Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Det skal du overveje, inden du vælger webhotel

Står du i den spændende situation, at du skal til at få en hjemmeside op og stå, men er du i tvivl om, hvad du skal overveje, når du skal vælge webhotel, så er du kommet til det rigtige sted. Det kan nemlig være utrolig svært at beslutte, hvilket webhotel der passer til dig og din hjemmeside. Der er ufatteligt mange faktorer, der spiller inde, så du skal ikke bekymre dig over, at du har svært ved at beslutte og få et overblik over, hvad der er vigtigt, og hvad der ikke er, når du skal vælge webhotel.

Derfor anbefales du at læse med her, hvor du kan få et lille overblik over nogle af de væsentligste overvejelser, man skal gøre sig, inden man vælger sit webhotel. Det er selvfølgelig bare et peg om, hvad der er vigtigt, og det kan sagtens være, at der er flere irrelevante emner for dig og din hjemmeside.

Hvad skal det koste?

Noget af det første man tænker på, når man kommer ind på hosting af webhoteller, er prisen. Som med så meget anden er der stor forskel på priserne, og det er ikke så underligt. Der er nemlig også stor forskel på, hvor gode og stærke webhotellerne er, og det afspejler sig ofte i prisen, som bliver beskrevet længere nede.

Det er i hvert fald vigtigt at undersøge andre udbydere med det samme produkt for at se, om du har fået en nogenlunde fornuftig pris. Det er vigtigt at sammenligne med webhoteller, der ens og udbyder det samme, for ellers giver en sammenligning ikke rigtigt nogen mening som sådan. Det er en god metode til at finde ud af, om prislejet er fornuftigt, eller om man kan finde den samme tjeneste til en bedre pris andre steder.

Hosting af din hjemmeside

Det er vigtigt, at du finder nogle webhoteller, der kan hoste din hjemmeside. Det er også muligt at købe et domænenavn uden hosting, så det skal du lige være opmærksom på. Du skal altså have med hosting, så du kan få din hjemmeside op og køre.

Det er meget basal info, men det ville være utrolig ærgeligt at købe et domæne uden at få hjemmesiden hostet, da det er det, du har brug for i dit tilfælde. Det er altid godt at være opmærksom på disse små detaljer, hvis man er helt ny, når det kommer til oprettelse af hjemmesider og hosting.

Husk at have styr på sikkerheden

Måske nok den vigtigste ting at have styr på, når man skal vælge sit webhotel, er sikkerheden. Her er der utrolig meget forskel på de forskellige udbydere, så det er vigtigt at være opmærksom på dette punkt, da det ellers kan have fatale konsekvenser for dig og din hjemmeside, hvis du f.eks. arbejder med online handel.

En af grundene til at sikkerheden er så vigtig, er, at al din data lagres på din hjemmeside, så hvis sikkerheden ikke er i orden, risikerer du, at andre kan få adgang til dine data.

Det er tilmed utrolig vigtigt at være sikret med SSL, som de fleste webhoteller heldigvis tilbyder. Hvis du ikke er sikret med SSL, så kan du risikere at nogen kan få adgang til alle dine data, at din hjemmeside kan bryde ned, og at andre folk kan gå ind og ændre i dine adgangskoder til hjemmesiden. Her er det bare vigtigt at have et webhotel, da det er de færreste, der kan finde ud af at lave en opsætning med tilstrækkelig sikkerhed.

Især hvis du er nybegynder, skal du slet ikke give dig i kast med at lave din egen sikkerhed af hjemmeside. Det skal du bare lade webhotellerne om, og dette punkt har de fleste heldigvis godt styr på, dog nogle bedre end andre. Find et webhotel, hvor sikkerheden er i orden, og så kan du være tryk ved din hjemmeside.

Mange forskellige typer af hosting

Der er utrolig mange forskellige typer af hosting, men det er heldigvis ikke alle, der har relevans for dig. Du skal ikke tænke så meget over de forskellige typer, da der kun er enkelt, der ville kunne have interesse for dig.

Den mest enkle og mest brugte løsning er nok en administreret hosting service. Her holder udbyderen serveren kørende og opdateret for dig, så det skal du slet ikke tænke på. Du får altså kun en begrænset kontrol over din server, hvilket er mere end rigeligt, hvis man lige er kommet i gang.

Der er ikke noget, som webhotellet ikke klare for dig, så det er den oplagte måde at komme i gang på.

En anden form for hosting er den såkaldte dedikerede webhotel server. Her får du fuldstændig kontrol over sikkerheden på serveren, hvilket kan være utrolig besværligt, hvis man ikke er vant til det. Her skal du tilmed hen til serverens fysiske adresse, hvis du skulle være så uheldigt, at et nedbrud fandt sted.

Denne form for hosting er altså derfor kun for folk, der har styr på sikkerheden, når det kommer til servere, og det er ikke den, man ville vælge til at starte med.

En tredje mulighed kunne være en lidt nyere form for hosting, kaldet cloud hosting. Der er en stor fordel, når det kommer til cloud hosting, og det er sikkerheden. Der er nemlig en række servere, der er forbundet med hinanden.

Det vil sige, at hvis et strømsvigt fandt sted for en af serverne, så vil nogle af de andre servere bare tage over, og derfor vil der nærmest aldrig opleves nedbrud af serveren. Det er dog en relativ dyr løsning, som man kunne overveje, hvis man er en større virksomhed.

Alt det kan du læse på Wikipedia, hvor du kan få en større forståelse for de forskellige hosting-tjenester.

Har du brug for meget lagerplads?

En ting der også er utrolig vigtigt at overveje, når man skal vælge hosting, er hvor meget lagerplads, man har brug for. Her kommer det an på, hvad der skal lægges op på hjemmesiden. F.eks. kræver en hjemmeside propfyldt med billeder i den højeste kvalitet meget mere lagerplads end en hjemmeside, der består af et par siders tekst.

Det er derfor vigtigt at have med i sine overvejelser, hvad du skal bruge din hjemmeside til, og hvor meget plads du derefter har brug for. Det er dog ved de fleste udbydere muligt at opgradere sin lagerplads, så det er ikke noget, du skal tænke utrolig meget på, når du skal vælge.

Det kan være farligt at spare

Når alt kommer til alt, så kan det være farligt at forsøge at spare nogle nemme penge, når det kommer til webhoteller, da det kan få fatale konsekvenser for dig, hvis du køber noget billigt skrammel. Det er vigtigt, at man gør op med sig selv, hvor mange penge, man egentlig gider at bruge på en god webhotel-løsning. Der er oftest ikke tale om store beløb, hvis man er en mindre virksomhed, så man skal overveje, hvor meget det egentlig er værd at spare de få penge, for så at få mindre sikkerhed til gengæld.

God service

Noget af det man virkelig skal være opmærksom på, når man skal vælge webhotel, er udbyderens service og mulighed for at få hjælp. Hvis du er ny til hjemmesider, så kommer du helt sikkert til at stå med alverdens spørgsmål, og her er det rart at kunne få en god service, så du kan få styr på det hele. I modsætning til det kan man godt føle sig magtesløs, hvis hjælpen fra udbyderen er mangelfuld, så det er helt sikkert værd at overveje.