Billigt bredbånd

Billigt bredbånd - Søg og find billige bredbåndsudbydere

Få de billigste bredbånd priser hvor du bor. Indtast din adresse og sammenlign tilbud fra et udsnit af de bredbåndsudbydere vi samarbejder med.

Billigt bredbånd - Populære udbydere

Hurtig. Hurtigere. GigaSpeed
 • GigaSpeed internet

 • Fordele med YouSee More

 • Hurtig trådløs router inkluderet

 • Danmarks største udbyder

 • Sikkerhedspakke

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

 • Tilfredse kunder

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Statisk IP mulig

 • Inkl. trådløs router

 • Dplay 1 mdr./gratis

 • Mofibo 2 mdr./gratis

 • Bullguard 3 mdr./gratis


Billigste bredbånd

Find de bedste og billigste priser på bredbånd med InternetTjek.dk. Du får nemt og hurtigt et overblik over dine muligheder alt efter budget, behov og hvor du bor. Slut med at betale skyhøje priser for internet, med InternetTjek.dk får du overblikket og alle de nyeste tilbud.  

Sådan får du det bedste bredbånd

Mange bliver skræmte, når de hører alle de forskellige termer såsom bredbånd, fibernet, Mbit og bindingsperiode. Sandheden er, at det slet ikke er så kompliceret at finde det bedste bredbånd. 

Her på siden får du hjælp til hurtigt og nemt at få et overblik over både priser og hastigheder, så du kan træffe den rigtige beslutning. 

Når du er på jagt efter det bedste bredbåndsabonnement er der særligt tre ting, som du skal være opmærksom på:

 1. Din adresse
 2. Dine behov 
 3. Dit budget

Tast disse informationer ind i vores søgemaskine og så får du en oversigt over de bedste bredbåndsforbindelser for dig. 

Når du har oversigten kan du derefter selv vælge, om du helst vil have den billigste løsning, den løsning med flest Mbit eller måske en løsning som også inkluderer streamingtjenester såsom f.eks. Netflix. 

Overvej dette inden du bestiller bredbånd

Når du skal vælge et bredbåndsabonnement, så er det ikke altid den bedste løsning bare at vælge det billigste. De billigste abonnementer kommer nemlig typisk med de laveste hastigheder. 

Hvis du f.eks. arbejder hjemmefra, er flere personer i husstanden eller gamer, vil du risikere, at dit internet hurtigt bliver meget langsomt, hvilket kan være en uendelig kilde til frustration.

Dine behov

Du bør altid overveje, hvilke behov du har, før du bestiller bredbånd. Behov dækker naturligvis over dit behov for Mbit, men det kan også inkludere andre ting. Det kan f.eks. være, at det giver mening for dig at få en TV-pakke eller en streamingtjeneste med i dit bredbåndsabonnement. 

Hvor du bor

Desuden bør du tjekke hvilke internetudbydere, der dækker, hvor du bor samt hvilken forbindelse, som du kan modtage. For at tjekke hvem der leverer internet, hvor du bor, kan du indtaste din adresse i adressefeltet øverst på InternetTjek.dk. 

På den måde får du kun vist bredbåndsabonnementer, som er tilgængelige i dit område. 

Med hensyn til hvilken forbindelse du kan modtage, så kan man typisk vælge mellem telefonstik, TV-stik, fiber og mobilt bredbånd.

 • Fibernet er i de flestes mening det mest stabile internet, som du kan få. Desværre er det stadig ikke alle steder i Danmark, hvor det er muligt at få fibernet
 • TV-stik eller bredbånd via kabel-tv er tilgængeligt, hvis du bor et sted, hvor du kan modtage kabel-tv. Bredbånd via kabel er typisk en god og stabil løsning.
 • Telefonstik er løsningen, som virker for langt de fleste husstande, da de fleste boliger stadig har et telefonstik, som man kan få internet igennem. Ulempen ved telefonstik er dog, at teknologien er lidt ældre og at forbindelsen derfor godt kan være mere ustabil end ved fibernet og TV-stik.
 • Mobilt bredbånd behøver ingen kabler eller stik, da det forbindes over mobilmasterne ligesom internettet på din telefon. Når du bruger mobilt bredbånd er der typisk en øvre forbrugsgrænse og desuden så er kvaliteten af dit net afhængig af mobilforbindelsen, hvor du bor. For nogle kan der derfor være en fin løsning, mens det for andre ikke er en mulighed.

Bindingsperiode og skjulte udgifter

Sidst men ikke mindst, så er det også en god ide at tjekke de forskellige abonnementers bindingsperiode. I dag er det næsten umuligt at få et bredbåndsabonnement uden binding, men bindingsperioderne kan sagtens variere fra udbyder til udbyder.

Vær derudover på vagt for skjulte udgifter. Det kan f.eks. være oprettelsesgebyrer eller udgifter til udstyr såsom en router. 

 • Der giver ikke meget mening at skifte til et billigere abonnement for at spare penge, hvis du så ender med at skulle betale en ekstra regning.  

Så nemt kan du skifte bredbåndsudbyder

Når du har fundet det bredbåndsabonnement, som passer perfekt til dine behov, så skal du naturligvis skifte. Heldigvis er det slet ikke svært, og det minder faktisk meget om at skifte mobilselskab. 

Du skal bare klikke på det abonnement, som du gerne vil have og så kommer du direkte videre til udbyderens hjemmeside, hvor du kan bestille. 

Afmeldelse af dit abonnement

Hvis dit nye bredbåndsabonnement er hos en ny udbyder, så bør du altid spørge den nye udbyder, om de automatisk afmelder dit gamle abonnement eller om du selv skal gøre det. Det er en service, som mange selskaber tilbyder, men det er godt at spørge for at være på den sikre side.

Desuden så vær opmærksom på eventuelle bindingsperioder ved dit gamle abonnement, samt om der er udstyr såsom en router, som du skal returnere, når du opsiger abonnementet. 

Hvordan er dit bredbåndsbehov?

Mennesker er forskellige og har forskellige behov. Det billigste internet er derfor ikke nødvendigvis den bedste løsning for dig. Herunder kan du se tre eksempler på forskellige behov.

Den unge gamer, Mikkel

Mikkel elsker gaming og får ofte venner på besøg til gamer-aftener. Derfor har han brug for bredbånd med rigtig høj hastighed. 

 • Med 1000 Mbit er han sikker på altid at have lynhurtigt internet, så grafikken står knivskarpt og spillet glider uden problemer. 

Det er de færreste, som har brug for lige så mange Mbit som Mikkel, så tjek gerne dine behov, før du investerer i markedets hurtigste bredbånd.

Parret, Line og Peter

Line og Peter bor sammen og deler internetforbindelse. De bruger tit nettet samtidig til at surfe og streame film. 

 • Line og Peter bør derfor vælge en bredbåndsforbindelse med 100-200 Mbit, så de kan bruge nettet samtidig uden problemer. 

De kan eventuelt overveje, om de kan spare penge ved at vælge et abonnement, som også indeholder streamingtjenester. 

Familien Sørensen, 2 voksne + 2 børn

Familien Sørensen består af fire personer; mor, far, Silas på 13 år og Ella på 10 år. Både mor og far arbejder nogle gange hjemmefra med tunge programmer og videomøder. Desuden elsker både Silas og Ella at se videoer på Youtube og spille computerspil. 

 • Familien Sørensen bør derfor vælge et bredbåndsabonnement med 500 Mbit, så både hjemmekontor og youtube-videoer kan køre samtidig.

InternetTjek hjælper dig på vej, når du skal have en bredbåndsløsning

Hos InternetTjek hjælper vi dig på vej, når du skal tegne et bredbåndsabonnement. Det gør vi ved hjælp af vores værktøj, som du kan tilgå øverst på siden. Værktøjet hjælper dig med at finde frem til de muligheder for bredbånd, du har i dit område og på din adresse. 

Derudover hjælper vi dig også på vej her på siden, hvor du kan blive meget klogere på en lang række aspekter omkring bredbånd. 

Vi hjælper dig både på vej, hvis du er i tvivl om, hvad bredbånd reelt er, ligesom vi peger på nogle af de opmærksomhedspunkter, du med fordel kan være opmærksom på. 

Her på siden kan du derfor finde en hel masse nyttig information om bredbånd, ligesom du kan få svar på nogle af de centrale spørgsmål, mange danskere typisk har, når det kommer til bredbånd. 

Med andre ord klæder vi dig altså på fra inderst til yderst, så du ved det om bredbånd, du skal vide, når du tegner et nyt abonnement samtidig med, at vores værktøj hjælper dig med at få øjnene op for forskellige muligheder på din adresse.

Vi er sat i verden for at hjælpe dig

Hos InternetTjek vil vi gerne hjælpe dig til at få den bedst mulige løsning på bredbånd, og vi forsøger at gøre det nemt for dig at få overblik over det marked, du bevæger dig ind på, når du tegner en bredbåndsløsning. 

Undersøgelser viser, at danskere bruger internettet og bredbånd som aldrig før. Samtidig viser undersøgelser også, at mange danskere ikke undersøger markedet, inden de tegner en aftale. Det er ærgerligt af flere årsager. 

Først og fremmest kan du risikere at lave en aftale, som ikke er den bedst mulige for dig. Det gælder både, når det kommer til dine behov, men også din pris og de andre fordele, du får med i købet. 

Derudover kan det, at man ikke får undersøgt markedet, betyde, at din løsning ikke fungerer lige så godt, som en anden løsning ville gøre. Vores liv er i høj grad digitale i dag, og intet tyder på, at vores liv bliver mindre digitale i fremtiden. 

Disse livsvilkår stiller krav til, at vi får det bedst mulige ud af vores bredbåndsforbindelse, så vores digitale liv har de bedst mulige betingelser.

Hvad er bredbånd overhovedet?

Når man taler om bredbånd, kan mange danskere faktisk være i tvivl om, hvad bredbånd egentlig helt præcist er. 

Som dansker hører man ordet bredbånd i reklamer på TV og alle de andre steder, vi eksponeres for reklamer, og det er nok også temmelig uundgåeligt at støde på begrebet, hvis man søger information, råd og vejledning hos sin lokale bredbåndsudbyder. 

Det er dog ikke alle danskere, der føler sig helt sikre i, hvad bredbånd er, og selvom mange af os har eller ønsker en bredbåndsløsning derhjemme, så er det ikke alle, der ved ret meget om det produkt, de har købt. 

For mange hænger det sammen med, at man ikke har den store tekniske interesse i produktet, så længe det fungerer, mens det for andre handler om, at det kan virke indviklet at forstå og uoverskueligt at sætte sig ind i.

Bredbånd er internet

 • I virkeligheden er bredbånd en slags synonym med internet. 

Der findes selvfølgelig forskellige typer internet, og der er også forskel på, hvordan internetforbindelse leveres. Men når man taler om bredbånd, så taler man kort sagt om en internetforbindelse.

Mange forbinder bredbånd med en ekstra hurtig internetforbindelse, og det kan der sagtens være noget om. Bredbånd er nemlig typisk en hurtig internetforbindelse, og bredbåndsforbindelse er selvsagt hurtigere i dag end det internet, man kendte for 20 år siden. 

Sidenhen er der dog kommet skarp konkurrence til bredbåndet, og fremtidens endnu hurtigere internet tager en lidt anden form end det, vi kender som bredbånd i dag. 

Bredbånd er internet, der leveres gennem et coax-kabel. I modsætning hertil findes der også fibernet, som leveres gennem et fiberkabel. På den måde er alt internet ikke bredbånd, men når man bruger betegnelsen bredbånd, så taler man altså om en internetforbindelse.

Hos de forskellige bredbåndsudbydere kan du finde bredbåndsløsninger, der leveres på flere forskellige måder alt efter, hvilke teknologiske muligheder der er i dit hjem. Hos mange udbydere kan du finde bredbånd, der leveres via fiber, via kabel-tv eller via telefonstik. 

Mobilt bredbånd er også en løsning, du måske har hørt om

Hvis du er ny i at sætte dig ind i, hvad bredbånd overhovedet er, så kan du måske også være lidt i tvivl om, hvad mobilt bredbånd er. Mobilt bredbånd er nemlig også en løsning, man støder på i diverse reklamer, men hvad er forskellen på mobilt bredbånd og bredbånd egentlig, og hvad skal man helst vælge?

 

Mobilt bredbånd er kort fortalt en trådløs internetforbindelse, du kan tage med dig rundt. Med en mobil bredbåndsløsning behøver du altså ikke at befinde dig et bestemt sted - for eksempel i dit eget hjem - når du ønsker at tilgå internettet. 

Det er på dette område, at en bredbåndsforbindelse og en mobil bredbåndsforbindelse adskiller sig. En almindelig bredbåndsforbindelse er nemlig bundet til dit hjem eller det sted, du har sat den op. 

Der er flere typiske årsager til, at folk vælger mobilt bredbånd

Der er mange sammenhænge, hvor en mobil bredbåndsløsning kan være en fordel og endda helt uundværlig. Nogle forbrugere bruger nemlig deres mobile bredbåndsforbindelse hver eneste dag, mens andre ikke ville ane, hvad de skulle bruge den til.

Der er for eksempel mange pendlere, der har en mobil bredbåndsløsning, så de kan arbejde, når de er på farten til og fra arbejde, studie eller anden destination. Det kan for eksempel være i toget. 

Mange, der tilbringer mange arbejdsdage på forretningsrejse eller på anden måde ofte er ude af huset, har også en mobil bredbåndsløsning, så de kan logge på internettet der, hvor de nu engang er. 

Det kan for eksempel også være forbrugere, der ofte arbejder ude i byen på caféer, restauranter eller i parker.

Hvis man bor i et område, hvor mulighederne for bredbånd og hurtigt internet er begrænsede, er der også mange, der vælger at tegne en mobil bredbåndsløsning i stedet.

Altid online med mobilt bredbånd

Selvom man ønsker at bruge løsningen i sit eget hjem, kan det altså være en fordel med mobilt bredbånd, hvis ikke man bor i et område, hvor der er andet, der er bedre. Selvom løsningen er mobil, er det jo ikke en nødvendighed, at man tager forbindelsen med sig rundt. 

Man kan sagtens lade den stå samme sted, hvis det er det, man ønsker.

Undersøg dine muligheder for mobilt bredbånd

Hvis du er interesseret i mobilt bredbånd, kan du med fordel sammenligne tilbud og priser ved hjælp af InternetTjek. Du kan blot tilgå den fane i menulinjen, der hedder “Mobilt bredbånd”.

Hvorfor skal du have et godt bredbånd?

Når man taler om bredbånd og lytter til diverse reklamer inden for branchen, så får man en meget indforstået opfattelse af, at det er vigtigt, at man har et godt bredbånd. 

Det er selvfølgelig meget op til den enkelte, hvad man opfatter som godt bredbånd, og det er selvfølgelig også individuelt, om man synes, bredbånd og internet er vigtigt. 

For langt de fleste danskere er bredbånd dog vigtigt, og det hænger i høj grad sammen med den tid, vi lever i. 

Godt bredbånd er i mange husstande alfa og omega for, at man hjemmefra kan deltage i skole-, studie- og arbejdsaktiviteter, ligesom man bruger bredbåndsforbindelsen, når man dyrker det sociale liv online, eller når man streamer. 

Bredbånd er anderledes vigtigt end for 10 år siden

I mange husstande centrerer rigtig mange af de ting, vi gør, sig omkring internettet. I dag er der for eksempel mange, der streamer TV-programmer og flow-TV, og det kræver selvsagt en internetforbindelse. 

 • Derfor spiller godt bredbånd og en god internetforbindelse også en meget større rolle i dag, end det gjorde for bare 10 år siden. 

For 10 år siden var langt færre ting nemlig bundet op på bredbåndsforbindelsen, og derfor kunne man i flere husstande måske leve med, at forbindelsen var lidt dårligere eller lidt langsommere, end man ville være tilfreds med i dag. 

Hvad er godt bredbånd overhovedet?

Der er store individuelle forskelle på, hvad den enkelte betegner som godt bredbånd. Derfor er det i virkeligheden også en fjollet betegnelse at bruge, for hvad er godt bredbånd overhovedet? 

For mange vil godt bredbånd være en bredbåndsforbindelse med hurtige hastigheder, mens godt bredbånd for andre vil være en billig og prisvenlig bredbåndsforbindelse. 

Særligt studerende og mindre husstande er meget naturligt optagede af den pris, de får, og den er ofte afgørende for, om man synes, at ens bredbåndsløsning er god. 

Derudover er der nogle, der vil mene, at godt bredbånd hænger sammen med den service og de bonusser, man får, når man tegner et abonnement hos en bestemt bredbåndsudbyder. 

Der kan nemlig være store individuelle forskelle og fordele ved at vælge den ene udbyder fremfor den anden.

Vær opmærksom på, hvor godt det gode bredbånd er for dig

Hos mange udbydere kan du finde rigtig mange gode løsninger på bredbånd, men det er ikke sikkert, at alle løsninger er så gode for dig, som de lyder. Hvad du får ud af din bredbåndsløsning afhænger nemlig af, hvordan forholdene er i dit område. 

Selvom du køber en løsning, hvor du for eksempel kan få op til 1.000 Mbit i hastighed, er det ikke sikkert, at du reelt kan få 1.000 Mbit i hastighed der, hvor du bor. 

 • Godt bredbånd er derfor afhængig af mange faktorer og individuelle forskelle og forhold. 

Brug vores værktøj og sammenlign bredbånd 

Når det kommer til bredbånd, er sammenligning en god idé, ligesom det i øvrigt er på mange andre områder, hvor vi som forbrugere køber et produkt. Der kan nemlig være individuelle forskelle på de tilbud, du får, der kan være afgørende for dig. 

Der er flere forskellige parametre at sammenligne på, og hvad der spiller den vigtigste rolle afhænger af den enkelte forbruger. 

Sammenlign bredbånd på prisen

Et af de parametre, du kan sammenligne bredbåndsløsninger på, er, når det kommer til prisen. I mange husstande spiller økonomien selvfølgelig ind, når man køber et produkt, og de fleste ønsker som regel at få det bedst mulige produkt til den bedste pris. Andet ville også være mærkeligt. 

Når du indtaster din adresse hos InternetTjek, vil du let kunne sammenligne de forskellige løsninger på bredbånd, når det kommer til pris. 

Vi har derfor gjort det let og overskueligt for dig, når du sætter dig for at undersøge bredbånd og lave en sammenligning på pris.

Sammenlign bredbånd på hastigheden

Et andet parameter, du kan sammenligne bredbånd på, er hastigheden. Dog er der det lille men, at langt de fleste udbydere kan levere meget høje hastigheder, hvis de rette forhold er på spil i dit område. 

Derfor er det ikke altid, at det har noget med bredbåndsudbyderen at gøre, hvilken hastighed du kan få. Derfor kan sammenligningen på netop dette område sagtens være irrelevant. Det afhænger af, hvordan forholdene i dit område er. 

Det er dog altid rart, at man ved, hvad man får, inden man siger ja tak til noget. 

Sammenlign den service, du kan få

En anden central ting, du med fordel kan se nærmere på, er den service, du får, når du indgår en aftale med en bredbåndsudbyder. Bredbåndsudbyderne tilbyder dig nemlig en service, som de selvfølgelig tager sig betalt for, når du opretter et abonnement hos dem. 

Ligesom i så mange andre brancher, så er der forskel på den service, du bliver tilbudt, når du så at sige går ind i butikken hos forskellige udbydere. Derfor kan din sammenligning af bredbåndsløsninger også centrere sig om, hvad du reelt får med i prisen, når du køber en internetforbindelse. 

For eksempel kan du se nærmere på, om der er forskel på, hvor god adgang der er til udbyderens kundeservice, ligesom du kan undersøge, om der er forskelle i de opsigelsesprocedurer, man tilbyder. 

 • Hos nogle udbydere tegner du for eksempel dit abonnement uden binding, mens du hos andre har en opsigelsesperiode. 

Du kan også undersøge, om der kan være en økonomisk fordel i at samle flere services med dit bredbåndsabonnement. 

Hos nogle udbydere kan du for eksempel få et godt tilbud på eksempelvis TV eller telefoni, mens du hos andre udbydere også kan få rabatter på streamingtjenester eller andre typer services, som mange danskere også benytter.

Du kan med fordel se nærmere på det udstyr, du får

Når du skal have en bredbåndsløsning i dit hjem, skal du bruge en router. En router forbinder dine enheder (for eksempel din computer eller din telefon) med det netværk, du henter din bredbåndsforbindelse fra. 

Når du skal sammenligne de forskellige udbydere, der er en mulighed for dig, kan du med stor fordel se nærmere på, hvilken router du får med i købet. Der er nemlig store kvalitetsmæssige forskelle på routere. 

Nogle routere klarer lige akkurat jobbet, og de er ikke nødvendigvis af højeste kvalitet eller så effektive, som de kunne have været. Derimod er andre routere meget effektive, og dermed kan de lettere klare den opgave, du sætter dem på. 

Når du ved hjælp af InternetTjek bliver præsenteret for en række muligheder for bredbånd på din adresse, er routerens type altså en af de ting, du kan se nærmere på, når du skal vælge, hvilken udbyder du vil tegne dit abonnement hos.

Er internet ikke bare internet?

Det korte svar er både jo og nej. Internet bliver hurtigt et “bare” i hverdagen, når det fungerer, som det skal. Ofte har vi en tendens til at tage det lidt for givet, når først det er sat op.

Der går nemlig ikke længe, før vi vænner os til, at internettet automatisk kobler på, når vi åbner vores telefon, tænder vores computer eller ønsker at streame. 

Dog ved mange også, at internet ikke bare er internet, hvis de i en periode har prøvet at have en dårlig, ustabil eller langsom internetforbindelse, eller hvis man i en periode har prøvet at undvære internet i boligen i forbindelse med en flytning. 

Afhængig af internetadgang

Derfor er internet ikke bare internet, når det reelt kommer til stykket, og mange af os er dybt afhængige af internettet på mere end én måde i vores liv. Dette ofte også mere, end vi er bevidste om og måske endda vil erkende for os selv.

Netop fordi internet ikke bare er internet, kan det også sagtens betale sig at bruge lidt energi på at sætte sig ind i, om man får det bedst mulige produkt med den løsning, man har nu, eller om man kan finde en bedre løsning et andet sted. 

Det kan vi hjælpe dig med hos InternetTjek. 

Internet kommer i forskellige former

Derudover er internet ikke bare internet forstået på den måde, at en internetforbindelse kommer i flere forskellige former. Der er flere forskellige løsninger, der er mulige, når du skal købe en internetforbindelse. 

For eksempel er det mange steder både muligt at have en fibernetforbindelse, en bredbåndsforbindelse, en internetforbindelse og en mobil bredbåndsløsning. 

Der er altså forskel på, hvilken teknologi der ligger bag det internet, vi har. 

I langt de fleste husstande har man en bredbåndsforbindelse, og det er også det, vi har særligt fokus på her på siden. 

Derfor spiller din adresse ind, når du skal finde det bedste bredbånd

Hvis ikke man kender hele teknologien bag bredbånd og internetløsninger, kan det lyde dumt, fjollet og endda unfair, at din adresse har indflydelse på, hvor god en løsning du kan få. Det er dog ikke desto mindre den lidt irriterende sandhed. 

Når du vil finde det bedste bredbånd i dit område, afhænger dine muligheder nemlig af, hvilke geografiske og teknologiske forhold der er på spil i dit lokalområde. 

For eksempel afhænger dine muligheder for at få fiberbredbånd af, hvorvidt der er nedgravet fiberkabler i dit område. Internetforbindelsen transporteres nemlig gennem disse kabler, og hvis ikke de er der, kan fiberbredbåndsforbindelsen altså ikke nå frem. 

Det handler derfor ikke om, hvorvidt diverse udbydere af internetforbindelse har gidet at lave gode tilbud på internet i dit område. 

Tværtimod handler det om deres muligheder for at lave disse tilbud til dig, og dem er de ikke selv direkte herrer over. 

Det er typisk forsynings- og energiselskaber, der ejer de kabler og den teknologi, der leverer internet til dit område. Forsynings- og energiselskaberne arbejder derefter sammen med bredbåndsudbyderne, som står for transporten fra forsynings- og energiselskabernes kabler og hjem til dig.

Din adresse afgør dine muligheder

Det er ikke alle bredbåndsudbydere, der samarbejder med alle forsynings- og energiselskaber, og derfor vil nogle internetudbydere ikke være en mulighed i alle områder. 

Derfor er der flere forskellige parter i spil, når du skal finde det bedste bredbånd på din adresse, og geografi er altså en irriterende faktor. Heldigvis arbejder man i langt de fleste dele af landet på at etablere den nødvendige teknologi, så man får de samme muligheder de fleste steder i landet.

Hvis du bor et sted, hvor hastigheden og mulighederne endnu ikke er så gode, er det altså blot et spørgsmål om tid. Du må derfor væbne dig med tålmodighed og håbe på, at man er effektive i det arbejde, der skal til for, at du kan få en bedre forbindelse og bedre muligheder.

Hvad er et bredbåndsabonnement?

Et bredbåndsabonnement kan på mange måder sammenlignes med et mobilabonnement. Når du tegner et abonnement på bredbånd, indgår du en aftale med en bredbåndsudbyder. Dette gør du ved først at vælge, hvilken udbyder du ønsker at være kunde hos. 

 • Når du derefter tegner abonnementet, beslutter du, hvilken hastighed du ønsker og har behov for, og så betaler du en fast månedlig pris på den vare, du får.

Der findes et hav af muligheder og pakkeløsninger, og hos InternetTjek kan vi hjælpe dig til at finde hoved og hale i markedet således, at du kan blive guidet på vej til, hvilken udbyder og hvilken løsning du skal vælge.

Mange af de bredbåndsudbydere, du finder på markedet, beskæftiger sig også med telefoni, men også TV. Dette hænger netop sammen med, at de to ting er nært beslægtet, og at de to ting på mange måder er forbundet med hinanden. 

Derfor kan du sagtens spekulere i at samle dine abonnementer på både bredbånd, telefoni og TV hos én udbyder. 

Der kan nemlig ofte være penge at spare, ligesom det kan være nemmere at have overblik over alle de abonnementer, man har, hvis de er samlet ét sted. 

Danskernes internetforbrug stiger årligt

Selvom mange havde den helt klare overbevisning, at internettet blot var en fjollet dille dengang, internettet for alvor gjorde sit indtog i slutningen af det forrige århundrede, så stiger danskernes internetforbrug stadig årligt. 

Mange kan have svært ved at tro på, at man efterhånden kan bruge internettet mere, end man allerede gør nu. 

 • Inden for de seneste år er danskernes internetforbrug dog steget med cirka 40 procent årligt.

Dette hænger ikke mindst sammen med, at streaming for alvor gør sit indtog i disse år. 

TV-forbrug, som streaming jo i høj grad er, er endnu en af de ting, som vi har overladt til internettet de seneste år, og intet tyder på, at vi kommer til at streame mindre i fremtiden. Tværtimod. Derfor stiller vores vaner og tendenser også større og større krav til den internetforbindelse og den bredbåndsløsning, vi har. 

Hos InternetTjek er vi bevidste om dette, og derfor er det helt afgørende, at du får en bredbåndsløsning, som passer til dine behov. Netop det kan vi hjælpe dig med her på siden, hvor du kan undersøge dine muligheder. 

Hos mange bredbåndsudbydere kan du også få gode tilbud på diverse streamingtjenester, når du tegner en bredbåndsløsning. Dette er endnu et godt bevis på, at streaming allerede er en integreret del af langt de fleste danskeres liv. 

Selvom mange kunne tro, at det primært er de unge, der streamer, så viser tal fra Danmarks Statistik, at det ikke er tilfældet. 

Hvad er fiberbredbånd?

I disse år hører vi mere og mere om det såkaldte fiberbredbånd, og det kan for mange være forvirrende at finde hoved og hale i de forskellige varianter af internet og bredbånd, særligt hvis man er i tvivl om, hvad det traditionelle bredbånd overhovedet er. 

Hvis man skal forklare fiberbredbånd ganske simpelt, så er det den hidtil hurtigste internetforbindelse, man har set på markedet. Fiberbredbånd er populært sagt internet med lysets hast, og det er ikke engang helt løgn.

Fibernet bliver nemlig transporteret via lysledere, og hele teknologien bag er derfor yderst effektiv og hurtig. I virkeligheden starter alle typer bredbåndsforbindelser med en fiberforbindelse, men fiberbredbåndet adskiller sig alligevel markant fra det traditionelle bredbånd.

Internetsignalet leveres traditionelt set et stykke fra din dør

Når du modtager din internetforbindelse gennem en traditionel bredbåndsløsning, vil internetforbindelsen blive leveret gennem fibernettet. Leveringen vil ikke være helt til døren så at sige. 

Internetsignalet bliver nemlig transporteret gennem et kabel, og dette kabel stopper et stykke fra din adresse. 

Når internetsignalet er leveret et stykke fra din adresse, er det andre teknologier, der tager over og transporterer signalet det sidste stykke ind til din bolig. Denne teknologi sænker hastigheden på signalet en smule, ligesom signalet også påvirkes af ydre faktorer. 

For eksempel vil hastigheden påvirkes af, hvor langt der er fra den nærmeste sendemast og hjem til din adresse, ligesom antallet af aktuelle brugere spiller ind. 

Omkringliggende bygninger og træer kan også have indvirkning på, hvor godt signalet går igennem i den sidste del af transporten hjem til dig. 

Fiberbredbånd lige til døren

I modsætning til ovenstående bliver fiberbredbånd leveret hele vejen direkte hjem til dig, og det gør fiberbredbåndet særdeles hurtigt. 

Du deler derfor ikke forbindelsen eller dit fiberbredbånd med nogen andre, og du får altid den samme lynhurtige hastighed på din internetforbindelse uanset, hvilke andre forhold der er på spil. 

Når internetforbindelsen leveres helt til døren, er du nemlig ikke afhængig af, hvor langt der er til en sendemast, eller hvilken type område du bor i, når det kommer til bygninger og træer.

Fiberbredbåndet er derfor den nyeste generation af internetforbindelse, og den er aldrig set tidligere. Det er endnu heller ikke i alle områder, at man kan få en fiberbredbåndsforbindelse. Det afhænger nemlig af, hvor i landet du bor, og hvad din adresse er.

Hvordan kan jeg forstå forskelle i hastigheder på bredbånd?

En af de ting, man uundgåeligt vil komme til at høre om og skulle forholde sig til, hvis man sætter sig til at undersøge sine muligheder for bredbånd, er hastighed. 

Bredbånd og hastighed er nemlig to ord, som man stort set altid vil høre i samme sætning, og det hænger naturligt nok sammen med, at langt de fleste ønsker den hurtigst mulige hastighed.

 • Der kan være store geografiske forskelle på, hvad der er muligt, når det kommer til bredbånd og hastighed. 

I nogle områder er mange længere i processen om udrulning af bedre og hurtigere internetforbindelser i form af kabler og anden teknologi.

I andre områder halter man fortsat en smule bagefter, og det betyder, at du i nogle områder af landet vil være dårligere stillet, når det kommer til bredbånd og hastighed, end du vil i andre dele af landet. 

Sammenlign hastigheder ved hjælp af vores værktøj

Du har altid mulighed for at tjekke den mulige hastighed på bredbånd i dit område. For nogle kan det dog virke som en uoverskuelig opgave, men det behøver det ikke at være. Hvis du benytter dig af vores sammenligningsværktøj, kan du nemlig sammenligne de mulige hastigheder i dit område. 

Når du taster din adresse ind i vores sammenligningsværktøj, vil vi vise dig en række muligheder for bredbånd på din adresse. 

Du kan sammenligne de forskellige muligheder på flere parametre, blandt andet kan du sammenligne de forskellige tilbuds hastigheder. Hastighederne fremgår nemlig tydeligt, når du præsenteres for de forskellige muligheder. 

De forskellige udbydere af bredbåndsløsninger kan tilbyde dig meget hurtige hastigheder, men de kan selvfølgelig ikke give dig mere i sidste ende, end det er muligt på din adresse. 

Hastigheden på dit bredbånd afhænger altså ikke kun af, hvilken udbyder du vælger, men også af hvilke muligheder der er på din adresse.

Vær opmærksom på billigt bredbånd - er det altid så billigt, som det lyder?

Som med alle andre typer produkter, du køber, er det en god idé at bevare sin kritiske sans, når man kigger på mulige bredbåndsløsninger. Mange udbydere kan nemlig tilbyde billigt bredbånd, men det er altid vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i, hvad et eventuelt abonnement reelt set vil koste. 

Billigt bredbånd er nemlig ikke altid bare billigt bredbånd. Hos nogle udbydere vil du også støde på gebyrer og andre omkostninger, som du måske ikke umiddelbart er opmærksom på, når du ser en tillokkende reklame fra en relevant udbyder. 

Det er dog vigtigt at understrege, at idéen om, at bredbåndsudbydere forsøger at snyde dig, er en sejlivet myte. Danske bredbåndsudbydere er reelle, og de sælger et fair og ærligt produkt. Selvfølgelig vil der være omkostninger forbundet med at levere en særlig service, og det er der ikke noget galt med, så længe du er bevidst om det. 

Sæt dig ind i tilbuddet før du accepterer

Idéen om, at bredbåndsudbydere skulle være svære at stole på, hænger nok i høj grad sammen med, at internettet var noget nyt og ukendt i mange år. Ofte har mange en tendens til at forholde sig særligt kritisk og skeptisk til nye ting, som man ikke er helt sikker på hvad er. Nogle vil endda gøre direkte modstand eller sætte sig i opposition. 

Det var der også mange, der gjorde, da internettet for alvor gjorde sit indtog. Nogle mente, at internettet ville blive en kortvarig dille, og disse modstandere så generelt ned på alt, der havde med internettet at gøre. Dette inkluderede også udbyderne. 

Når du går på jagt efter det billigste bredbånd, skal du altså huske at læse det med småt, og du skal sætte dig ind i, hvad din foretrukne løsning vil koste dig samlet set. Hos nogle udbydere fremgår det hele meget åbenlyst og tydeligt, mens du hos andre udbydere skal huske at læse hele tilbuddet, inden du takker ja til noget. 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg undersøger bredbåndspriser?

I mange tilfælde varierer priserne på bredbånd ikke voldsomt meget. Alle udbyderne forsøger selvfølgelig at levere den bedst mulige pris på bredbånd, og der er skarp konkurrence om at få kunderne ombord. 

Derfor har udbyderne også presset hinanden på priserne i mange år.

Bredbånd og priser er dog selvfølgelig to sider af samme sag, som man skal tage stilling til, og her er vores sammenligningsværktøj helt ideelt. 

 • Når du indtaster din adresse på vores hjemmeside, kan du nemlig se, hvilke muligheder du har og ikke mindst, hvilket bredbånd du kan få til hvilke priser.

Synes du, priser på bredbånd er uoverskuelige?

Priser på bredbånd kan være lidt af en jungle, og i nogle husstande er man helt opgivende overfor den opgave, det er at finde den bedste pris på det uundværlige internet. 

Priser på bredbånd behøver dog ikke at være en ufremkommelig jungle. Tværtimod. 

Hos InternetTjek har vi gjort det nemt for dig. Du kan nemlig let sammenligne priser på bredbånd i dit område. Det kan være en stor opgave at sætte sig ind i alle priser på markedet, og det kan i nogle tilfælde også være spild af tid, hvis ikke alle udbydere er en mulighed i dit område alligevel. 

Ved hjælp af InternetTjek kan du i stedet nøjes med at danne dig et overblik og sætte dig ind i priserne på bredbånd hos de udbydere, der er tilgængelige i dit område. 

Det gør processen og arbejdet langt mere overskueligt, og så sparer det dig ikke mindst for en masse tid.

Bredbåndsudbydere: Hvem er tilgængelige på markedet?

Der findes mange forskellige bredbåndsudbydere på markedet, og markedet kan for nogle føles som en jungle. 

I virkeligheden kan bredbåndsudbydere i høj grad sammenlignes med teleudbydere, da servicen og produktet minder meget om hinanden.

 Derudover er mange bredbåndsudbydere også teleudbydere og omvendt. 

Nedenfor vil vi give en kort præsentation af et bredt udvalg af de bredbåndsudbydere, der er på markedet. Det er ikke alle udbydere, der er tilgængelige i alle geografiske områder. Igen hænger det sammen med de teknologiske muligheder, der er i dit område. 

 • Derfor vil der fremgå nogle udbydere af denne liste, som måske ikke er en mulighed der, hvor du bor.

Der findes selvfølgelig langt flere bredbåndsudbydere på markedet, end dem vi præsenterer dig for herunder. Det er derfor meget sandsynligt, at du møder andre bredbåndsudbydere på listen over dine muligheder, når du indtaster din adresse her på siden for at tjekke dine muligheder. 

Det er samtidig overhovedet heller ikke sikkert, at du vil støde på de bredbåndsudbydere, vi præsenterer dig for herunder. 

Du kender med garanti mange af dem

Selvom du ikke nødvendigvis ved en hel masse om markedet for bredbånd, så vil du uden tvivl kende en masse af de virksomheder, der udbyder bredbåndsløsninger. Mange af virksomhederne har nemlig mange år på bagen, og vi kender dem i mange tilfælde som sagt også fra TV og telefoni. 

Det kan være fristende at hoppe til den bredbåndsudbyder, du i forvejen har kendskab til eller har hørt om, men vi vil alligevel appellere til, at du undersøger andre udbydere først. 

Der kan nemlig sagtens være et bedre tilbud at hente andre steder end der, hvor du først troede. 

De forskellige bredbåndsudbydere har hver især en masse gode tilbud, men det er ikke alle tilbud, der er lige oplagte for alle kunder og husstande. Derfor kan én udbyder sagtens have en række gode tilbud, som du er vild med, men som ikke nødvendigvis er lige så fordelagtige for dine familiemedlemmer i den anden ende af landet.

Markedet handler derfor i høj grad om, at du sætter dig grundigt ind i det, inden du træffer en beslutning, og det vil vi gerne hjælpe dig med.

YouSee bredbånd

En af de store spillere på markedet er YouSee bredbånd, og mange kender da også YouSee. Nogle vil måske kende YouSee som TV-udbyder, men YouSee udbyder altså også bredbånd.

YouSee brander sig blandt andet på at levere lynhurtig hastighed på bredbånd, som de kalder GigaSpeed. 

 • Med GigaSpeed kan YouSee tilbyde op til 1.000 Mbit, og GigaSpeed er derfor den hurtigste hastighed, du kan få.

GigaSpeed dækker både over fiber- og coax-kabler, og YouSee og GigaSpeed er derfor tilgængeligt i rigtig mange forskellige områder af Danmark. Du kan let tjekke, om YouSee også er tilgængeligt hos dig, her hos InternetTjek. 

Prisen for GigaSpeed hos YouSee varierer, og du kan se den aktuelle pris for dig, hvis du indtaster din adresse hos InternetTjek, og YouSee selvfølgelig er på listen over de muligheder, du har på din adresse.

Boxer bredbånd

Boxer bredbånd er ligeledes en af de store aktører på markedet, og mange kender også Boxer fra deres TV-pakker og TV-løsninger. Boxer tilbyder dog også bredbåndsløsninger til både TV-stikket, kabel-TV-stikket og til fiber. 

 • Hos Boxer kan du ligeledes få op til 1.000 Mbit afhængigt af, hvor du bor.

Da Boxer leverer internet til flere forskellige typer modtagere, kan Boxer altså også levere bredbåndsløsninger til rigtig mange danskere. 

Hos Boxer er prisen på en bredbåndsløsning til TV-stik eller kabel-TV-stik lavere, end hvis du ønsker en bredbåndsløsning via fiber.

Når du bestiller en bredbåndsløsning hos Boxer, har du mulighed for at tilkøbe forskellige streamingpakker, som bliver en inkluderet del af den pris, du betaler. Derfor har Boxer altså også andre services, som de tilbyder i forlængelse af deres Boxer bredbånd. 

Hos Boxer bredbånd reklamerer man også med, at man stiller en router af høj kvalitet til rådighed, når man køber en bredbåndsforbindelse gennem Boxer. Med denne router er man garanteret en god forbindelse og også den højest mulige hastighed.

Stofa bredbånd

Stofa bredbånd er endnu en aktør på markedet, og mange danskere kender ligeledes Stofa. Hos Stofa tilbyder man både internet, TV og telefoni, og du kan derfor få løsninger på flere forskellige ting hos Stofa. 

Hos Stofa kan du købe bredbåndsløsninger med forskellige hastigheder. 

 • Stofa tilbyder blandt andet en såkaldt GigaFiber-løsning, hvor du får op til 1.000 Mbit og WifiGaranti i hele din bolig. Denne løsning tilbydes til husstande med kabel-TV eller fibernet.

Igen afhænger dine muligheder altså selvfølgelig af din adresse. 

Stofa tilbyder også en bredbåndsløsning med en hastighed på op til 500 Mbit. Denne løsning kaldes Maxi Fiber, og prisen på denne løsning er selvfølgelig billigere end GigaFiber-løsningen.

Med Maxi Fiber-løsningen stiller Stofa garanti om såkaldt SuperWifi.

Standard Wifi

Sidst, men ikke mindst tilbyder Stofa en bredbåndsløsning med op til 200 Mbit. Med denne løsning garanterer Stofa det, de kalder Standard Wifi. Igen er prisen på denne løsning selvfølgelig billigere end de to foregående.

Når du køber en bredbåndsløsning hos Stofa, stiller Stofa altid garanti om såkaldt SafeSurf. SafeSurf er en sikkerhedspakke, der blandt andet beskytter dig mod virus og andre irriterende ting, du kan blive eksponeret for online. 

Med Stofa og SafeSurf-garantien kan du altså gå trygt på internettet.

Telia bredbånd

Hos Telia bredbånd tilbyder man en længere række af forskellige muligheder for bredbånd. Mange danskere kender Telia, og Telia er da også en af de helt store spillere på markedet for mobiltelefoni. 

 • Hos Telia kan du få en bredbåndsløsning på op til 1.000 Mbit afhængigt af, hvad forholdene i dit område tilbyder. 

Hos Telia tilbyder man 1.000 Mbit-løsninger via både kabel-TV og fiber. Priserne på de to løsninger er nogenlunde ens, og den aktuelle pris for dig afhænger selvfølgelig af det geografiske område, du bor i. 

Telia tilbyder også bredbånd via telefonstik. Hvis du ønsker din bredbåndsforbindelse via dit telefonstik, kan Telia tilbyde en hastighed på op til 100 Mbit. 

Derfor er hastigheden på Telias bredbåndsforbindelse via telefonstik altså markant lavere end de to andre typer løsninger.

Tilkøb af øvrige services

Hos Telia kan du tilkøbe en række andre services til en fordelagtig pris, hvis du kombinerer købet med en bredbåndsløsning. 

For eksempel kan du få rabat på telefoni, ligesom du kan få abonnementer til forskellige streamingtjenester med rabat, hvis du køber en bredbåndsløsning hos Telia. 

Hvis du alligevel er på udkig efter en bredbåndsløsning og samtidig også har behov for et mobilabonnement og er storforbruger af streaming, kan du altså med stor sandsynlighed spare en pæn sum penge, hvis du kombinerer det hele hos Telia. 

Telenor bredbånd

Hos Telenor bredbånd tilbyder man også bredbåndsløsninger med meget høje hastigheder. 

 • Hos Telenor kan du få en hastighed på op til 1.000 Mbit.

Hos Telenor bredbånd kalder man denne hurtige løsning MaxSpeed, og en af de store fordele hos Telenor bredbånd er, at du ikke binder dig til noget. 

Hos Telenor bredbånd er der nemlig ingen binding, og du får derudover en trådløs router med i købet. Den trådløse router, man benytter hos Telenor, er kåret til bedst i test, og med den slipper du for alle de ledninger, man ellers normalt kender fra routere. 

Det betyder også, at din router ikke behøver at stå på gulvet ovre i hjørnet ved en stikkontakt, som man ellers typisk ser i mange hjem.

Prisen varierer efter din adresse

Ligesom hos alle andre udbydere varierer prisen på bredbånd hos Telenor afhængigt af, hvor du bor, men selvfølgelig også af, hvilken løsning du vælger. Hos Telenor kan du få en bredbåndsløsning både via fiber, via kabel-TV-stik og et mobilnetværk.

Telenor udbyder også TV, og hvis du køber en MaxSpeed-bredbåndsforbindelse hos Telenor, kan du få et fordelagtigt tilbud på TV med i handlen. 

Derfor kan du med fordel undersøge dine muligheder for at kombinere flere forskellige services hos Telenor.

Oister bredbånd

Mange danskere kender Oister fra telefoni, men også særdeles skarpe priser. Oister tilbyder typisk meget simple og begrænsede abonnementer således, at prisen er lav, og så du ikke betaler for en hel masse, som du alligevel ikke bruger eller ved, du har adgang til. 

Hos Oister kan du ifølge deres eget udsagn få en lynhurtig internethastighed i hele landet til en rigtig god pris, og du får altid en gratis Huawei-router med i købet, når du tegner en aftale hos Oister. 

Hos Oister er der ingen binding, og du kan derfor opsige din aftale, når du ikke ønsker den mere, uden problemer og opsigelsesperioder.

Hos Oister afhænger din hastighed selvfølgelig også af, hvor du bor, da dette vilkår er ude af bredbåndsudbydernes hænder, som vi har skitseret her på siden. 

TDC bredbånd

Mange danskere kender TDC, og derfor er det også en af de klassiske udbydere, folk søger imod, når de har brug for at indgå en ny aftale med en bredbåndsudbyder. TDC er dog for nylig blevet rebrandet, og i den forbindelse er TDC og YouSee blevet samlet til ét.

Mange danskere har stort kendskab til TDC og har benyttet sig af TDCs løsninger og services helt tilbage til fastnettelefonens tid. 

Derfor føles det også naturligt for mange at tjekke mulighederne hos TDC som det første, når de er på jagt efter en ny bredbåndsløsning.  

Hvis du ønsker en bredbåndsløsning hos TDC, er dette stadig en mulighed. Du skal blot søge mod YouSee, som vi også har præsenteret dig for her på siden. 

TDC og YouSee er to sider af samme sag, og derfor kan du sagtens søge mod YouSee med samme ro i maven, hvis det er det, du ønsker, og hvis YouSee er en mulighed i dit område.

Ewii bredbånd

Hos Ewii bredbånd kan du få flere forskellige versioner af fiberbredbånd. 

 • Hos Ewii kan du få en fiberbredbåndsforbindelse med en hastighed på op til 1.000 Mbit.

Dette kalder man Fiber1000 hos Ewii, og hvis du køber denne løsning, får du Premium Wifi uden binding med tilfredshedsgaranti og sikkerhedspakke. 

Hos Ewii kan du også købe en fiberbredbåndsforbindelse med en hastighed på op til 500 Mbit. Denne løsning kalder Ewii Fiber500. Vælger du denne løsning, får du Premium Wifi uden binding med tilfredshedsgaranti og sikkerhedspakke inkluderet. 

Fibernet på op til 200Mbit

Du kan også få en fiberbredbåndsforbindelse med en hastighed på op til 200 Mbit. Denne løsning kalder Ewii Fiber200, og med denne løsning får du en HGW5-router, ingen binding og tilfredshedsgaranti. 

Sidst, men ikke mindst kan du få den løsning, Ewii kalder Fiber25. 

 • Med denne løsning får du op til 25 Mbit, ligesom du får tilfredshedsgaranti og ingen binding.

Hos Ewii får du en trådløs router med, når du tegner et abonnement, og på den måde slipper du også her for alle de irriterende ledninger, du ellers kender fra din router. Det trådløse element betyder også, at din router ikke behøver stå på gulvet i et hjørne for, at den kan nå hen i stikkontakten.

Fullrate bredbånd

Fullrate bredbånd er endnu en af de udbydere, mange danskere kender, og derfor søger mange også mod Fullrate, når de skal have en bredbåndsløsning. Fullrate har nemlig været en central spiller på markedet for bredbånd, og mange danskere har erfaring med Fullrate. 

Fullrate var en dansk virksomhed, og det var mange danskere vilde med.

Fullrate bredbånd eksisterer dog ikke længere i den form, mange danskere kendte dem i. Fullrate er nemlig fusioneret med YouSee, og derfor skal du søge mod YouSee, hvis du har interesse i Fullrate. 

Hos YouSee kan du få både bredbånd, telefoni og TV, og derfor kan du få løsninger på flere forskellige behov, hvis du går til YouSee.

Hiper bredbånd

Hiper bredbånd er endnu en af de bredbåndsudbydere, du kan søge mod, hvis de er aktuelle i det område, du bor. 

 • Hos Hiper kan du få flere forskellige bredbåndsløsninger, og hvis du tegner en aftale om en 1.000 Mbit-forbindelse, får du oprettelsen gratis.

Uanset hvilken løsning du vælger, får du altid en gratis router med i dit køb.

Hos Hiper kan du få en bredbåndsforbindelse på op til 1.000 Mbit via fiber, ligesom du også kan få en bredbåndsforbindelse med en hastighed på op til 1.000 Mbit via kabel-TV. 

Hvis du ønsker din bredbåndsforbindelse via telefonstik, kan Hiper tilbyde en hastighed på op til 100 Mbit afhængigt af forhold, teknologi og omstændigheder i dit område.

Hiper tilbyder derudover også en række andre bredbåndsløsninger med andre hastigheder til både fiber, kabel-TV og telefonstik, og du kan derfor frit vælge den løsning, der passer bedst til dig og din husstand og selvfølgelig de omstændigheder, du har til rådighed. 

Telmore bredbånd

Telmore bredbånd er også en af de udbydere, mange danskere kigger imod, når hjemmet skal forsynes med en bredbåndsløsning. 

 • Telmore tilbyder dog udelukkende mobile bredbåndsløsninger.

Hvis du er på jagt efter en bredbåndsforbindelse til din husstand, er Telmore derfor ikke relevant for dig. 

Hvis du derimod er interesseret i en mobil bredbåndsløsning, kan du altså med fordel søge mod Telmore. Du kan med fordel læse mere om mobile bredbåndsløsninger hos os, hvis du klikker på fanen “Mobilt bredbånd” i menulinjen øverst på din skærm.

CBB bredbånd

Hos CBB kan man nu tilbyde bredbånd til hjemmet. 

 • CBB har tidligere udelukkende fokuseret på mobilt bredbånd, men nu har CBB udvidet deres sortiment med en router til dit hjem.

Med CBB bredbånd kobler du routeren op på din mobile bredbåndsløsning således, at løsningen også virker i dit hjem. 

På den måde kan du få det maksimale ud af din mobile bredbåndsløsning, idet du kan få glæde af den både hjemme, men også når du er på farten. 

Installationen af routeren er nemt og hurtigt overstået, og det kræver derfor ikke det helt store at forsyne dit hjem med en internetforbindelse, hvis du i forvejen har en aftale på mobilt bredbånd hos CBB.

Waoo bredbånd

Hos Waoo kan du få fibernet, og alt afhængigt af, hvad du ønsker, og hvilke muligheder du har, kan du vælge mellem flere forskellige løsninger hos Waoo. 

Hos Waoo kan du for eksempel få en løsning, man kalder Waoo Fiber Full. 

 • Når du køber Waoo Fiber Full får du op til 1.000 Mbit i hastighed, ligesom du får flere andre fordele.

Blandt andet får du en sikkerhedspakke, Amazon Prime, Viaplay og en online harddisk med i købet. Hos Waoo er der altså en række ekstra fordele med i prisen på den løsning, du køber. 

Waoo Fiber Extra

Hos Waoo kan du også købe en løsning, man kalder Waoo Fiber Extra. 

 • Med Waoo Fiber Extra får du en hastighed på op til 500 Mbit, ligesom du også får en sikkerhedspakke, Amazon Prime, Viaplay og en online harddisk med i købet.

Sidst, men ikke mindst kan du få løsningen Waoo Fiber Basic hos Waoo. Med denne løsning får du en hastighed på op til 200 Mbit, mens du får en sikkerhedspakke, Amazon Prime og Viaplay. 

Du kan selvfølgelig frit vælge den pakke, du er mest interesseret i, og som passer bedst til dine muligheder, vilkår og behov. 

Waoo er kåret som det bedste internet 10 år i træk, og derfor peger alt i retning af, at du får et rigtig godt produkt, når du handler internet og en bredbåndsløsning hos Waoo.

Mest populære spørgsmål

Vi har opstillet de mest populære spørgsmål øverst i vores oversigt med spørgsmål. Har du yderligere spørgsmål, kan du med fordel se vores øvrige spørgsmål nedenfor, hvor vi har opdelt dem i sektioner ud fra emne.

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Det kommer an på, hvor du bor. Som udgangspunkt kan du vælge mellem fibernet, bredbånd med TV-stik, bredbånd med telefonstik og mobilt bredbånd. Det er dog ikke alle steder i Danmark, at det er muligt at installere alle slags bredbånd. Indtast din adresse i søgemaskinen her på siden og få et overblik over dine muligheder.

Uanset hvilken type bredbånd, du vælger, har du mulighed for at vælge imellem flere forskellige hastigheder og priser.

Hvor hurtigt bredbånd kan jeg få?

Det hurtigste bredbånd i Danmark i øjeblikket er op til 1.000 Mbit download og 300 Mbit upload. Det er dog ikke alle husstande, der har mulighed for at få denne hastighed. Din adresse er bestemmende for hvilken bredbåndstype og hastighed, som du kan få.

Hvad koster bredbånd?

Du kan få bredbånd til mange forskellige priser. Et bredbåndsabonnement er typisk billigere jo færre Mbit, der er inkluderet. Desuden kan prisen også afhænge af, om der er ekstra services inkluderet såsom streaming tjenester eller kabel-tv.

Hvordan skifter jeg internetudbyder?

Det er slet ikke svært at skifte internetudbyder. 

Der er dog et par ting, som du skal være opmærksom på:

 • Bindingsperiode. De fleste bredbåndsabonnementer kommer med en bindingsperiode. Det vil sige en periode på typisk 3-6 måneder, hvor det ikke er muligt at opsige abonnementet. Når du gerne vil skifte internetudbyder er det derfor smartest at vente til bindingsperioden på dit gamle abonnement er udløbet, så du ikke skal betale for to abonnementer samtidig. 
 • Opsigelse af gammelt abonnement. Når du skifter internetudbyder, så skal du huske at opsige dit gamle abonnement. I nogle tilfælde kan din nye internetudbyder gøre det for dig, men i andre tilfælde skal du selv stå for det. Hvis du er i tvivl, så spørg din nye internetudbyder.
 • Returnering af udstyr. Hvis du har lånt udstyr af din gamle internetudbyder såsom en router, så skal du huske at sende det retur, når du opsiger dit gamle abonnement.

Hastighed

Det kan skabe store frustrationer at sidde med en langsom internetforbindelse. Hastighed er derfor ét af de vigtigste punkter, når mange skal vælge bredbåndsabonnement og bredbåndsudbyder. Har du spørgsmål til hastighed, kan nedenstående svar være din guide til hurtigere bredbånd.

Pris

Det kan virke som det mest oplagte valg at gå efter den laveste pris på dit bredbånd, når du sammenligner abonnementer. Husk dog også at se på hvilket indhold, abonnementet indeholder. Får du f.eks. den hastighed, du har brug for? Har du valgt den bedste tekniske løsning? Hvis du udelukkende fokuserer på prisen, kan du risikere at sidde med et utilfredsstillende abonnement.

Skal jeg vælge det billigste bredbånd?

Det er altid en god ide at sammenligne priser, når du skal købe et nyt bredbåndsabonnement. Der kan nemlig være mange penge at spare. Men det billigste abonnement er ikke nødvendigvis det bedste valg for dig.

Før du vælger et abonnement, bør du altid overveje, hvilke behov for har. De billigste abonnementer kommer nemlig typisk med de færreste Mbit.

Hvordan får man billigt bredbånd?

Når du bruger InternetTjek.dk, så er det nemt at finde billigt internet. Her på siden får du nemlig et overblik over masser af forskellige bredbåndsabonnementer, så du hurtigt kan finde det abonnement, som passer bedst til dine behov og dit budget. Indtast din adresse og præferencer i vores søgemaskine og skift abonnement allerede i dag.

Hvor får jeg billigt bredbånd?

Priserne på bredbånd udvikler sig hele tiden, og det er derfor ikke helt lige til at svare på, hvem der har det billigste bredbånd. Desuden kommer de billigste abonnementer ofte med ret få Mbit, og du bør derfor overveje om de pakker er tilstrækkelige til at dække dine behov.Du kan bruge vores søgemaskine til at få et overblik over priser på forskellige bredbåndspakker fra forskellige udbydere.

Hvordan finder jeg de billigste bredbåndspriser?

Priserne på bredbånd kan variere en hel del og det er derfor en god ide at lave lidt research inden du binder dig til et bestemt abonnement. Der kan nemlig være mange penge at spare. Her på InternetTjek.dk kan du ved hjælp af vores smarte søgemaskine nemt få et overblik over de forskellige priser på forskellige abonnementer fra forskellige selskaber.

Tekniske spørgsmål

Hvis du er interesseret i de tekniske elementer af bredbånd, har vi samlet en række spørgsmål nedenfor. Du kan blandt andet få svar på, hvad ADSL, DSL og COAX er, hvilke typer internetforbindelser der findes og meget mere.

Valg af løsning

Før du vælger at bestille bredbånd hos en given udbyder, skal du være klar over dine behov. Jo bedre du kender dine behov og ønsker i forhold til hastighed, serviceniveau, pris m.m., jo bedre valg af udbyder kan du træffe.

Hvilken type internet skal jeg vælge?

Det korte svar er, at du skal vælge den type internet, som passer til dine behov og muligheder. Har du brug for rigtig hurtigt internet, så er det en god ide at vælge fibernet eller COAX internet, hvis det er en mulighed, hvor du bor. Hvis det ikke er en mulighed, hvor du bor, kan du vælge imellem internet via telefonstikket (DSL) eller mobilt bredbånd.Bruger du streamingtjenester eller ser du kabel-tv kan du overveje, om du skal finde et internetabonnement, hvor det er inkluderet i pakken.Energistyrelsen har udarbejdet et kort, hvor du kan se minimumshastigheder, udbredelse af teknologi m.m. Du kan se kortet på Tjekditnet.dk.

Hvordan vælger jeg den rigtige internetforbindelse?

Det bedste tip til at vælge den rigtige internetforbindelse er at kende dine behov. 

Du kan starte med at overveje de følgende parametre:

 • Hvor mange er I i husstanden? Med flere personer i husstanden, som bruger internettet samtidig, vil der ofte være behov for flere Mbit. Er der til gengæld kun 1-2 personer, kan I sandsynligvis sagtens klare jer med færre Mbit.
 • Hvad bruger du nettet til? Er du typen, der bare surfer på nettet og ser lidt Netflix, så kan du sandsynligvis klare dig med en mindre pakke. Bruger du også internettet til at arbejde med tungere programmer, større filer eller til at game, så har du behov for flere Mbit.

Når du kender dine behov, kan du derefter undersøge, hvilke typer internet du har mulighed for at få, der hvor du bor og sammenligne priser og services mellem de forskellige udbydere og abonnementer. Hvis du synes det lyder uoverskueligt, så ingen panik. Indtast dine behov og din adresse i vores søgemaskine, så finder vi hurtigt og nemt de bedste muligheder til dig.

Kan jeg få fibernet?

Det er desværre ikke muligt at få fibernet alle steder i Danmark på nuværende tidspunkt. Hvis du er interesseret i fibernet, så indtast din adresse i vores søgemaskine, og så kan vores algoritme fortælle dig, om der er mulighed for fibernet, der hvor du bor.

Kan jeg få det bedste bredbånd?

Der er rigtig mange forskellige bredbåndsudbydere i Danmark, og derfor kan langt de fleste danskere få en eller anden form for internet. Når det er sagt, så er det primært din adresse som afgør, hvilken type bredbånd, som du kan få. Du kan indtaste din adresse i vores søgemaskine for at finde ud af, hvilke typer bredbånd som du kan vælge imellem, der hvor du bor.

Bredbånd eller internet?

Ofte bliver begreberne bredbånd og internet brug som synonymer. Og der er da også overlap, men i korte træk er bredbånd den teknologi, som bruges til at bringe dig internet.

Skal du vælge bredbånd eller fibernet?

Der er to ting, du bør overveje, før du vælger om du skal have traditionelt bredbånd eller fibernet. For det første bør du overveje, hvor hurtigt internet og hvor mange Mbit, som du har brug for. Hvis du primært bruger internettet til at surfe lidt, svare på et par mails og se film engang imellem, så kan du sandsynligvis sagtens klare dig med almindeligt bredbånd.

Hvis du derimod arbejder med tunge online programmer, gamer eller der bor mange personer i husstanden, som alle bruger nettet samtidig, så kan det godt være en god ide at overveje fibernet.For det andet bør du undersøge, om du overhovedet kan få fibernet, der hvor du bor. Det er nemlig ikke alle steder i landet, hvor man kan få fibernet. Du kan undersøge, om du kan få fibernet, ved at indtaste din adresse i vores søgefelt.

Fast bredbånd eller mobilt bredbånd?

Det kommer an på dine behov. Mobilt bredbånd er smart, hvis du er meget på farten og gerne vil have internettet med. Det kan være, du gerne vil have dit internet med i sommerhuset, tit arbejder på cafeer, i den lokale part eller tager på mange kundebesøg. Fast bredbånd er bredbånd, som du kun kan bruge derhjemme.

Fordelen ved fast bredbånd er, at det ofte er mere stabilt end mobilt bredbånd og derudover er det muligt at få flere Mbit og være flere brugere på samtidig, som f.eks. alle ser film eller arbejder med større datamængder.

Bredbånd, fibernet eller mobilt bredbånd?

Det kommer igen an på hvilke behov du har. Mobilt bredbånd er smart, hvis du er meget på farten. Fibernet er en god ide, hvis du gamer, er mange i husstanden eller arbejder med store datamængder.

Almindeligt bredbånd er valget for dig, som bare gerne vil have stabilt internet i hjemmet, og heller ikke har brug for meget store mængder Mbit.

Valg af bredbåndsudbyder

Det er din adresse som afgør, hvilke bredbåndsudbydere du kan vælge mellem. Vi anbefaler altid, at du undersøger en given udbyder, før du bestiller abonnement hos denne. Det er altid gavnligt at kende til deres serviceniveau, produktudvalg, tilkøb af yderligere ydelser m.m.

Praktiske spørgsmål

Der er en række praktiske faktorer ved at få bredbånd. Du kan få svar på typisk stillede spørgsmål omkring praktikken nedenfor.

Hvordan bestiller jeg bredbånd?

Det er rigtig nemt at bestille bredbånd. Når du har fundet det abonnement, som passer til dine behov og dit budget her på InternetTjek.dk, så skal du bare klikke på det, og så kommer du direkte videre til selskabets hjemmeside. Her skal du indtaste dine informationer og bestille dit nye bredbåndsabonnement.

Hvordan installerer jeg mit bredbånd?

Det kommer an på, hvilken type bredbånd du har. Nogle typer skal tilsluttes dit telefonstik, mens andre skal tilsluttes dit kabel-tv stik. Når du har købt dit nye bredbåndsabonnement vil du typisk modtage det nødvendige udstyr samt en brugsanvisning inden for få dage.

Hvornår skal jeg have besøg af en tekniker?

Det kommer an på, hvilken type bredbånd som du har. Hvis du har en DSL eller COAX forbindelse kan du sandsynligvis selv installere den ved hjælp af det medsendte udstyr og brugervejledningen. Skal du derimod have fibernet, skal du have besøg af en tekniker for at installere fibernettet.

Kan jeg få bredbåndsinternet uden binding?

Ja, det kan du godt. Der er enkelte udbydere, som tilbyder bredbåndsinternet uden binding, men det er ikke dem alle, som er tilgængelige i hele landet. Du kan få et overblik over, hvilke muligheder du har, der hvor du bor ved at bruge vores søgemaskine her på InternetTjek.dk.

Spørgsmål vedr. TV-pakker

Hvis du overvejer at tilkøbe en TV-pakke sammen med et bredbåndsabonnement, kan du nedenfor få svar på typiske spørgsmål omkring dette.