I forhold til første halvår 2015 er det en stigning på 81%. Hvis vi går endnu længere tilbage, bemærkes en endnu vildere stigning. I andet halvår 2010 var den samlede datatrafik på det danske net 8000 TB. Fra 2010 til 2016 er det altså en vækst, som er mere end 20 gange fordoblet.

Dansk Energi vurderer yderligere, at der i 2025 vil være et gennemsnitligt forbrug på mobilnettet på halvdelen af det forbrug, som var på fastnettet i 2015. En af årsagerne til at der stadig er et højt forbrug på fastnettet er, at danskerne ofte kobler smartphones til, og bruger nettet den vej igennem, fremfor 4G på mobiltelefonen.

Stigende konkurrence

Herudover ses der en stigende konkurrence på bredbåndsmarkedet. De billigere mobilselskaber, vil nemlig kapre de dyre selskabers kunder. Eftersom det er TDC, der sidder på størstedelen af nettet, må de mindre selskaber leje sig ind for at få lov at bruge TDC’s netværk.

Det finder TDC naturligt, men samtidig vil man naturligvis ikke miste for mange kunder og fjerne konkurrencen helt. TDC bliver kritiseret af flere af de mindre selskaber, heriblandt Hiper og Kviknet for at have en forretningsmodel, som gør det utrolig svært at konkurrere mod dem. Selskaberne skal nemlig betale den maksimale kapacitetspris pr. kunde til TDC, fremfor kun at betale et fastlagt beløb eksempelvis.

Det betyder, at det bliver dyrt for de mindre selskaber, at tilbyde billige pakker. Alligevel går flere selskaber imod TDC og tilbyder pakker, som er markant billigere end hvad TDC tilbyder.

Hvem kan få fibernet?

Ifølge Hiper har mere end 100.000 husstande i dag mulighed for at få fibernet. En teknologi, som er markant hurtigere end det traditionelle fastnetbredbånd. Hvis man vælger at få leveret sit fibernet af Hiper, vil prisen lyde på omkring 299 kroner om måneden, og herudover er der et oprettelsesgebyr og et beløb for installationen.

Hastigheden vil her ligge på 1000/1000 Mbit. Hvis Hiper skal overleve, kræver det dermed en rimelig stor kundekreds. Morten Imsgard som er teleanalytiker hos Sydbank vurderer, at Hiper er nødsaget til at gå aggressivt til værks, hvis de skal opnå nok bredbåndskunder. Udover at levere fibernet, leverer Hiper også internet gennem kobberkabler fra TDC’s netværk.

I sådan et tilfælde vil prisen ligge på omkring 200 kroner for 100/25 Mbit, og så kommer oprettelsen oveni. Herudover leverer Hiper også bredbånd via telefonstikket til en pris af 200 kroner om måneden. Hiper er således godt med på markedet og specielt i forhold til priserne på de forskellige typer af internet, men det er specielt fibernet og kabel-tv man satser på hos Hiper.