InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:

Stofa

Denne artikels indhold er omhandlende Stofas oprindelse og bredbåndsydelser- og muligheder.

Stofa blev etableret i 1959 af Anton Petersen med et mål om at blive leverandør af fællesantennesystemer til antenne-, bolig-, og grundejerforeninger i Danmark. Navnet er en forkortelse af Store Fællesantenneanlæg. Virksomheden voksede hurtigt i takt med danskernes interesse for fjernsyn og telefoni, og er fortsat i udvikling. Stofa er i dag Danmarks næststørste leverandør af tv, bredbånd og mobiltelefoni og arbejder dagligt på at give kunderne bedst mulige digitale løsninger. Herudover er Stofa en del af SE-koncernen, som arbejder på, at gøre Danmark til en digital vindernation, blandt andet ved at investere i digital infrastruktur. SE har i øvrigt fokus på, at skabe de bedst mulige kundevilkår gennem åbenhed, nærhed, mod og bæredygtighed. 

Stofas udbud

Stofa tilbyder både telefoni, tv og bredbånd til både virksomheder og privatkunder. Stofa tilbyder flere muligheder når det kommer til bredbånd. Der kan enten vælges Stofa FiberBredbånd eller Stofa Bredbånd, og herunder findes en række forskellige hastigheder samt samlerabat, såfremt både mobiltelefoni og tv-signal leveres af Stofa. 

Bredbånd

Med Stofa Bredbånd leveres internettet gennem coaxkabler, som er fungerer til både tv og telefoni. I nogle tilfælde, vil opsætning af bredbånd gennem Stofa, kræve en TV-pakke fra Stofa også. Hastigheden ved bredbånd kan være svær at forudse, og det vil derfor være en minimumshastighed, der betales for. Hastigheden kan i øvrigt være lavere ved brug af trådløs forbindelse, fremfor et kabel som er tilsluttet den enhed, som internettet benyttes på. Stofa tilbyder flere forskellige hastigheder på bredbånd da det er individuelt hvor hurtigt internet, der er brug for. 

Fibernet

Fibernet er branchens hurtigste og mest miljøvenlige digitale løsning. Med fibernet bruges nedgravede fiberkabler til at levere internettet, disse er også kaldt optisk fiber. Internettet leveres hurtigere end andre bredbåndsmuligheder, nemlig med lysets hastighed, og kan klare større mængder af data fremfor traditionel bredbånd, som bliver leveret med kobberkabler. Det er dog endnu ikke alle husstande i Danmark, som har adgang til fibernet, og det er derfor en god idé at undersøge dette inden der bestilles fibernet. Det er muligt at få mobiltelefoni og tv gennem samme kabel, uden at bredbåndshastigheden nedsættes. 

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er en fordel for personer, som ofte bruger internet på farten, og som derfor er langt fra WiFi og trådløse routere. Mobilt bredbånd bliver leveret med et USB-stik, som kan tilsluttes computeren alle steder i landet. Med mobilt bredbånd undgås der således kabler langs panelerne og stik i væggen. Der betales for det brugte dataforbrug, og forbindelsen bliver langsommere når forbruget er opnået. Mobilt bredbånd bliver mindre og mindre udbredt, og en af årsagerne kan være, at der i dag tilbydes WiFi rigtig mange steder, heriblandt caféer, transportmidler mv.