Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Minimumshastigheder på bredbånd

Hvordan kan det være at nogle udbydere lister deres minimumshastigheder mens andre ikke gør?

Der kan være gode grunde til hvorfor nogle udbyder gør, mens andre ikke gør. Det er vigtigt at forstå, at det i udgangspunktet ikke er noget de gør, fordi de ikke kan leve op til hastigheden. Det kommer nemlig helt an på slagsen af internettet.

Årsag

Årsagen til at udbyderne bruger minimumshastigheder er en aftale mellem udbyderen og forbrugerombudsmanden. Grunden til aftalen er, at det gør det mere gennemskueligt for dig som forbruger, at være sikker på en garanteret hastighed. Du er altså lovet minimum, minimumshastigheden.

Du er altså sikker på at have den hastighed.

Hvis vi antager at du køber et abonnement på 20 Mbit, men minimumshastigheden i din region på dette abonnement er 10 Mbit, ja så er du garanteret 10 Mbit. Hvis din hastighed konstant er på 11 Mbit, så vil udbyderen altså overholde aftalen. Netop derfor er det en god ide, at kigge nærmere på minimumshastigheden på dit abonnement.

Dog er ovenstående lidt en overdrivelse, men det fremmer forståelsen.

Hvis du kan finde et abonnement, hvor minimumshastigheden er tæt på den ønskede hastighed, er dette jo at fortrække. Dog er et det også et krav at udbyderen altid vil gøre sit forsøg på, at komme op på den købte hastighed. Du skal derfor ikke være så bange for, at du ikke får den købte hastighed.

Normalt vil du med en lovet 20 Mbit. pakke, også få 20 Mbit hastighed, eller meget tæt på.

OBS: Du skal dog stadig være opmærksom på minimumshastigheden. Hvis minimumshastigheden er langt under den lovede hastighed, kan det være fordi der er komplikationer med at opnå dette i netop dit område. Det er altid at fortrække at de to hastigheder er så tæt på hinanden, som lovet.

Ikke minimumshastighed hos alle udbydere

I Danmark er der som sagt ikke minimumshastigheder hos alle udbyderne. Det skyldes ikke, at de ikke kan levere hastigheden, men i bund og grund fordi det ikke er muligt. Der findes i Danmark tre forskellige slags ikke-trådløse bredbåndsforbindelser i Danmark.

  • xDSL bredbånd/fastnet bredbånd
  • Kabel-tv bredbånd
  • Fiberbredbånd

Fastnet bredbånd

Det er via denne forbindelse du vil kunne støde på minimumshastighederne. Minimumshastighederne afhænger nemlig af flere forskellige ting. For det første afhænger det af kvaliteten af kobberkablet, men også af afstanden til den nærmeste central.

Idet TDC rent faktisk sidder på hele kobberkablerne, og derved fastnet hastighederne i Danmark, vil der ikke væres tor forskel fra udbyder til udbyder. Det skyldes at de andre udbydere har lejet sig ind hos TDC. Vær dog opmærksom på, at hvis du vælger denne løsning, så SKAL udbyderne oplyse en minimumshastighed

Omvendt strategi

For at differencere sig fra de andre udbydere, har TDC valgt en anden strategi. TDC har nemlig valgt en omvendt strategi. Det betyder i alt sin enkelthed, at hvis du køber en 20 Mbit. pakke, så er minimumshastigheden 20 Mbit. og du kan i realiteten få 40 Mbit.

Det betyder du kan få hurtigere internet end hvad du egentligt har købt. På den måde garantere TDC altid, at du får den lovet hastighed, men god service, idet du rent faktisk kan få hurtigere hastighed, end hvad du har betalt for. Ekstra hastighed er altså blot en bonus hos TDC, med fastnet bredbånd.

Internet via kabel-tv

Hvis du vælger løsningen, med internet via din kabel-tv udbyder, så skal du ikke kigge efter minimumshastigheder. Det skyldes enkelt, at man ved denne type, er langt mere sikker på, at kunne levere den lovede hastighed. Dog skal du være opmærksom på, at hastigheden kan blive påvirket hvis der er meget aktivitet i området hvor du bor.

Udbyderen prøver dog altid at mindske dette, ved at have gode forbindelser. Dog kan du rent faktisk risikere en langsom hastighed i nogle perioder.

En kabel-tv udbyder vil normalt levere en lidt højere hastighed normalt. Det skyldes at de som sagt skal kunne levere en gennemsnitshastighed så tæt på den købte pakke som muligt. I de perioder af dagen hvor der kan være nedsat hastighed, skulle gennemsnitshastigheden derfor gerne være på omkring de 20 Mbit, hvis det er pakken du har bestilt.

Netop derfor er der ikke minimumshastigheder ved køb af internet vis kabel-tv, idet det er en ret lovende forbindelse. Du kan altså også her risikere, at have en hurtigere forbindelse, en hvad du har betalt for.

Internet via fibernet

Ved denne forbindelse er der heller ikke beskrevet minimumshastigheder. Det skyldes at der rent faktisk ikke er nogle udfordringer rent teknologisk. Du får derved hastighedsgaranti ved køb af fibernet.

Dog findes fibernet ikke i hele landet endnu, hvilket du skal være opmærksom på.

På internettjek.dk kan du altid søge efter de billigste internet løsninger. Du indtaster blot dine kriterier i søge feltet. Der er altså let og enkelt, og så kan du overskueligt finde den løsning, som passer bedst til dig, eller din familie.

[Knap]

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.