Bredbånd - Få skræddersyet tilbud på bredbånd

Få flere gratis og uforpligtende tilbud på bredbånd. Indtast få oplysninger, så sørger vi for, at du bliver kontaktet med tilbud på bredbånd. Det bliver ikke nemmere 😃

Billigt bredbånd

“Jeg håber, du bliver glad for vores service og får et godt tilbud fra en af vores partnere.”

Søren Bay
Direktør, InternetTjek.dk

Derfor kan du med tryghed bruge InternetTjek

På InternetTjek kan du tilmelde dig og få tre tilbud på bredbånd fra vores samarbejdspartnere. Du kan frit takke nej til samtlige tilbud og kan samtidig bede om ikke at blive ringet op igen.
Vi modtager kommission for brugere, der bliver sendt videre til vores samarbejdspartnere. Dog modtager vi ikke kommission på basis af, om du takker ja eller nej til et tilbud.

InternetTjek er klar til at hjælpe dig

Hos InternetTjek vil vi gerne hjælpe dig med at finde den bedste løsning på bredbånd med afsæt i dine behov og ønsker. 

Vi stiller derfor en gratis og uforpligtende service til rådighed, hvor du kan indhente og sammenligne tilbud fra flere forskellige internetudbydere.

Alt du skal gøre for at indhente 3 tilbud er følgende:

 1.  Find vores kontaktformular øverst på siden
 2. Udfyld formularen med din adresse og øvrige oplysninger
 3. Bliv kontaktet af velrenommerede internetudbydere med gode tilbud på bredbånd
 4. Vælg det tilbud på bredbånd, der tiltaler dig mest


Mange danskere undersøger ikke markedet

Alle undersøgelser peger på, at vi danskere har et større internetforbrug end nogensinde før. Det er dog ikke ensbetydende med, at vi bruger meget tid på at undersøge og sammenligne de forskellige bredbåndsløsninger. Mange danske forbrugere undersøger ikke dette, hvilket er en skam.

Undersøger du ikke dine muligheder grundigt, når det kommer til bredbånd, risikerer du at vælge en løsning, der reelt ikke opfylder dine behov, eller hvor du betaler overpris. Begge dele undgår du, hvis du bruger vores service, hvor du modtager flere uforpligtende tilbud på bredbånd. Tilbud, som du nemt kan sammenligne på kryds og tværs. 

Hvordan får man billigt bredbånd?

InternetTjek.dk gør det nemt for dig at finde det billigste bredbånd uden at gå på kompromis med dine behov. Når du udfylder vores kontaktformular, sendes dine oplysninger videre til de bredbåndsudbydere, vi samarbejder med. Hver enkelt bredbåndsudbyder ringer dig derefter op, og giver dig et tilbud, som du frit kan vælge, om du vil acceptere eller afslå.

Du kan med fordel vente med at træffe dit valg af bredbånd, inden du har hørt fra alle vores samarbejdspartnere.

Her er genvejen til billigt bredbånd:

 1. Find og udfyld vores kontaktformular øverst på siden
 2. Hver af vores samarbejdspartnere ringer dig op
 3. Sammenlign tilbuddene
 4. Acceptér bedste tilbud eller tak nej til alle tilbud

Hvad er bredbånd?

De fleste kender til ordet bredbånd, men er du i tvivl om, hvad der definerer bredbånd, og hvordan det fungerer, så læs med herunder.

Vi hører om bredbånd overalt. Der er eksempelvis mange reklamer for bredbånd både i fjernsynet, på sociale medier og på mange andre platforme og medier. De fleste internetudbydere antager dog, at forbrugerne ved, hvad bredbånd er, og derfor bliver dette ikke defineret i reklamerne.
Bredbånd er i ordbogen defineret som et system til transmission af tv-, computer- og telefonsignaler, som kan overføre store mængder information. For at kunne tilgå internettet derhjemme skal du have adgang til bredbånd. Bredbånd findes i forskellige former og udbydes af internetudbydere.
Du kan få lynhurtigt internet med fiberbredbånd, men kan også vælge at få ADSL, COAX eller mobilt bredbånd. Alle kan få leveret internet gennem ADSL eller COAX, da det blot kræver et telefonstik eller antennestik i hjemmet. En relativ stor del af alle danskere, men ikke alle, kan også få fiberbredbånd.

Bredbånd er internet

I virkeligheden er bredbånd en slags synonym med internet.

Der findes selvfølgelig forskellige typer internet, og der er også forskel på, hvordan internetforbindelse leveres. Men når man taler om bredbånd, så taler man kort sagt om en internetforbindelse.


Mange forbinder bredbånd med en ekstra hurtig internetforbindelse, og det kan der sagtens være noget om. Bredbånd er nemlig typisk en hurtig internetforbindelse, og bredbåndsforbindelse er selvsagt hurtigere i dag end det internet, man kendte for 20 år siden. 


Sidenhen er der dog kommet skarp konkurrence til bredbåndet, og fremtidens endnu hurtigere internet tager en lidt anden form end det, vi kender som bredbånd i dag. 

Bredbånd er internet, der leveres gennem et coax-kabel. I modsætning hertil findes der også fibernet, som leveres gennem et fiberkabel. På den måde er alt internet ikke bredbånd, men når man bruger betegnelsen bredbånd, så taler man altså om en internetforbindelse.


Hos de forskellige bredbåndsudbydere kan du finde bredbåndsløsninger, der leveres på flere forskellige måder alt efter, hvilke teknologiske muligheder der er i dit hjem. Hos mange udbydere kan du finde bredbånd, der leveres via fiber, via kabel-tv eller via telefonstik.

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Det kommer an på, hvor du bor. Som udgangspunkt kan du vælge mellem fiberbredbånd, COAX bredbånd, ADSL bredbånd og mobilt bredbånd. Din geografiske placering har dog betydning for, hvor mange og hvilke muligheder du har.   

Udfyld vores kontaktformular her på siden, og lad vores samarbejdspartnere give dig et overblik over, hvilke valgmuligheder du har. De vil også kunne vejlede dig i, hvilken løsning der passer bedst til din husstand med afsæt i jeres forbrug m.v.

Derfor er din adresse vigtig ved valg af bredbånd

Din adresse har større betydning for, hvilket bredbånd du kan få, end du måske er klar over. Flytter du til en anden by eller område, er det derfor ikke sikkert, at du kan beholde din nuværende bredbåndsløsning.

For eksempel kan du kun få fiberbredbånd, hvis du bor i et område, hvor der er blevet nedgravet fiberkabler. Internetforbindelsen transporteres nemlig gennem disse kabler.
Til gengæld kan du som hovedregel få ADSL eller COAX bredbånd, uanset hvor i landet du er bosat.

Din adresse afgør dine muligheder

Det er en kendsgerning, at der i nogle byer og landsdele tilbydes hurtigere og mere stabilt internet end andre steder. Du kan derfor være uheldig at bo i et område, hvor internettet er langsomt eller ustabilt.

Efterhånden er der dog mulighed for at få hurtigt og stabilt internet i det meste af landet. Det kræver blot, at du køber bredbånd gennem en internetudbyder, der har god dækning i dit område.
Hvis du bor et sted, hvor hastigheden og stabiliteten endnu ikke er så god, er det blot et spørgsmål om tid, før det ændrer sig, idet der arbejdes hårdt på at udrulle bl.a. fibernet i hele landet.

Sådan får du det bedste bredbånd

Jagten på det bedste bredbånd behøver hverken at være lang eller udfordrende. Hvis blot du ved, hvad du skal være opmærksom på og lægge vægt på, skal du nok finde en passende løsning.

Her på siden får du hjælp til at indhente tilbud på bredbånd, og du opnår dermed et rigtig godt sammenligningsgrundlag. 
Tag højde for følgende faktorer ved valg af bredbånd:

 •  Type af bredbånd
 •  Hastighed og stabilitet
 •  Pris pr. måned
 •  Bindingsperiode
 •  Oprettelsespris
 •  … og andre faktorer, der betyder noget for dig!


Når du indhenter tilbud fra vores samarbejdspartnere, bør du vurdere og sammenligne dine personlige tilbud med udgangspunkt i ovennævnte faktorer. Overvej dog på forhånd, hvilke kriterier der er vigtigst for dig.

Billigste bredbånd priser

De billigste bredbånd priser finder du altid ved at indhente og sammenligne flere tilbud. Udfyld vores kontaktformular og få beregnet priser på bredbånd fra flere forskellige internetudbydere. 

Bredbånd

Hvilken internethastighed har jeg brug for?

Du skal først og fremmest være opmærksom på, at der skelnes mellem to former for internethastighed; downloadhastighed og uploadhastighed.

Hvor høj en downloadhastighed og uploadhastighed du har brug for afhænger af, om du kun skal bruge internettet til eksempelvis sociale medier, netbank og shopping, der ikke kræver en så høj hastighed, eller om du skal streame, game eller downloade tunge filer. 
Især streaming og gaming stiller høje krav til internethastigheden.
Nedenfor kan du få en idé om, hvilken internethastighed der vil være den rette for dig og din husstand. Vi tager udgangspunkt i hastighederne 25, 100, 500 og 1000 Mbit.  

25 Mbit

25 Mbit vil ofte være tilstrækkeligt for dig, som gerne vil surfe på nettet, streame musik, sende e-mails m.v. Forbindelsen kan sagtens bruges af flere enheder samtidig, men ved streaming og gaming på flere enheder på en gang kan hastigheden blive langsom. 

100 Mbit

100 Mbit er et godt valg for husstande, hvor det skal være muligt at bruge internettet på flere enheder på samme tid. Internethastigheden er nemlig tilstrækkelig høj til, at flere personer kan game og streame samtidig uden lag eller afbrydelser.  

500 Mbit

500 Mbit er perfekt til store og mellemstore familier, der ønsker en kompromisløs internethastighed. Med så høj en internethastighed vil der sagtens kunne streames film i stuen, games på børneværelset og uploades tunge filer til internettet på hjemmekontoret på samme tid.   

1000 Mbit

1000 Mbit er den højeste tilgængelige internethastighed hos mange internetudbydere. Langt fra alle har brug for så høj en internethastighed, men vil du ikke gå på kompromis, er 1000 Mbit et godt valg. 

Vær dog opmærksom på, at ikke alle husstande af tekniske årsager kan få leveret så høj en internethastighed.

Hvordan kan jeg måle min nuværende hastighed?

Hvis du gerne vil måle, hvor hurtigt dit nuværende internet rent faktisk er, kan du lave en hastighedstest eller også kendt som speedtest. 

Dette kan du nemt og helt gratis gøre lige her på siden. For at få det mest præcise resultat bør du tilslutte din computer direkte til din router via et kabel og slukke for andre enheder, der er koblet på netværket.

Danskernes internetforbrug stiger hvert år

De færreste havde fantasi til at forestille sig, hvor stort og udbredt bredbånd ville blive, da det første gang blev et samtaleemne for årtier siden. I dag har stort set alle danskere adgang til internettet, og det er en kendsgerning, at danskernes internetforbrug stiger hvert år. 


Siden 2010 er mængden af data i verden øget mere end 30 gange ifølge markedsanalysevirksomheden Statista


Det stigende internetforbrug hænger ikke mindst sammen med, at vi er blevet flittige brugere af sociale medier og streamingtjenester.

I takt med at vores internetforbrug stiger, ændres vores behov for bredbånd, hvilket vi her på redaktionen er bevidste om. Hos InternetTjek forsøger vi netop at guide dig i at vælge bredbånd, der opfylder dine behov.
Hos mange bredbåndsudbydere kan du også få gode tilbud på diverse streamingtjenester, når du tegner en bredbåndsløsning. Ved at købe adgang til både bredbånd og streaming gennem én udbyder kan du ofte opnå en god besparelse.  
Selvom det er nærliggende at tænke, at det primært er de unge, der streamer, så viser tal fra TV 2 Data & Insight, at der også bliver streamet i stor stil blandt voksne og ældre. I 2022 streamede 3,7 millioner danskere hver uge, hvilket svarer til 65 % af befolkningen. 

Streaming er især udbredt blandt personer i aldersgrupperne 21-30 og 31-50 år. I disse aldersgrupper er der henholdsvis 72 og 78 %, der ser indhold via streaming hver uge. 

Hvordan kan jeg forstå forskelle i hastigheder på bredbånd?

En af de ting, du uundgåeligt vil komme til at høre om og skulle forholde dig til, hvis du sætter dig for at undersøge dine muligheder for bredbånd, er hastighed.

Hastigheden på dit bredbånd har nemlig afgørende betydning for din internetoplevelse. En lav hastighed vil kunne begrænse dine muligheder og gøre det til en mindre god oplevelse at streame, game osv.

Der kan være store geografiske forskelle på, hvad der er muligt, når det kommer til bredbånd og hastighed.


I nogle områder er der mulighed for at få lynhurtigt bredbånd gennem fibernet. Er du bosat i et af disse områder, vil du næppe opleve hverken langsomt eller ustabilt internet.

I andre områder halter man fortsat en smule bagefter, og det betyder, at du i nogle områder af landet vil være dårligere stillet, når det kommer til bredbånd og hastighed, end du vil være i andre dele af landet.

Sammenlign hastigheder ved hjælp af vores værktøj

Du bør altid undersøge, hvor høje hastigheder de forskellige udbydere kan tilbyde, inden du bestiller bredbånd. Dette kan du gøre ved at bruge vores værktøj, hvor du blot ved at udfylde vores kontaktformular kan blive kontaktet af de udbydere, vi samarbejder med.

Når du indsender dine oplysninger via kontaktformularen, vil du blive kontaktet med personlige og skræddersyede tilbud inden længe.
Du kan sidenhen sammenligne de personlige tilbud på flere parametre, herunder hastighed, pris, bindingsperiode osv. Særligt hastigheden er værd at være opmærksom på, da det ikke er helt underordnet, om den lyder på 50, 100 eller 1000 Mbit. 
Hastigheden på dit bredbånd afhænger altså ikke kun af, hvilken udbyder du vælger, men også af hvilke muligheder for bredbånd der er på din adresse. Du vil eksempelvis kunne få en højere hastighed, hvis du bor et sted, hvor der er mulighed for at få fiberbredbånd.

Synes du, at priser på bredbånd er uoverskuelige?

Når du indhenter tilbud på bredbånd, vil du først og fremmest få beregnet en månedlig pris. Foruden den månedlige pris vil der muligvis blive opkrævet et oprettelsesgebyr, løbende betalingsgebyrer og eventuelle andre gebyrer.

Hvis du synes, at det virker uoverskueligt med de forskellige gebyrer og omkostninger, bør du fokusere på mindsteprisen, der er en meget sammenlignelig faktor.
Hos InternetTjek har vi gjort det nemt for dig. Du kan nemlig let sammenligne priser på bredbånd i dit område ved at indhente tilbud fra vores samarbejdspartnere. 
Ved hjælp af InternetTjek kan du nøjes med at danne dig et overblik over priserne på bredbånd hos de udbydere, der dækker dit område. 
Det gør processen og arbejdet langt mere overskueligt, og så sparer det dig ikke mindst for en masse tid.

Mobilt bredbånd er også en løsning, du bør overveje

Hvis din viden om bredbånd er meget begrænset, kan du måske også være i tvivl om, hvad mobilt bredbånd er. Mobilt bredbånd vinder hastigt frem i disse år, men hvad er forskellen på mobilt bredbånd og almindeligt bredbånd egentlig, og hvilken løsning er den rigtige for dig?

Mobilt bredbånd er kort sagt en trådløs internetforbindelse, du kan tage med dig på farten, uanset om du skal i sommerhus, på en lang togtur eller noget helt tredje. Du skal blot huske at medbringe den lille dongle eller router, som du har lejet eller købt gennem internetudbyderen. 
Det er netop i forhold til mobiliteten, at en almindelig bredbåndsforbindelse og en mobil bredbåndsforbindelse adskiller sig. En almindelig bredbåndsforbindelse er nemlig bundet til dit hjem eller det sted, du har sat den op, mens den mobile bredbåndsløsning er tilgængelig overalt.

Der er flere typiske årsager til, at folk vælger mobilt bredbånd

I mange tilfælde kan mobilt bredbånd være den helt rigtige løsning. Denne type bredbånd er især egnet til dig, der har behov for ofte at kunne gå online på din tablet eller laptop uden for hjemmet. 

Det kan f.eks. være, at du skiftevis opholder dig i dit hjem, dit sommerhus og dit kolonihavehus. I dette tilfælde vil det være oplagt med mobilt bredbånd, så du kan nøjes med én bredbåndsløsning i stedet for tre.  
Der er endvidere mange pendlere, der har en mobil bredbåndsløsning, så de kan arbejde, når de er på farten.

Altid online med mobilt bredbånd

Du kan altid være online med mobilt bredbånd, uanset hvor du befinder dig. Denne type bredbånd kan især være anbefalelsesværdig, hvis du er meget på farten, men i princippet vil du også blot kunne bruge dette bredbånd derhjemme. 

Det er f.eks. en god løsning, hvis dit internetforbrug er småt, og hvis du ikke bor et sted, hvor der er mulighed for at få fibernet.

Undersøg dine muligheder for mobilt bredbånd

Hvis du er interesseret i mobilt bredbånd, kan du med fordel indhente tilbud og priser ved hjælp af InternetTjek. Du kan blot tilgå den fane i menulinjen, der hedder “Mobilt bredbånd”. Så skal vi nok guide dig.

Overvej dette inden du bestiller bredbånd

Når du skal vælge et bredbåndsabonnement, er det ikke altid den bedste løsning blot at vælge det billigste. De billigste abonnementer kommer nemlig typisk med de laveste hastigheder.

De lave hastigheder kan forhindre, at du kan streame, surfe og game uden problemer, og det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt.

Dine behov

Du bør altid overveje, hvilke behov du har, inden du bestiller bredbånd. I forhold til dine behov skal du både overveje, hvilken type bredbånd du foretrækker, hvor høj en hastighed du har brug for, hvor meget du er villig til at give om måneden m.v.

Hvor du bor

Desuden bør du tjekke, hvilke internetudbydere, der leverer internet til husstande i dit område. For at tjekke hvem der leverer internet, hvor du bor, kan du indtaste din adresse i adressefeltet øverst på InternetTjek.dk og udfylde vores kontaktformular.

På den måde sikrer du, at du kun bliver kontaktet af internetudbydere, der rent faktisk dækker dit område.  
Med hensyn til hvilken forbindelse du kan modtage, så kan du typisk vælge mellem ADSL (telefonstik), COAX (antennestik) og mobilt bredbånd samt fiberbredbånd.

 • Fiberbredbånd er den hurtigste og mest stabile form for bredbånd. Vælg denne løsning, hvis du bor i et område, hvor der er udrullet fiber.
 • COAX bredbånd er tilgængeligt hos dig, hvis der er et antennestik i din husstand. Bredbånd via antennestik er typisk en god og stabil løsning. Vær dog opmærksom på, at denne type bredbånd relativt let kan blive overbelastet.
 • ADSL bredbånd er en løsning, som de fleste husstande kan benytte, da de fleste boliger har et telefonstik. Ulempen ved ADSL bredbånd er dog, at forbindelsen er støjfølsom, hvorfor forbindelsen ikke vil være lige så hurtig og stabil, som du vil opleve med f.eks. fiberbredbånd.
 • Mobilt bredbånd fungerer uden brug af kabler og ledninger, og du kan bruge denne type bredbånd uden for hjemmet. Når du bruger mobilt bredbånd, er der typisk en øvre forbrugsgrænse, og desuden er kvaliteten af dit internet afhængig af mobildækningen, hvor du bor eller befinder dig.