Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd - Mobilt bredbånd til hjemmet eller på farten

Få mobilt bredbånd og få internetadgang uanset hvor du er. Sammenlign nedenfor og bestil med det samme.

Mobilt bredbånd - Populære udbydere

Hurtig. Hurtigere. GigaSpeed
 • GigaSpeed internet

 • Fordele med YouSee More

 • Hurtig trådløs router inkluderet

 • Danmarks største udbyder

 • Sikkerhedspakke

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

 • Tilfredse kunder

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Statisk IP mulig

 • Inkl. trådløs router

 • Dplay 1 mdr./gratis

 • Mofibo 2 mdr./gratis

 • Bullguard 3 mdr./gratis


Sådan får du mobilt bredbånd

De færreste kan undvære bredbånd i deres hverdag, men der er delte holdninger til, hvilken form for bredbånd der er mest fordelagtig. 

Er du af den holdning, at mobilt bredbånd er den bedste løsning for dig, så skal du naturligvis gå efter denne løsning.

Er beslutningen truffet, og er valget faldet på mobilt bredbånd, så kan du lige så godt bestille det ønskede bredbånd med det samme. I dette afsnit vil du blive præsenteret for, hvordan du skal gribe det an trin-for-trin. 

Læs med herunder:

 1. Undersøg, hvem der udbyder mobilt bredbånd – Der findes efterhånden rigtig mange dygtige internetudbydere, der udbyder forskellige former for bredbånd. Som forbruger kan du som hovedregel frit vælge mellem henholdsvis fastnet bredbånd, mobilt bredbånd og fibernet. Sidstnævnte er dog endnu ikke tilgængeligt for alle. Hælder du mest til mobilt bredbånd, så bør du undersøge, hvilke udbydere der specialiserer sig i dette. For at få et hurtigt overblik bør du tage et kig på vores oversigt over anbefalelsesværdige udbydere.
 2. Sammenlign udbydernes mobile bredbånd – Du har gjort klogt ved at undersøge, hvem der udbyder mobilt bredbånd, men din research stopper ikke her. Nu er det tid til at sammenligne udbydernes mobile bredbånd. Dyk i den forbindelse ned i deres pakkeløsninger og stil skarpt på faktorer som datagrænse, dækning, bindingsperiode (hvis nogen), månedlig pris m.v. Det er også værd at tage højde for, om der medfølger en gratis trådløs router. 
 3. Bestil dit nye bredbånd – Når du har fundet det ideelle mobile bredbånd for dig gennem research og sammenligning, kan du let bestille løsningen. I de fleste tilfælde vil du kunne bestille bredbåndet online, hvorefter du kan komme i gang inden for et par dage eller uger. 

Fordele ved mobilt bredbånd

Du har måske undret dig over, hvorfor så mange af dine venner og kollegaer har skiftet til mobilt bredbånd, men kender du fordelene ved denne form for bredbånd, så vil du forstå, hvorfor løsningen er populær.

Fordelene ved mobilt bredbånd er nemlig mange. Måske er fordelene så mange og attraktive, at du får øjnene op for, at denne løsning er lige noget for dig.

Nedenfor vil du blive præsenteret for fordelene ved denne bredbåndsløsning: 

 1. Du kan være online på farten – Mobilt bredbånd byder selvsagt på høj mobilitet. Denne fordel vil være ekstraordinær værdifuld for dig, der ofte er på farten. Tilbringer du mange af dine vågne timer i toget, i bussen eller et helt tredje sted, der ikke er dit hjem, så vil du kunne drage stor nytte af det mobile internet. Løsningen sikrer nemlig, at du altid kan svare på mails, lave bankoverførsler, læse nyheder og være aktiv på de sociale medier, uanset hvor end du måtte befinde dig. 
 2. Der kan være penge at spare – Mobilt bredbånd er ofte, men ikke altid, billigere end både fastnet bredbånd og fibernet. Ikke alene er du altså sikret en mere fleksibel og mobil løsning – der er også mulighed for at spare en del penge. Ønsker du derfor at reducere dine udgifter til bredbånd, så kunne dette meget vel være en god løsning for dig. 
 3. Mobilt bredbånd er let at installere – Mobilt bredbånd er som hovedregel virkelig let at installere. Her er der nemlig ikke behov for at grave kabler ned i jorden eller andre tidskrævende (og dyre) ting. Uanset om du vælger et fast modem, en fast router, en dongle eller et helt fjerde modem, så vil du nemt kunne klare installationen på egen hånd, selvom du ikke er et teknisk geni. 

Få styr på dit behov og forbrug

For at kunne bestille mobilt bredbånd er det alfa og omega, at du forinden får styr på dit behov og forbrug. Ellers har du nemlig ikke en jordisk chance for at vurdere, hvilken pakkeløsning der er den rette for dig. 

I dette afsnit får du hjælp til at klarlægge dine behov og dit forbrug.

Til en start bør du besvare følgende spørgsmål:

 • Hvor hurtigt internet har du brug for? (afhænger ikke mindst af, om du streamer, gamer, eller hvad du primært foretager dig online)
 • Hvor meget er du villig til at give for mobilt bredbånd om måneden?
 • Hvordan vil du foretrække at få dit bredbånd leveret? (router, dongle eller noget helt tredje)
 • Hvor mange GB data har du brug for om måneden? (læs videre for at finde svaret)
 • Ønsker du en forbrugsafregnet løsning eller en fast pakke med xx GB data?

Disse og eventuelt andre spørgsmål bør du besvare, inden du kaster dig over et tilbud på mobilt bredbånd. Det er nemlig ikke tilstrækkeligt at finde noget bredbånd, som den brede befolkning holder af. 

Det afgørende er, at du finder en løsning, der er tilpasset dig.

Kortlæg dit forbrug

Vi har fuld forståelse for, at det kan være svært at vælge mellem de mange attraktive tilbud på mobilt bredbånd. Du er ikke desto mindre nødt til at træffe en beslutning, så du snart kan komme online.

I de næste par (eller tre) afsnit vil vi give dig nogle eksempler på, hvordan man vælger det rigtige mobile bredbånd med afsæt i individuelle behov. I eksemplerne tager vi udgangspunkt i følgende:

 • Personen, der kun er online et par gange om ugen (Mark)
 • Parret, der har et gennemsnitligt forbrug af internettet (Mie og Kim)
 • Familien, der både gamer, streamer og chatter online på daglig basis (familien Larsen)

Eksempel 1

Første eksempel tager udgangspunkt i Mark, som foruden at være pædagog bruger sine vågne timer på frivilligt arbejde nede i den lokale fritidsklub.

Mark foretrækker at læse en god bog til fordel for både streaming og gaming, og hans internetforbrug er derfor meget begrænset. Kun et par gange om ugen går Mark online, når der skal besvares e-mails og betales regninger i netbank.

Mark er sjældent hjemme og vil derfor gerne have mobilt bredbånd, så han kan besvare mails på vej hjem i bussen efter en god arbejdsdag. 

Anbefaling: 

 • Mark har så lille et internetforbrug, at han sagtens vil kunne nøjes med mobilt bredbånd med en forbrugsgrænse på mellem 1 og 10 GB data. Så længe han hverken streamer, gamer eller foretager andre krævende ting, så bør dette være tilstrækkeligt.

Eksempel 2

I dette eksempel skal vi hilse på Mie og Kim, der er et lykkeligt par i 50’erne. Mie og Kim har et meget gennemsnitligt forbrug af internettet – det vil sige, at de er online hver dag, men at de ikke streamer eller på anden vis er på nettet mange timer dagligt. 

Mie og Kim har i mange år haft fastnet bredbånd, men har grundet manglende mobilitet og for høje priser valgt at søge nye veje. De har bl.a. overvejet, om mobilt bredbånd kunne være noget for dem. 

Mie og Kim ser jævnligt film sammen, men kan også finde på at sidde med hver deres tablet i skødet og har derfor brug for bredbånd, der tillader, at flere enheder er tilkoblet samtidig.

Anbefaling:

 • Mie og Kim har brug for mobilt bredbånd, der kan klare, at der bliver både streamet og surfet på flere enheder samtidig. For parrets vedkommende vil mobilt bredbånd med en forbrugsgrænse på mellem 50 og 100 GB data være tilstrækkeligt.

Eksempel 3

I det tredje og sidste eksempel har vi fornøjelsen af at byde familien Larsen velkommen. Familien består af to voksne i 40’erne (Klaus og Pia) og deres to børn på henholdsvis 15 og 12 år (Emilie og Magnus). 

Klaus og Pia er hverken de store gamere eller shoppere, men til gengæld er de glade for at streame alt fra podcasts og dokumentarer til musik og lydbøger via nettet. Familiens ældste barn, Emilie, er storforbruger af Instagram og Snapchat, ligesom hun nyder at følge hendes store idoler på YouTube. Familiens yngste barn, Magnus, holder sig fra både streaming, shopping og sociale medier, men til gengæld er han glad for at spille Counter-Strike og Fortnite på nettet.

Familien Larsen er endvidere store tilhængere af at campere rundt omkring i Danmark, hvorfor de foretrækker bredbånd med en vis mobilitet.

Anbefaling: 

 • Familien Larsen har et meget stort internetforbrug og har derfor brug for flere data end gennemsnittet. Anbefalingen herfra lyder på at vælge mobilt bredbånd med en forbrugsgrænse på 1.000 eller 2.000 GB data. Alternativt skal familien vælge en løsning med ubegrænset data.

Mest populære spørgsmål

Nedenfor bliver du præsenteret for de mest populære spørgsmål omhandlende mobilt bredbånd – og naturligvis svarene på disse spørgsmål. Er du i tvivl om noget vedr. denne form for bredbånd, så kan du sandsynligvis finde svar på dit spørgsmål herunder.

Hvad er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er et alternativ til fastnet bredbånd og fibernet – et alternativ, der byder på nemmere installation og bedre mobilitet. Modsat traditionelt bredbånd, vil du kunne få forbindelse til internettet både derhjemme og på farten. Med mobilt bredbånd vil du få adgang til internettet via mobilsignaler. Derved vil du kunne være online både indendørs og udendørs og fra ethvert sted. Kort og godt er mobilt bredbånd altså bredbånd, som du nemt kan tage med dig på farten via en særlig dongle, router eller et helt tredje modem.

Skal bredbåndet deles af flere, så kan man få en router, hvori der blot skal indsættes et lille SIM-kort. 

Hvorfor skal jeg vælge mobilt bredbånd?

Der er rigtig mange gode grunde til at vælge mobilt bredbånd.

 

Først og fremmest er du sikret bredbånd med høj mobilitet. Du kan nemlig tage bredbåndet med dig på din vej og kan dermed gå online, hvad end du er i sommerhus, skal ud på en længere køretur eller har planer om at tilbringe hele dagen på stranden. 

 

Mobilt bredbånd behøves ikke nødvendigvis at erstatte din faste bredbåndsforbindelse. Det kan sagtens bare være et supplement, hvis du f.eks. mangler bredbånd til dit sommerhus eller dit kolonihavehus. 

 

Foruden den høje mobilitet er det værd at fremhæve de fordelagtige priser. Mobilt bredbånd kan nemlig fås til yderst overkommelige priser. 

Hvordan bestiller jeg mobilt internet?

Det er selvfølgelig nemt og bekvemt at bestille mobilt internet. Faktisk er det mindst lige så nemt som at bestille andre former for internet. 

Du skal blot gøre følgende:

 1. Find et passende abonnement på mobilt bredbånd og bestil det online
 2. Sæt dit SIM-kort i en router (du modtager SIM-kortet med posten)
 3. Indsæt stikket i stikkontakten 
 4. Indtast WiFi navn og kode for tilslutning

Sværere er det faktisk ikke at komme online via mobilt bredbånd. 

Hvilken hastighed får jeg med mobilt bredbånd?

Det er svært at give et entydigt svar på, hvilken hastighed du får med mobilt bredbånd. Hastigheden vil nemlig ikke kun afhænge af, om du er indendørs eller udendørs. Det vil også afhænge af, hvor du befinder dig rent geografisk.Som regel får du en internethastighed på mellem 17 og 71 Mbit/s (download) samt mellem 5 og 43 Mbit/s (upload).

Dette er i hvert fald tilfældet, hvis du vælger mobilt bredbånd fra CBB og mange andre danske internetudbydere. Hastigheden på mobilt bredbånd kan variere fra udbyder til udbyder, hvorfor du gør klogt i at sætte dig ind i, hvad den givne udbyder kan tilbyde.

Kan jeg få mobilt bredbånd med 5G?

5G netværket – den femte generation af det mobile netværk – er din billet til lynhurtigt internet.Mobilt bredbånd med 5G har efterhånden været på trapperne i nogle år, og nu er muligheden her så endelig. Fremtidens mobilnet i form af 5G udbydes dog kun af ganske få udbydere. Med 5G bredbånd vil du kunne opleve hastigheder, der er op til 20 gange hurtigere end 4G. Hold øje med vores oversigt for gode tilbud på 5G mobilt internet.

Hvilket mobilt bredbånd skal jeg vælge?

Du skal vælge det mobile bredbånd, der indfrier flest af dine krav og i øvrigt matcher dit forbrug. 

 

Består dit internetforbrug kun af en smule surfing og shopping, så kan du meget vel nøjes med 10 GB, men vil du også kunne streame, game og udføre andre krævende aktiviteter uden afbrydelser, så bør du vælge en pakke med mindst 50 GB data. Skal bredbåndet bruges af flere personer samtidig, kan det være nødvendigt med en forbindelse på mellem 100 og 200 GB.

 

Ved hyppig streaming og gaming på flere enheder bør du vælge en pakke med mellem 1.000 og 2.000 GB. Det er også en mulighed at få mobilt bredbånd med ubegrænset data. 

Geografi

Kan jeg få mobilt bredbånd i mit geografiske område, og kan det bruges i hele landet? Det kan du blive klogere på ved at læse nedenstående besvarelser omhandlende mobilt bredbånd med fokus på geografi.

Spørgsmål vedr. data

Som bruger af mobilt bredbånd skal du hverken have for lidt eller alt for meget data. Er du i tvivl om, hvor meget data du har brug for, hvordan du tilkøber mere data eller noget helt tredje, så få stillet din tvivl ved at læse nedenstående besvarelser. 

Hvor mange gigabyte har jeg brug for?

Hvor mange gigabyte (GB) du har brug for afhænger af dit internetforbrug. Og bor du ikke alene, så skal der naturligvis tages udgangspunkt i husstandens samlede internetforbrug.Om du skal vælge mobilt bredbånd med få eller mange GB afhænger ikke kun af, hvor ofte du bruger internettet. Det afhænger naturligvis også af, hvilke formål du bruger det til – f.eks. streaming, gaming, sociale medier, shopping etc. Mens de fleste enlige kan klare sig med omkring 20 GB data, så vil par typisk skulle bruge mellem 50 og 100 GB, mens børnefamilier med et større forbrug af streaming og gaming kan drage nytte af helt op til 1.000 eller 2.000 GB. 

Eksempler på dataforbrug:

• Skype videoopkald – 3,75 MB pr. minut• Live TV – 1,25 – 3 GB pr. time• Netflix (høj kvalitet) – 1 GB pr. time• Chat – 600 KB pr. time• Upload af billeder – 2 MB pr. billede• Mail – 15 KB pr. mailMed udgangspunkt i ovennævnte eksempler kan du måske nemmere beregne og vurdere, hvor mange gigabyte du reelt har brug for.

Hvor meget mobilt bredbånd er 1 GB data?

1 GB svarer til 1.000 MB. I dag er det muligt at få mobilt bredbånd med helt ned til 1 GB data om måneden. De færreste kan dog klare sig med så lille en datapakke.Med 1 GB data vil du f.eks. kun kunne streame serier og film i SD kvalitet på Netflix i 1 time. 1 GB svarer også til 15 timers lytning af netradio eller 4 timers visning af videoer på YouTube.

Hvad sker der, hvis jeg bruger al min data?

Hvis du bruger al din data i dit nuværende abonnement, så sker der typisk det, at farten på dit internet bliver sænket. Du skal derfor ikke være bekymret for overforbrug.Den første i hver måned vil du få nulstillet dit forbrug, hvorefter du igen vil have x-antal GB data til rådighed. Sker det gentagende gange, at du bruger al din data inden månedsskiftet, så bør du overveje at opgradere dit abonnement.

Kan jeg tilkøbe flere GB data?

Ja, det kan du – og det er nemt. Typisk vil du med få klik kunne tilkøbe flere GB data via udbyderens hjemmeside.Sker der derfor det, at du bruger al den data, du har fået stillet til rådighed den givne måned, så kan du nemt og bekvemt tilkøbe flere GB. Dette er en smart feature, idet det kan være svært at forudsige sit forbrug.

Kan jeg købe mobilt bredbånd med fri data?

Ja, der er mulighed for at købe mobilt bredbånd med fri data. Kan du ikke nøjes med 1.000 eller 2.000 GB data, så anbefaler vi, at du vælger mobilt bredbånd, hvor der ikke er nogen begrænsning på, hvor meget du kan game, streame osv. I første omgang bør du dog overveje, om du i virkeligheden har brug for ubegrænset dataforbrug.

Hvorfor angives mobilt bredbånd i GB?

Der er en rigtig god grund til, at mobilt bredbånd angives i gigabyte (GB).Grunden er, at der med mobilt bredbånd typisk er en øvre forbrugsgrænse, der f.eks. kan lyde på 50 eller 500 GB om måneden. GB er en faktor, som de fleste kan forholde sig til, hvorfor det er denne faktor, der bruges af internetudbyderne. Det er kun, hvis der tilbydes ubegrænset dataforbrug, at det ikke giver mening at angive bredbåndet i GB.

Abonnement og priser

Er du interesseret i at vide, hvad mobilt bredbånd koster, hvorvidt mobilt bredbånd er billigt, eller har du et helt tredje spørgsmål vedr. abonnement og priser, så læs med herunder. 

Fordele vs. ulemper

Hvilke fordele og ulemper er der ved mobilt bredbånd? Det kan du blive klogere på ved at læse besvarelserne i dette afsnit. Vi kommer hele vejen rundt og giver dig en masse brugbar viden. 

Hvilke fordele er der ved mobilt bredbånd?

Der er bestemt ikke mangel på fordele ved mobilt bredbånd. Faktisk byder bredbåndsformen på flere fordele end de fleste andre former for bredbånd.Der er bl.a. følgende fordele:

 1. Det er en løsning med høj mobilitet og fleksibilitet
 2. Du vil aldrig komme til at opleve irriterende kabelbrud
 3. Du betaler en beskeden månedlig pris (billigt bredbånd)
 4. Der er typisk ingen binding (dog er der få undtagelser)
 5. Installationen er let som en leg
 6. Mobilt bredbånd kan bruges af 97-99 % af befolkningen 

Er der ulemper ved mobilt bredbånd?

Ja, der er selvfølgelig visse ulemper ved mobilt bredbånd.Uanset hvilken form for bredbånd du vælger, så vil der være nogle mindre positive sider. Det gælder også for mobilt bredbånd.

Der er følgende ulemper ved bredbåndsformen:

 1. Forbindelsen kan være ustabil og langsom i visse områder 
 2. Det kan blive en dyr løsning, hvis man har et meget højt internetforbrug
 3. Der er typisk en øvre forbrugsgrænse (medmindre man køber mobilt bredbånd med fri data)
 4. Mobilt bredbånd er mest praktisk for enlige (men kan også bruges af par og familier – det kræver blot det rigtige setup)

Mobilt bredbånd med TV-pakke

Her har vi samlet spørgsmål og svar vedr. mobilt bredbånd med TV-pakke. Ønsker du netop at samle dit bredbånd og din TV-pakke, så læs videre. 

Tekniske spørgsmål

Er dine spørgsmål af teknisk karakter? Så er du kommet til det rette afsnit – vi præsenterer dig nemlig for en lang række ofte stillede spørgsmål (og svar) herunder. Du kan bl.a. blive klogere på, hvordan mobilt bredbånd fungerer. 

Hvordan virker mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd fungerer først og fremmest på den måde, at du sætter SIM-kortet direkte i din tablet eller computer – eller alternativt i en router eller modem, hvis flere personer i husstanden skal kunne være online på samme tid. Mobilt bredbånd er i stand til at fange det trådløse signal i luften, så du kan komme online. Internettet bliver i dette tilfælde leveret via mobilmaster, og da disse master er at finde i hele landet, så vil du kunne surfe, streame og game, uanset hvor du befinder dig i vores skønne land.

Hvilke enheder kan jeg bruge med mobilt bredbånd?

Du kan bruge alle dine enheder – din smartphone såvel som din tablet og laptop – med mobilt bredbånd. Typisk vil internetudbyderen nemlig sørge for, at du får tilsendt et SIM-kort, som passer til alle dine enheder. Foruden at passe til førnævnte enheder, vil SIM-kortet sandsynligvis også passe til din router eller dit modem. Alternativt skal du bede internetudbyderen om at medsende en kompatibel router.

Hvor hurtigt er mobilt bredbånd?

Mobilt bredbånd er ikke den hurtigste form for bredbånd, men du kan sagtens få en hurtig forbindelse med mobilt internet. Det kan du f.eks. gøre ved at vælge en udbyder, der lader dig komme på Danmarks bedste mobilnetværk (TDC NETs).

 

Med ovennævnte netværk får du en download-hastighed på mellem 17 og 71 Mbit/s og en upload-hastighed på mellem 5 og 43 Mbit/s. Kan du fint stille dig tilfreds med det, så kan mobilt bredbånd meget vel være den ideelle løsning for dig.

Hvad er forskellen på almindeligt bredbånd og mobilt bredbånd?

Der er en del forskel på almindeligt bredbånd og mobilt bredbånd. 

 

Forskellen skal findes i, hvordan internettet leveres. Mens almindeligt bredbånd leveres via et stik i væggen, hvorved du ved hjælp af et netværkskabel eller via et modem kan komme online, så bliver det mobile internet leveret via det mobile netværk. Vælger du mobilt bredbånd, så vil du kunne være online uanset tid og sted, så længe du har adgang til mobilnettet. 

Mobilt bredbånd eller fiber - hvad er forskellen?

Mobilt bredbånd og fiberbredbånd er to attraktive og populære former for bredbånd. Du skal dog være bekendt med, at der er stor forskel på disse to løsninger.

 

Fibernet leveres gennem lyslederkabler, der er nedgravet i jorden ved din bopæl, mens mobilt bredbånd leveres via det trådløse mobilnetværk. 

 

Med fibernet er du garanteret lynhurtigt internet og høj stabilitet, men til gengæld har du ikke mulighed for at tage nettet med dig på farten. Dette er kun en mulighed, hvis du vælger mobilt bredbånd. 

Hvordan sætter jeg mobilt bredbånd op?

Hvordan du skal sætte dit mobile bredbånd op afhænger af, hvordan du vil have leveret dit mobile internet. Skal internettet leveres direkte til din computer eller tablet, eller skal det ske via en router, så flere kan være online samtidig?

 • Laptop – du kan indsætte SIM-kortet direkte i enheden
 • Desktop – du skal indsætte SIM-kortet i en USB-dongle, der skal indsættes i din laptop
 • Router – du skal indsætte SIM-kortet i din WiFi router (kræver en særlig router)

Når du bestiller mobilt bredbånd, så vil der selvfølgelig medfølge en vejledning i, hvordan du sætter det op. Denne kan du med fordel gøre brug af i tvivlstilfælde.

Hvad vil det sige at bestille låne-router?

Hos nogle udbydere af mobilt bredbånd har du mulighed for at låne en router – enten for en beskeden sum penge eller helt gratis.Da routeren ikke er din, så skal den naturligvis returneres, hvis du en dag vælger at opsige dit abonnement.