InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:


 


Bredbånd

Få billigt bredbånd med InternetTjek.dk

I dag er langt de fleste danskere afhængige af deres bredbåndsforbindelse i enten den ene eller anden form. Vi surfer i hjemmet, ser film via internettet, anvender netbank og meget mere. På farten læser vi nyheder og tilgår de sociale tjenester såsom facebook for at holde os opdateret med vores omverden. 

Adgang til bredbånd koster dog penge, og vi sparer hvor vi spare kan. Her er bredbånd en af de mange abonnementstjenester vi har som vi med fordel kan spare penge på. InternetTjek.dk er unikt udviklet til at hjælpe dig med præcist dette. Du giver nogle få oplysninger omkring dit behov og forbrug og baseret på dette repræsenterer søgemaskinen dig for de billigste bredbåndstilbud på markedet.

Bredbånd typer

Bredbånd via antenne (ADSL bredbånd)

Bredbånd via dit telefonstik kaldes for fastnetbredbånd eller ADSL bredbånd. Dette er den ældste, og den mest udbredte form for bredbånd i Danmark. ADSL bredbånd står for Asymmetric Digital Subscriber Line. Ordet antyder også at forbindelsen er asymmetrisk, hvilket betyder, at upload og downloadhastigheden ikke er ens. ADSL kablerne er lavet af kobber, og bliver tilsluttet via dit telefonstik, derfra ordet fastnetbredbånd. Fastnetbredbånd er immobil, hvilket betyder at du skal have en trådløs router for at kunne tage dit internet med rundt, eller være flere på samme linje. Dette kaldes WIFI, og kan kun anvendes inden for en bestemt radius. 

Bredbånd via kabel-tv

Bredbånd via din kabel-tv udbyder er også kaldet kabel-tv bredbånd. Det er dog ikke alle kabel-tv udbydere, der kan levere bredbånd til dig. I Danmark er det hovedsageligt YouSee eller Stofa du skal kontakte, hvis du ønsker bredbånd via dit kabel-tv. Ønsker du trådløst bredbånd, skal du også her anskaffe dig en router, som kan levere dit WIFI. Kabel-tv bredbånd er ikke asymmetrisk, og du vil derfor have mulighed for lige hurtige download og upload hastigheder.

Bredbånd via fibernet 

Fibernettet er er den nyeste form for bredbånd i Danmark. Fibernettet kan beskrives som en opgradering af fastnet internettet. Det skyldes at fibernettet ikke leveres via kobberkabler, men derimod lysledningskabler. Det betyder, at du med en fibernet bredbåndsforbindelse kan få en hastighed svarende til “lysets hastighed”. Fibernet er ikke særlig udbredt i Danmark endnu. Bor du i udkants Danmark, vil muligheden for fibernet være forholdsvis lille. Bor du derimod i en større by, vil muligheden være god. Fibernettet skal som de andre forbindelser også have hjælp til at blive trådløs, via en router. Routeren giver dig mulighed for at være flere computere tilkoblet på samme forbindelse, via WIFI. Fibernettet giver dig næsten ubegrænset deling, hvilket betyder, at du kan have mange computere tilkoblet på samme tid, og på samme forbindelse.

Hvilken bredbånd hastighed har jeg brug for?

Det er svært for de fleste at finde ud af, hvilken hastighed de har brug for og hvilken der passer bedst til dine behov, og dermed afgøre hvor meget du bør betale for din bredbåndsforbindelse.

Netop derfor skal du overveje følgende inden du beslutter dig:

  • Hvad er mit behov? 
  • Hvad foretager jeg mig på nettet? 
  • Streamer jeg film, eller tjekker jeg mest nyheder og e-mails? 
  • Spiller jeg ofte online spil? 
  • Hvilken type forbindelse skal det være? Fastnet bredbånd, kabel-tv internet eller fibernet forbindelsen?

Når du har overvejet følgende, kan du tjekke nedenfor hvilken hastighed der passer bedst på dig. 

10 Mbit. – Lav hastighed, men ofte den billigste løsning

Hvis du er typen der for det meste kun bruger din bredbåndsforbindelse til at læse e-mails og nyheder, eller måske tjekker hvad der kommer i fjernsynet, ja så er dette en fin løsning. Hvis du på et senere tidspunkt for brug for mere kapacitet, så vil du ofte kunne opgradere kvit og frit hos din bredbåndsudbyder. Derimod koster det ofte noget at nedgradere sin forbindelse. Start derfor altid med lidt lavere end du regner med, end alt for meget.

Mellem 10 – 50 Mbit. – god pris, mellem til god hastighed

Bruger du din bredbåndsforbindelse til lidt mere end kun at tjekke e-mails og nyheder, ja så skal du bruge en højere hastighed end 10 Mbit. Streamer du ofte film eller spiller rigtig meget online, burde du overveje en 20 Mbit hastighed. En 20 Mbit vil heller ikke give dig problemer med upload eller download hastighed. 

Er du tværtimod på udkig efter en forbindelse til hele din husstand, bør du købe en forbindelse mellem 20 og 50 Mbit, alt efter hvor mange i er, og hvor ofte i er på internettet på samme tid. 

Over 50 Mbit – Rigtig hurtig hastighed og dyr pris

Hvis du altid vil streame dine film i højeste kvalitet, og downloader store mængder data. Har du hjemme kontor, eller mange som skal kunne tilslutte dig din forbindelse, ja så skal du have en bredbåndsforbindelse som både er hurtig, og som kan rumme stor kapacitet. Prisen på denne forbindelse kommer meget an på hvad dit behov er med den hurtige forbindelse, og selvfølgelig også hvilken udbyder du køber forbindelsen fra. Husk du altid kan opgradere din forbindelse kvit og frit, men ikke nedgradere uden betaling.

Test din nuværende bredbånd hastighed

Vil du gerne tjekke din nuværende hastighed, så har vi her på InternetTjek.dk gjort dette nemt for dig. Du kan teste din internet hastighed via vores hastighedstest.

Du kan herved nemt tjekke hvilken hastighed du har i dag, og se om den lever op til den hastighed du har betalt for. Din hastighed variere dog ofte i løbet af dagen, så tjek den to gange på en dag, og se om de er cirka ens, for at være sikker. 

Inde på siden trykker du blot ”Start test”, og vores hastighedstester vil vise dig din nuværende hastighed i kilobit.

Kan jeg få bredbånd uden binding?

Alle internet forbindelser har i dag en 6 måneders bindingsperiode som udgangspunkt. Finder du en der ikke har binding på vores side, vil forbindelsen typisk være fra Stofa eller YouSee. Disse to levere kabel-tv forbindelser, og har derfor typisk ingen binding på deres bredbånd. Derimod har de en 6 måneders binding på deres kabel-tv, og det vil derfor give det samme. 

Derfor kan du som udgangspunkt ikke få bredbånd uden binding, medmindre du søger efter mobilt bredbånd.

Bredbånd - Hvad er forskellen på upload og download hastighed?

De fleste ved hvad upload betyder, og hvad download betyder. Dog er der få som ved hvad forskellen egentligt er, især ved bredbånd. For hvis du har en almindelig fastnetbredbånds forbindelse, så er din upload hastighed og din download hastighed ikke ens. Dette skyldes, at din forbindelse er asymmetrisk.

Upload hastigheden er den du bruger når du skal uploade billeder til fx Facebook. Eller når du skal vedhæfte filer til dine e-mails, eller uploader en video til YouTube. Her vil din forbindelse, med fastnetbredbånd, typisk være en del langsommere end din downloadhastighed. 

Din download hastighed er den du bruger, når du streamer film eller musik, når du downloader billeder fra fx Google, eller når du henter dokumenter eller programmer ned fra nettet. Grunden til at denne hastighed er hurtigere end upload hastigheden skyldes, at det typisk er denne forbindelse langt de fleste bruger mest.

Hvad er minimumshastigheder på bredbånd? 

Minimumshastighed findes kun ved almindeligt fastnet bredbånd, altså almindeligt ADSL bredbånd. Grunden til at der findes minimumshastigheder ved denne type forbindelse skyldes, at ikke alle har mulighed for en lige hurtig forbindelse. Køber du en forbindelse på 20 Mbit, kan det være din minimumshastighed vil ligge omkring 15 Mbit. Du vil altså minimum have en forbindelse på 15 Mbit. Udbyderne kan altså ikke altid garantere, at kunne levere en 20 Mbit forbindelse, og derfor gør de opmærksom på dette via minimumshastigheder. 

Årsagen til at ikke alle kan tilbyde den forbindelse der købes skyldes, at fastnetbredbånd kan variere alt efter hvor man bor. Jo længere man er placeret fra en central, jo langsommere forbindelse kan man som udgangspunkt forvente. Udbyderen skulle gerne oplyse dig om hvilken forbindelse de kan levere ved bestilling.

Hvad betyder Mbit?

Mbit er helt konkret en forkortelse af megabit. Megabit er betegnelsen for hvor hurtig din bredbåndsforbindelse er, og hvor meget kapacitet den kan klare. 

Mbit bliver derfor også altid brugt som betegnelse for hastigheden, og er det nemmeste sammenligningsgrundlag når du skal vælge din nye internet forbindelse.

Billigste bredbånd for dig - Guide til hvordan du gør her

- InternetTjek.dk søgemaskinen er designet til at finde det billigste bredbånd på markedet til dig. Læs herunder hvordan du bruger vores service. 

InternetTjek.dk er bygget op som en søgemaskine til dig, som mangler overskuelighed omkring indhold og priser på markedets bredbåndsabonnementer. Med få klik får du vist det billigste bredbånd ud fra præcis dine unikke behov og forventninger, hvorefter du hurtigt og nemt kan bestille et billigt bredbånd. 

Der er nemlig mange forskellige abonnementer med hvert deres indhold og priser, hvilket gør det svært som forbruger at sammenligne. Det eneste du skal gøre på InternetTjek.dk for at sammenligne er at følge disse tre skridt:

1. Angiv dine krav

Som det første skal du indtaste dine krav til dit bredbånd, samtidig med at du indtaster dit postnummer. Gennem dit postnummer finder vi alle de bredbåndsudbydere, som du kan få bredbånd hos. Samtidig kan gennem ”avanceret søgning” angive endnu flere krav, hvorfor du er sikker på, at du finder en bredbåndsløsning som både lever op til dine ønsker og samtidig er billigt. 

2. Sammenlign bredbånd priser

Så snart du har indtastet dine krav øverst på siden, finder InternetTjek.dk alle de selskaber som kan levere bredbånd til dig. Det eneste du skal gøre er at sammenligne indholdet og priserne på de forskellige bredbånd pakker, hvilket vi har gjort nemt gennem en overskuelig oversigt. Hvis priserne er de samme hos flere selskaber, kan du med fordel finde det selskab som leverer mest indhold i form af den hurtigste upload- og download hastighed. 

3. Bestil bredbånd billigste sted

Når du har fundet det bredbånd som du finder bedst til prisen, kan du nemt bestille dette ved at klikke på ”Bestil”, hvorefter du dirigeres direkte ind på selskabets hjemmeside. Du skal i denne forbindelse altid sikre dig, at indhold og pris er det samme hos selskabet som på InternetTjek.dk. Hermed sikrer du dig, at du får det ønskede billige bredbåndsabonnement.

Hvad betyder prisen på bredbånd?

For nogle betyder prisen på deres bredbånd meget, hvorfor de vægter pris højest. Andre derimod vil hellere have lidt hurtigere bredbånd til en lidt højere pris, da deres behov kan variere over tid. 

Når du har indtastet dine krav øverst på siden kan det forekomme, at flere selskaber tilbyder bredbånd til den samme pris. Du skal i sådanne tilfælde se på hvilken hastighed hvert selskab tilbyder, så du sikrer dig, at du får mest bredbånd for pengene.

Du kan dog også vælge i stedet at fokusere på selskabet og bestille bredbånd hos den, som har fået de bedste anmeldelser. Dette kan du se nederst til venstre for hvert bredbåndabonnement, hvorfor du hurtigt og nemt kan gennemskue, hvor tilfredse deres nuværende og tidligere kunder har været.

Læs mere om bredbånd

Er du interesseret i at få mere viden omkring bredbånd og bredbåndsforbindelser anbefaler InternetTjek.dk følgende sider:

https://da.wikipedia.org/wiki/Bredbånd