Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

YouSee forbereder Tv og film uden internetforbindelse

Det TDC-ejede selskab YouSee forbereder nu deres underholdningsunivers, så det bliver muligt for deres kunder at se TV og film helt uden internetforbindelse - dog først om tre-seks måneder, lover Danmarks største kabel-TV-selskab. Det betyder også at YouSee nu skærper konkurrencen overfor deres konkurrenter, her specielt Viasat.

YouSees administrerende direktør, René Brøchner, udtaler ligeledes dette til Berlingske, "Det står meget højt på listen, og vi ville gerne allerede lancere det, men det handler om rettigheder til udsendelserne og filmene. Vi har nogle af dem, men ikke dem alle, og vi går ikke ud uden at have alle rettigheder på plads. Der går nok tre-teks måneder," forklare han.

Om man ville kunne se TV og filmene i udlandet er endnu ikke kommet frem. YouSee har dog tidligere til dels gjort dette muligt, altså at tage sine TV-programmer med dig udenfor husstanden i Danmark kun, hvor 1,2 millioner har abonnement hos selskabet.

Med den nye lancering kan man i stedet logge sig ind på enhver internetforbindelse og se de samme kanaler live, som dem der kan ses hjemme - dog med undtagelse af TV2, som kræver en særskilt betaling.

Mange har dog efterlyst at kunne se sin TV-pakke i udlandet, når man i udlandet har adgang til trådløst netværk. Til dette forsklare René Brøncher således til Berlingske, "Det er ikke noget, der for tiden indgår i vores plander," og henvender til, at rettighedsspørgsmålet her er endnu større end indenfor Danmarks grænser.

YouSee vil være underholdningsunivers

René Brøncher har i de seneste mange måneder lagt hele YouSee-forretningen om, så den fremover skal være et underholdningsunivers og ikke en gammeldags kabel-TV-udbyder. Netop derfor er der kommet særdeles stor fokus på netop film- og TV-tjenesterne, som YouSee tidligere har tilbudt under navnet Play, men som i den nye strategi er fjernet, og nu også kan ses under navnet YouSee.

Hans mål er, at de hentede film og TV-programmer vil kunne ses offline uden internetforbindelse i 30 dage, og derefter udløber de. Det samme er hvad der gør sig gældende for Viasat tjenesten Viaplay, som dog har begrænset muligheden for at hente film, Tv-programmer m.m. til udstyr kun med Android eller iOS styresystemer.

Det er nemlig typisk tavle-PCer som er målet med den nye lancering fra YouSee, og det er ligeledes også disse, hvis lagerplads er begrænset.

Til Berlingske fortæller René således, "I dag kan man allerede på den måde tage musikken med sig. Vi arbejder på at få TV, TV-arkivet, film og serierne med, så man kan hente dem, når man f.eks. skal ud at rejse, sidder i et fly uden internetforbindelse eller bare ikke har lyst til at bruge af sin datapakke på farten."

TV-markedet forandre sig

Det betyder altså nye tider for YouSee kunderne om tre-seks måneder. Det samme gælder dog for hele TV-markedet her hjemme, som i disse dage er i opbrud. Alle de største TV-leverandører her hjemme, YouSee, Stofa, Boxer, Viasat, Waoo med flere, er i øjeblikket ude for at genopfinde sig selv, og derved også i en hård kamp mod hinanden om kunderne.

Alle selskaberne kobler gradvist nye tilbud, nye gadgets, ekstra funktioner osv. i deres tjenester, så kunderne kan tage deres underholdning med sig, så de alle kan bruge deres PCer, tavle-PCer og mobiltelefoner lige hvor de har lyst.

Stofa der blands andet har udtalt, at de efter årsskiftet er klar med TV-kanaler enkeltvis, og på den måde kan købe sig adgang kanal for kanal, når man har lyst til at se dem. Det er et kæmpe skridt i den rigtige retning for kunderne, men en meget hård konkurrence der former sig på det nuværende TV-marked i Danmark.