Billigt fibernet

Billigt fibernet - Søg og find billigste fibernetudbydere

Indtast din adresse og se de billigste fibernet muligheder. Sammenlign og klik dig direkte videre.

Billigt fibernet - Populære udbydere

3 stjerner
2,9/5 baseret på 29.717 Trustpilot anmeldelser
 • GigaSpeed internet

 • Fordele med YouSee More

 • Hurtig trådløs router inkluderet

 • Danmarks største udbyder

 • Sikkerhedspakke

2 stjerner
1,9/5 baseret på 11.575 Trustpilot anmeldelser
 • Gratis oprettelse på største pakker

 • SuperWifi router inkluderet

 • Stofa Safesurf

 • Stofa WifiGaranti

5 stjerner
4,6/5 baseret på 11.875 Trustpilot anmeldelser
 • Statisk IP mulig

 • Inkl. trådløs router

 • Dplay 1 mdr./gratis

 • Mofibo 2 mdr./gratis

 • Bullguard 3 mdr./gratis


Kan jeg få fibernet? Få svaret her!

Fibernet er fremtiden indenfor internet og bredbånd. Fibernet eller fiberbredbånd, som det også bliver kaldt, kan levere stabilt og lynhurtigt internet, selv hvis du arbejder med store datamængder eller er mange enheder på samtidig. 

Netop derfor er fibernet blevet utrolig populært herhjemme i Danmark.

Det forholder sig desværre stadig sådan, at det ikke er alle husstande, som kan få fibernet. Det skyldes, at der ikke er nedgravet fiberkabler over hele landet. Muligheden for at få fibernet afhænger derfor af, om der er fiberkabler nedgravet tæt på hvor du bor. 

Hvis du gerne vil vide, om du kan få fibernet, der hvor du bor, så kan du indtaste din adresse i adressefeltet her på siden. På den måde vil du få en oversigt over de forskellige typer af internet, som er tilgængelige der hvor du bor. 

Hvis du kan se, at det ikke er muligt at få fibernet, hvor du bor, kan du eventuelt kontakte nogle af de forskellige fibernetudbydere for at høre, om der er planer om at installere fibernet i dit område inden for den nærmeste fremtid. 

Sådan finder du det billigste fibernet

Der er masser af forskellige fibernetudbydere og forskellige abonnementer til et hav af priser. Det kan måske godt virke lidt uoverskueligt, men her på siden kan du nemt og hurtigt få et overblik over dine muligheder. 

 • Du skal bare indtaste din adresse og dine behov i vores søgemaskine. Herefter får du et overblik over priser, abonnementer, hastighed og pakker.

Du vælger selv, om du vil have den billigste løsning, eller måske en løsning som også indkluderer TV eller streamingtjenester. 

Sådan skifter du til fibernet

Det er typisk lige så nemt at skifte til fibernet, som til andre former for bredbånd. Når du har fundet en udbyder, som dækker hvor du bor, og som har et abonnement, som passer til dine behov og dit budget, skal du blot klikke på det, og så kommer du direkte videre til udbyderens hjemmeside. Her skal du indtaste dine oplysninger og bestille dit nye fibernet.

Når du har bestilt dit nye fibernet vil udbyderen komme ud til dit hjem og føre et fiberkabel fra husets sokkel ud til et egnet sted for installationen af fiberboksen. Herefter vil dine enheder blive tilsluttet boksen.

Hvis du før havde et andet internetabonnement, skal du huske at afbestille det, så du ikke betaler for to bredbåndsforbindelser samtidig. 

Hvilket fibernet har du brug for?

Hvis du er i tvivl om hvilket fibernet abonnement du har brug for, så kan du kigge nærmere på vores tre eksempler. 

Familien Jensen, 2 voksne + 2 børn

Familien Jensen består af 2 voksne og 3 store børn. Begge forældre arbejder ofte hjemmefra, hvor de bl.a. holder videomøder, mens børnene godt kan lide at se Youtube videoer, serier på Netflix, spille computerspil og streame musik. 

De har altså et relativt højt forbrug som husstand. 

Anbefaling

Fibernet giver derfor rigtig god mening for dem, og en forbindelse med 500/500 Mbit ville være et godt valg.

Gamerne, Benjamin og Lucas

Benjamin og Lucas elsker at game og bruger mange timer om ugen på online spil, som de også nogle gange livestreamer. 

Anbefaling

De har derfor behov for stabilt og lynhurtigt internet, og kan have fordel af et abonnement med 1000/1000 Mbit, så grafik og livestreaming ikke hakker og bliver afbrudt.

Det unge par, Lisa og Mikkel

Lisa og Mikkel bor sammen og arbejder begge hjemmefra dagligt. Ingen af dem arbejder med meget store mængder data, men de holder tit videomøder og har brug for internet uden afbrydelser. 

Derudover så bruger de flere forskellige streamingtjenester til både at se film, tv og høre musik. 

Anbefaling

Lise og Emma kan derfor med fordel vælge et fibernet abonnement på 200/200 Mbit, som også indkluderer abonnement på nogle af deres yndlings streamingtjenester.

Mest populære spørgsmål

Vi har nedenfor samlet de mest populære spørgsmål fra vores brugere. Du får i disse spørgsmål svar på det væsentligste vedrørende valg af fibernet, og vil herefter være i stand til at komme videre i valget af det mest optimale fibernet til dit behov.

Hvordan finder jeg de billigste fibernet priser?

Som udgangspunkt er fibernet lidt dyrere end både DSL og COAX bredbånd. Når det er sagt, så kan der dog sagtens være store forskelle mellem de forskellige abonnementer på fibernet. Her hos InternetTjek.dk kan du finde de billigste priser på fibernet ved at indtaste din adresse og dine behov i søgemaskinen. Så får du nemt og hurtigt et overblik over priser og abonnementer fra de forskellige udbydere i dit område.

Bør jeg overveje at skifte abonnement?

Teknologien for bredbånd og internet udvikler sig hele tiden, og derfor kan det være en god ide løbende at tjekke, om man egentlig stadig får nok for pengene på det abonnement, som man har. Det kan også være, at du oplever, at det internet du har nu ikke er hurtigt nok til dine behov. Uanset årsagen så kan du nemt tjekke dine muligheder her på InternetTjek.dk.

Kan jeg få fiber hvor jeg bor?

Fibernet bliver forbundet via lyslederkabler, som er nedgravet i jorden. Derfor skal der være en hovedledning i nærheden af din bopæl, for at du kan få installeret fibernet. Du kan tjekke om du kan få fiber, der hvor du bor, ved at indtaste din adresse i vores søgemaskine her på siden.

Hvad koster fibernet?

Prisen på fibernet kommer an på hvilken hastighed og hvilken udbyder du vælger. Ofte er fibernet lidt dyrere end almindeligt bredbånd, men det kan variere en del fra udbyder til udbyder.Du kan tjekke priserne på de forskellige fibernetabonnementer lige her på siden.

Hvilken hastighed har jeg brug for?

Det kommer helt an på dit behov og dit forbrug. Her på siden kan du finde forskellige eksempler på forskellige husstande og deres forbrug som inspiration. En god tommelfingerregel er, at jo flere I er i husstanden og jo mere I bruger internettet til tunge opgaver såsom at streame filme, have videomøder eller game, jo højere hastighed har I behov for.

Forklaring af fibernet

Hvis du er usikker på, hvad fibernet er og hvad fordelene ved denne internetløsning kan være, så læs vores besvarelser nedenfor, hvor du også kan blive klogere på øvrige aspekter af fibernet.

Dine valgmuligheder vedr. fibernet

Der er flere udbydere af fibernet, og de kan potentielt tilbyde forskellige hastigheder til dig. Det kommer an på din adresse og deres evne til at levere fibernet hertil. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig ind i dine muligheder, før du vælger fibernetudbyder.

Behøver jeg fiber til mit forbrug?

Hvorvidt du har brug for fiber, kommer helt an på dit forbrug. Hvis I ikke er mange i husstanden og du kun bruger nettet til at tjekke mails, være på sociale medier og se lidt film, så er svaret nej. Hvis du derimod gamer, arbejder med store datamængder eller er mange i husstanden, så kan det godt være, at du bør overveje fibernet. Her på siden har vi lavet en række eksempler på forskellige typer husstande og deres forbrug.

Dem kan du kigge på for at få en bedre ide om dit forbrug og dine behov.

Skal jeg vælge traditionelt bredbånd eller fibernet?

Det kommer helt an på dit forbrug, hvor mange I er i husstanden og hvor du bor. Hvis I er mange i husstanden eller du har brug for lynhurtigt internet f.eks. i forbindelse med dit arbejde eller fordi du gamer, så kan fibernet være en god ide, hvis det er tilgængeligt hvor du bor. Hvis du ikke bruger internettet så ofte eller bor alene, så kan du sandsynligvis klare dig med traditionelt bredbånd.

Du kan bruge vores søgemaskine til at få et overblik over, hvilke muligheder der er, der hvor du bor.

Kan jeg få fiberbredbånd?

Det er stadig ikke alle, som har mulighed for at få installeret fiberbredbånd. Hvis du gerne vil vide, om du kan få fibernet, der hvor du bor, så kan du indtaste din adresse i vores søgemaskine. Herefter får du vist hvilke udbydere og forbindelser, som der er tilgængelige.

Hvornår kommer der fibernet i hele Danmark?

Fibernet er en ny teknologi, og derfor er der stadig ikke dækning i hele landet. Der er dog bred enighed om, at fibernet er fremtidens bredbånd og derfor bliver dækningsgraden løbende udvidet. Hvis du løbende vil følge med i udrulningen af fibernet, kan du hos Energistyrelsen få seneste data på teleområdet her på ens.dk.Hvis du gerne vil vide, om du kan få fibernet så indtast din adresse i søgemaskinen her på siden.

Hvordan kan jeg få fibernet?

Du kan få fibernet, hvis der er nedgravet kabler til fibernet i nærheden af hvor du bor. Du kan bruge vores søgemaskine til at undersøge, om du kan få fibernet, hvor du bor.

Hvem er fibernet relevant for?

Fibernet er relevant for alle, som gerne vil have hurtigt og stabilt internet. Når det er sagt, så er der dog visse grupper, som fibernet giver mere mening for, særligt fordi det er en dyrere løsning.

 • Store eller mellemstore husstande, hvor mange medlemmer bruger internettet til at streame film, streame musik, game eller arbejde med store datamængder.
 • Hvis du ofte gamer eller streamer film i høj kvalitet.
 • Hvis du uploader og downloader store datamængder, f.eks. i form af videoer eller arbejder med tunge online programmer.

Hvilke udbydere tilbyder fiber?

I Danmark er der en række forskellige udbydere af fibernet. Det er dog ikke dem alle, som dækker alle steder. 

Blandt de mest populære finder du:

 • Hiper
 • Stofa
 • Waoo
 • Fastspeed
 • Bolignet
 • Kviknet
 • Telenor
 • Boxer

Hvilke udbydere dækker min adresse?

For at finde ud af hvilke udbydere, som dækker din adresse, så skal du blot indtaste din adresse i vores søgemaskine, og så får du en oversigt over udbydere og abonnementer, som er tilgængelige, der hvor du bor. Der investeres løbende i udrulningen af fibernet til hele Danmark, i december 2020 blev der vedtaget at investere yderligere 100 mio. kr. i den såkaldte Bredbåndspulje, der er ansvarlig for en landsdækkende implementering.

Kan jeg skifte fibernetudbyder?

Ja, du kan sagtens skifte fiberudbyder, men selvfølgelig under den forudsætning, at der er mere end én udbyder af fibernet, hvor du bor. Nogle gange kan den nye udbyder anvende de samme kabler, som den gamle udbyder. I andre tilfælde er det nødvendigt at udskifte kablerne.

Kan jeg undgå at købe TV-pakker?

Det korte svar er måske. Nogle udbydere har sammensat deres pakker på en sådan måde, at der altid er TV inkluderet i pakkerne. Andre udbydere sælger også fibernet separat uden TV-pakker.Så hvorvidt du kan købe fibernet uden en TV-pakke kommer an på, hvilke udbydere som tilbyder fibernet der hvor du bor.

Kan vi få fiber som virksomhed?

Fibernet er en rigtig god løsning til både større og mindre virksomheder. Forbindelsen er lynhurtig og kan sagtens klare, at flere brugere er online samtidig. Desuden så er hastighederne på upload og download synkrone for fiber, hvilket sikrer god forbindelse til f.eks. videomøder.Ligesom hos privatpersoner er der dog den hage, at fibernet ikke er udbredt i hele landet.

Du kan derfor bruge vores søgemaskine til at undersøge, om der er mulighed for at få fibernet på din virksomheds adresse.

Hvordan får jeg det billigste fiberbredbånd?

Du kan finde det billigste fibernet ved at bruge vores søgemaskine til at sammenligne priser på forskellige abonnementer og hastigheder. Husk på, at den billigste løsning ikke altid er den bedste. Det er vigtigt, at du vælger et abonnement, som passer til dine behov og dit forbrug.

Hastighed på dit fibernet

Hvis du ønsker mere viden om hastighed på fibernet, kan du med fordel læse nedenstående besvarelser. Her svarer vi nemlig på typiske spørgsmål vedrørende hastighed på fibernet.

Tekniske spørgsmål

Hvis du ikke kan overskue de tekniske aspekter af fibernet, har vi samlet typiske spørgsmål nedenfor. Her giver vi dig svarene på de spørgsmål, som vores brugere oftest har stillet os om tekniske forhold i forbindelse med fibernet.

Hvilket udstyr skal jeg have til fibernet?

Hvis det er muligt at få fibernet, der hvor du bor, så vil din udbyder normalt forsyne dig med det udstyr, som du har brug for. Typisk skal der føres kabler fra vejen til en fiberboks i dit hjem, som du efterfølgende skal forbinde dine enheder til f.eks. gennem en router og trådløst internet.

Hvor mange computere kan jeg koble til mit fibernet?

For at forbinde flere computere til dit fibernet skal du bruge en router. Routeren forbindes til internetporten i din fiberboks. Når routeren er forbundet kan du enten forbinde dine enheder til routeren via trådløst internet eller kabler.

Der er som udgangspunkt ikke et maksimalt antal computere, som du kan forbinde til dit fibernet via trådløst internet. 

Kan jeg få en fast IP-adresse?

For at få en fast IP-adresse, skal du kontakte dit energiselskab. Det er i øjeblikket kun muligt at købe én fast IP-adresse pr husstand. 

Hvordan kommer fibernettet ind i min bolig?

Fibernettet bliver ført fra et hovedkabel på vejen via et fiberkabel ind i soklen på dit hus. Herfra bliver fiberkablet forbundet til en fiberboks inde i dit hus, som du kan forbinde til en router, for at tilslutte flere enheder eller få trådløst internet. 

Hvem graver fibernet ned?

Normalt bliver lyslederkablerne til fibernet nedgravet af internetselskaberne. I øjeblikket bliver fibernettet udbredt til flere og flere steder i Danmark. Du har også mulighed for selv at etablere fiberkabler, men det er en god ide at sætte sig godt ind i sagerne, før du går i gang og altid gøre det i tæt kontakt med din fibernetudbyder. Der er nemlig en række regler, som du skal overholde, når du nedgraver fiberkabler.

Hvilken router skal jeg have til fibernet?

Der findes et hav af forskellige routere på markedet. Det er en god ide at tale med din fibernetudbyder for at høre, hvilke routere de anbefaler og om en router eventuelt medfølger i prisen på dit abonnement. 

Hvordan tilslutter jeg fibernet?

Du tilslutter dine enheder til fibernettet i dit hjem via en router, som tilsluttes din fiberboks. Routeren giver både mulighed for at få internet gennem kabler eller gennem trådløst WI-FI. 

Hvad koster det at installere og tilslutte fibernet?

Fordi fibernet er en ny og mere kompliceret teknologi end traditionelt bredbånd, er der ofte nogle oprettelsesomkostninger ved at tilslutte fibernet. Disse kan dog variere i meget høj grad fra udbyder til udbyder og det er derfor en god ide, at undersøge markedet grundigt før du slår dig fast på en enkelt udbyder. Her på siden kan du nemt få et overblik over de forskellige udbydere, hvor du bor samt hvilket oprettelsesomkostninger, som de forskellige udbydere arbejder med.

Hvordan fungerer fiberkablerne?

Fiberkabler bliver også kaldt lyslederkabler. Det hedder de, fordi de transporterer data med lysets hastighed. Selve lyslederkablerne er utroligt tynde og ofte fremstillet af enten glas eller plastik. Når fiberkablerne skal installeres bliver de skudt eller blæst ind i fiberpiben, som er det rør, der ligger omkring fiberkablerne.

Fiber er ikke-ledende, hvilket betyder, at de ikke overfører spænding mellem de tilkoblede enheder.Et enkelt fiberkabel kan desuden sende flere forskellige lyssignaler samtidig på forskellige bølgelængder. Dette er en af årsagerne til, at fiberinternet er så hurtigt.

Hvad koster det at få gravet fibernet ned?

Der er forskellige faktorer, som kan påvirke, hvad det koster, at få gravet fiber ned.For det første afhænger det af udbyderen. Du bør undersøge, hvilke udbydere der er i dit område, da de forskellige udbydere på markedet har forskellige priser. For det andet, så afhænger det af, hvor langt du er fra de allerede etablerede fiberkabler. Hvis du er under 30 meter fra et allerede etableret fiberkabel er det ofte ikke så dyrt.

Er der mere end 30 meter til det nærmeste fiberkabel vil det ofte være lidt dyrere.Hvis der ikke er etableret fiberkabler i dit område, så kan du vælge at kontakte de forskellige udbydere for at høre, om der er nogle af dem, som er i gang med eller har planer om at etablere fiber tæt på hvor du bor.

Er der fradrag og tilskud til tilslutning af fibernet?

Fra år 2018 har det været muligt at få fradrag for installation af fibernet i din bolig. Ordning er lagt ind under håndværkerfradraget, hvilket betyder at hver myndig person i husstanden kan få op til 12.000 kr. i fradrag for boligforbedringer, hvilket også inkluderer udgifter til at få forbundet fibernet. Hvor meget fradrag du kan få afhænger af dine skatte- og indkomstmæssige forhold.

Typisk vil fradraget dog dække omkring ⅓ af udgifterne forbundet med tilslutningen.

Hvad er en fiberboks?

En fiberboks er den teknologi, som sørger for at bringe fibernettet ind i dit hjem. Fiberboksen vil blive tilsluttet på både ydersiden og indersiden af dit hjem. Dens job er at konvertere signalerne fra fibernettet til digitale og analoge signaler, som dine forskellige enheder i hjemmet anvender. På indersiden kan du forbinde en router til fiberboksen for at lave trådløst internet og forbinde flere enheder samtidig.

Er fibernet trådløst?

Du kan både skabe forbindelse til fibernet gennem et netværkskabel fra din fiberboks eller trådløst via en router, som du forbinder til din fiberboks.

Hvordan ser et lyslederkabel ud, og hvordan fungerer det helt præcist?

Et lyslederkabel er den teknologi, som muliggør fibernet. Lyslederkabler er enten lavet af glas eller plastik og er utrolig tynde. Når de bliver gravet ned i jorden, bliver de blæst eller skudt ind i en fiberpibe, som er et hult rør, der ligger omkring kablerne. Fordelene ved lyslederkabler er både at de kan transportere data med lysets hastighed, men også at de er ret robuste og at der derfor ikke forventes meget slid eller vedligeholdelse af fibernettet. Fibernettet fungerer ved at lyslederkablerne kan sende lysimpulser med data enten til en fra din enhed.