InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:

Telenor

Denne artikel indeholder en kort præsentation af hvem Telenor er samt informationer om Telenors muligheder inden for bredbånd. 

Telenor startede som en virksomhed med fokus på telekommunikation for både private og virksomheder. Hos Telenor er der altid fokus på markedets udvikling og nyeste teknologier, netop af denne grund er Telenor en fusion af tidligere Sonofon – mobiltelefoniselskab og Cybercity, som  var internetudbyder. Ifølge Telenor er der i dag ingen grund til at skille de to teknologier ad, hvilket er grunden til, at Telenor både tilbyder internet og mobiltelefoni. Helt overordnet set, er Telenors mål at tilbyde en optimal sammenhængende kommunikationsoplevelse. 

Telenors udbud

Telenor tilbyder både bredbånd, mobilt bredbånd, mobiltelefoni og tv-streaming. I denne artikel vil der dog kun være fokus på bredbånd og mobilt bredbånd. 

Telenor anbefaler, at der altid tages en hastighedstest inden et produkt vælges. Dette gøres let på Telenors hjemmeside ved at indtaste adressen, hvor internettet skal leveres på. 

Bredbånd

Telenor tilbyder flere forskellige hastigheder på bredbånd, da det er meget forskelligt hvor høj hastighed der er nødvendig. Når der bestilles internet, vælges en hastighed og denne er en garanti på en minimumshastighed. Det vil således sige, at der i flere tilfælde leveres en hurtigere hastighed, end det fremgår. Den oplyste hastighed garanteres dog kun ved kabeltilslutning, og dermed ikke ved brug af WiFi. WiFi bliver i højere grad påvirket af omgivelserne, hvilket er årsagen til at Telenor ikke kan garantere hastigheden når der bruges WiFi. 

Når der bestilles bredbånd hos Telenor, fremsendes automatisk en router til adressen. Denne skal blot tilsluttes og der findes guides til hvordan, på Telenors hjemmeside. Hvis det ikke er muligt, at installere internettet selv, stiller Telenor teknikere til rådighed, som kommer ud på adressen og tilslutter produktet, efter aftale. 

Telenor dækker hele landet, og kan garantere høj hastighed via centraler i store dele af landet. 

Telenor tilbyder gratis en trådløs router, så kabler langs panelerne og stik i væggen undgås. 

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd kan med fordel vælges, såfremt internetadgangen skal være konstant. Telenor tilbyder flere forskellige mobile løsninger. Simkort vælges, hvis der skal internet på en tablet. Simkortet er et 3-i-1-simkort, hvilket vil sige, at det virker til alle tablets, telefoner og USB-modem. Et USB-modem kan med fordel bruges, hvis der skal internet på en bærbar computer. Herudover findes mobilt WiFi, som giver op til 11 brugere adgang samtidig, og en mobil router, som giver internet til 32 brugere af gangen. Fælles for alle mobile løsninger er, at det er Telenors 4G-netværk, som benyttes. 

Familierabat

Der er besparelser at hente, hvis flere medlemmer i familien, bruger Telenor. I et familieabonnement, er der flere ekstra fordele, her kan blandt andet nævnes Roam Away, som giver mulighed for tale, sms og internet på mobilen i udlandet og Viaplay, som giver mulighed for online streaming af film, serier dokumentarer mv.