InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:

Kviknet

I denne artikel kan du læse om bredbåndsudbyderen Kviknet. Kviknet leverer bredbånd til store dele af Danmark og er markedets billigste. 

Kviknet

Kviknet leverer markedets billigste internet. Grunden til at det er muligt er, at Kviknet ikke har noget kontor, og bruger derfor ikke penge på kontorer eller butikker som kunderne skal finansiere. 

Kviknet leverer internet gennem kobberkabler, hvilket er det mest anvendte i Danmark. Kviknet bruger TDCs kobbernet, ligesom alle andre ADSL-udbydere, så rent praktisk er der ingen forskel på hastigheden, men Kviknet er billigere. 

Selvom Kviknets internet kører via telefonstikket, er det ikke et krav at have telefoni også. 

Kviknets udbud

Kviknet har forskellige abonnementer med forskellige hastigheder. Du kan enten en hastighed op til 100 Mbit/s i download, og 35 Mbit/s i upload. Minimumshastigheden på dette abonnement er 5 Mbit/s i download og 0,5 Mbit/s i upload. 

Den anden mulighed er en hastighed på op til 150 Mbit/s i download og 50 Mbit/s i upload, og med denne løsning er minimumshastigheden på 101 Mbit/s i download og 20 Mbit/s i upload. 

Download er den tid det tager, at hente noget ned fra nettet. Det kan eksempelvis være at lytte til en sang, at indlæse en video eller andet. Upload betyder den tid det tager at lægge noget op på nettet. Det kan for eksempel være at lægge et billede på Facebook. De fleste kigger efter downloadhastigheden, når der skal vælges net, fordi det er den, man oftest bruger. 

I og med der er forskel på hastighederne i download og upload, kaldes det en asymmetrisk forbindelse. En symmetrisk forbindelse vil være når down- og upload har samme hastighed. Hos Kviknet er der ingen forbrugsgrænser på download og upload, så du kan forbruge så meget, som du har lyst til. 

Når du bestiller internet gennem Kviknet, kan du vælge at få tilsendt en router med. Med routeren medsendes også en installationsvejledning, som kan bruges til at tilslutte routeren. Herudover kan det være en fordel at have Pair Bonding. I visse tilfælde vil hastigheden ikke være tilstrækkelig gennem blot én telefonlinje, og i sådan et tilfælde vil Pair Bonding være at foretrække. Med Pair Bonding installeres et specielt telefonstik, som har to udgange, og kræver yderligere en trådløs router, som kan tilsluttes med to kabler. Denne kan få fat i gennem Kviknets hjemmeside. Fordelen er, at internettet bliver dobbelt så hurtigt. 

Når du vælger et abonnement hos Kviknet, får du automatisk adgang til online selvbetjening. Her kan du selv logge ind når det passer dig, og melde flytning, betale regninger, ændre indbetalingsoplysninger, se dit forbrug mv.