Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Bredbånd - 20 Mbit

20 Mbit er i udgangspunkt en rigtig god og fornuftig hastighed. Den er hurtig, og så er det en linje, udbyderne ofte har kampanger på. Derfor har du typisk mulighed for at spare penge på denne forbindelse.

Udbyderne satser nemlig ofte på denne linje når de laver kampanger. Det er der så sandelig også en god grund til. En 20 Mbit forbindelse er nemlig en forbindelse med den rette hastighed, hvor du kan gøre det meste på nettet, af til 3-5 computere online.

Det er selvfølgelig klart, at jo flere computere der streamer og downloader på samme tid, jo færre kan anvende forbindelsen.

20 Mbit forbindelsen er derfor ofte anvendt af familier. Den er velegnet til familier både med børn og uden børn. Den er velejnet til dem der bor flere sammen under samme tag, og til dem der bare er kræsne med deres forbindelse.

Helt overordnet er en 20 Mbit forbindelse altså til dem, som har flere computere på nettet samtidigt, og hvor flere har brug for en god hastighed.

Priserne på en 20 Mbit forbindelse kan du tjekke lige her.

Kan 20 Mbit blive langsomt?

Hovedreglen er, at alle forbindelser kan blive langsomme, det kommer blot an på hvor meget det bruges og til hvad. Dog vil 20 Mbit opleves som hurtigt hos den gennemsnitslige bruger. Det er dog muligt, at opleve forbindelsen som langsom, hvis der én eller to computere som tager al hastigheden.

Det kan være den eller disse computere downloader store filer eller ser rigtig mange videoer i høj kvalitet. Kommer du over 20 Mbit er det også muligt, at opleve disse udsving. Lav derfor gerne en aftale om hvor meget der må downloades eller streames om dagen, hvis en eller to computere ser ud til optage al pladsen.

Med en 20 Mbit forbindelse vil du ligeledes ofte have mulighed for tv via dit bredbånd. Det kan du når signalet bliver modtaget via dit bredbåndsstik til en boks, som sender signalet videre i digital format til dit tv. Er du meget kræsen omkring din hastighed, skal du være opmærksom på, at bredbånd via dit tv tager noget af hastigheden.

20 Mbit er som regel til at få, på langt de fleste adresser i Danmark. Det er dog altid vigtigt, at være opmærksom på minimumshastigheder. Minimumshastigheder er nemlig den hastighed, du som imnimum kan forvente, at udbyderen levere på din adresse.

Minimumshastigheden kan i flere tilfælde godt være halvdelen af den hastighed du betaler for. Du kan læse mere om minimumshastigheder her.

20 Mbit er ikke det rigtige valg når:

Du kun er på nettet fra én computer, eller ikke bruger din computer specielt meget. Selv når i er to på nettet samtidigt, kan en 20 Mbit forbindelse være for høj. Her ville 10 Mbit eksempelvis være rigeligt til almindelig surf på nettet, og denne forbindelse kan også sagtens streame musik og videoer fra nettet.10 Mbit kan faktisk være en god løsning til 2 personer der ikke streamer på samme tid, eller downloader store filer i samme omgang.

Med en 20 Mbit forbindelse skal der være en hel del computere online i samme ombæring, før du vil møde problemer med forbindelsen. Er der dog ofte 5 computere på nettet ad gangen, kan det være at overveje, at få en hurtigere internetforbindelse.

Er du umiddelbart mest kræsen i forhold til streaming af videoer og film, vil en højere hastighed en 20 Mbit umiddelbart ikke gøre den store forskel.

Du kan læse mere om bredbåndshastigheder generelt, her.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.