Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Bredbånd - 30 Mbit

30 Mbit er en god internetlinje, men specielt til den store familie med et rimeligt behov. Med denne forbindels vil du næppe opleve problemer. Denne forbindelse kan derfor i udgangspunkt bruges til alt.

En 30 Mbit forbindelse er en meget hurtig forbindelse, som kan bruges til både streaming af film, musik og tv. Den kan bruges til download af store filer, og til upload. Du skal dog være opmærksom på uploadhastigheden, da denne typisk er rimelig lav ved en 30 Mbit forbindelse.

Det kan betyde at det vil tage ekstra tid for dig, at lægge filer op på nettet, og videosamtaler på fx Skype kan være problematiske. Det er derfor en god ide, at sikre sig en uploadhastighed på minimum 5 Mbit. Bruger du ofte uploadhastigheden kan det være den skal være højere. Læs mere om hvad uploadhastighed er, her.

Hvornår er 30 Mbit det rigtige valg?

30 Mbit er en god forbindelse til omkring 5 computere. Du kan endda være helt op til 7 computere på nettet samtidigt uden de store problemer, men hvis en eller flere computere downlaoder filer eller streamer, vil det påvirke hastigheden en del. Denne risiko vil dog altid være til stede, også selvom i er færre på nettet samtidigt.

Helt generelt er en 30 Mbit forbindelse en rigtig god og hurtig forbindelse, og du er derfor altid godt stillet med denne forbindelse, selv med flere online i samme omgang.

Som det allerede lyder, er denne forbindelse god til den store familie eller til den lille, men kræsne familie. Det er en linje der er bund solid og kan bruges til alt. Den er hurtig og kan hente store filer let.

Den er også god til dem der bor flere under samme tag. I udgangspunkt er den for en husstand mellem 4 og 7 brugere.

Det samme gælder for denne forbindelse, som alle de andre forbindelser - kend din minimumshastighed. Du skal altid være opmærksom på denne hastighed, og specielt hvis ikke din udbyder har listet den. Står den ingen steder, burde din minimumshastighed være lig med den hastighed du/i betaler for.

Minimumshastighed er den forbindelse du som minimum kan forvente leveret til din husstand. I udgangspunktet vil denne forbindelse være så tæt på din købte forbindelse (30 Mbit), som mulig. Du kan læse mere om minimumshastigheder her.

Hvornår er 30 Mbit det forkerte valg?

Der er mange der overprioritere og vælger en 30 Mbit forbindelse, istedet for en 20 Mbit forbindelse. En 20 Mbit forbindelse kan nemlig sagtens bruges af 3-5 computere på samme tid, der både streamer og downloader filer. Der er dog fordele ved en 30 Mbit forbindelse.

Du kan blandt andet lave flere krævende ting, ligesom du med en 30 Mbit forbindelse kan være 5-6 computere på nettet ad gangen. Der kan dog være en del at spare, hvis du går fra en 30 Mbit forbindelse ned til en 20 Mbit forbindelse. For tre computere bør en 20 Mbit forbindelse ikke volde problemer. Du kan læse mere om hvornår 20 Mbit er et godt valgher.

Er du derimod ikke mere end én eller to computere på nettet ad gangen, ja så kan en 10 Mbit forbindelse faktisk være mere en rigelig. Overvej derfor hvor mange i reelt er på nettet ad gangen, da der kan være penge at spare. Med en 10 Mbit forbindelse kan du sagtens streame tv, men download af store filer kan tage lidt ekstra tid.

Til gengæld vil du kunne spare et væsenligt beløb hver måned. Du kan læse mere om denne forbindelse her.

Vil du derimod have det bedste, og kender dig selv godt nok til at vide, at du er en kræsen forbruger, kan du også vælge en højere hastighed. De fleste private får dog ikke meget ud af en endnu højere forbindelse. Det er mere relevant for dig, som måske arbejder hjemmefra, eller med kontor hvor i er flere der downloader store filer, eller uploader mange billeder.

Det kan også være i er en stor familie, hvor der streames hver dag på kryds og tværs, og der downloades ligeledes filer ofte.

Læs alt om bredbåndshastigheder generelt, her.

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.