Brug for nyt internet?

billigt internet her

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

Har du en tablet, og kunne du godt tænkte dig, at have adgang til internettet selv når du ikke har adgang til det trådløse netværk? Ja, så skal du have fat i et SIM-kort.

Et SIM-kort med internetadgang fungerer som mobilt bredbånd. Ydermere er der ikke den store forskel på SIM-kortet lige gyldigt hvilken tablet du har. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du har en iPad, skal det være et micro SIM-kort, hvor de andre tablets anvender almindelige SIM-kort.

Udover størrelsen på dit SIM-kort til iPad, vil abonnementerne hertil have samme krav, som ved andre tablets.

Bruger du derfor din tablet meget, vælger de fleste et almindeligt data abonnement, som også bruges til mobilt bredbånd. Med mobilt bredbånd til din tablet, vil der normalt ikke følge udstyr med. Det er muligt at få et almindeligt mobilabonnement til sin tablet, hvis det er tænkt at der også skal ringes en del fra den.

Det er dog en god ide at være opmærksom på, at det i dag også er muligt at ringe gennem internettet fra for eksempel Skype, Viber, Facetime etc.

Har du fast adgang til internettet på din tablet, vil det give dig mange af de samme muligheder, som du også har med din smartphone. Du vil på den måde have mulighed for at spille spil, almindelig surf og streaming hvor og hvornår du har lyst.

Når du anvender din tablet, alt efter hvor stor skærmen er, skal du dog være opmærksom på, at siderne ofte bliver fremvist som på din smartphone. Det vil altså ikke være helt de samme sider du får fremvist, som på din computer, men blot en mobiludgave af siderne.

Abonnementer til tablets

Når du skal købe et tabletegnet abonnement, skal du gå efter abonnementer der bruges med mobilt bredbånd. De fleste steder kan du ligeledes også købe dette uden udstyr, altså uden et USB-modem. På den måde slipper du for at være bundet til abonnementet i seks måneder, og du har naturligvis ikke brug for et USB-modem til din tablet.

Afhægigt af din telefon, mobile bredbånd eller fastnet abonnement, vil du hos nogle udbydere have mulighed for, at få et ekstra SIM-kort. Du skal derfor altid sørge for, at spørge din udbyder efter dine muligheder inden du bestiller dit abonnement til din tablet. Dette er ret vigtigt, da du i nogle tilfælde kan påvirke dine andre forbindelser, når du køber mobilt bredbånd.

Du kan se eksempler på abonnementer til tablets her.

Sådan virker det

Det er meget enkelt at anvende sit SIM-kort på sin tablet. Din forbindelse virker nemlig enkelt ved, at du indsætter dit SIM-kort i din tablet, ligesom du kender det ved mobiltelefoner. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan sætte dit SIM-kort i din tablet, hvis dit SIM-kort kun understøtter WiFi.

Hvis det skulle være tilfældet, vil det altid stå meget tydeligt når du køber forbindelsen.

Hvor meget data skal jeg have?

Når du skal vælge et abonnement til din tablet, skal du have nogenlunde samme krav, som hvis du skulle købe et abonnement til din smartphone. Derudover kommer det naturligvis meget an på hvad formålet med din tablet er, og hvad du derfor bruger den til. Bruger du generelt din tablet til at surfe, og gerne både vil kunne se film og videoer på nettet, bør du have en del data.

Bruger du ikke din tablet til meget andet end at surfe på nettet, tjekke mails, læse nyheder og downloade applikationer, behøver du ikke meget data. Du behøver ydermere ikke at lægge yderligere vægt på hastigheden eller dit dataforbrug. Du skal dog sørge for at have nok data, så du ikke overskrider dit forbrug hver måned.

Læs mere om hvor meget data der kan passe til dit forbrug her.

Hvordan er dækningen?

Ligesom beskrevet ovenfor er det en god idé, at tjekke dækningen hvis du har brug for meget data. Dog er det i alle tilfælde altid en godt at tjekke sin dækning, både hvad angår almindeligt fastnet internet, men også mobilt bredbånd.

Generelt er dækningen af mobilt bredbånd ganske fornuftig, specielt i byerne og især hvis de er store eller størrere. Bor du i ydrekanten eller på landet er det specielt vigtigt at tjekke din mobile bredbåndsforbindelse, da dækningen her kan være vanskeligere, eller mere ustabil. Dog er der som regel udbydere, der kan tilbyde en god dækning.

Læs mere om dækningen af mobilt bredbånd her.

Hvor hurtigt internet kan jeg få?

Det er naturligvis ikke givet, at blot fordi du har en ny tablet, så vil du også have bedre dækning. Der er hovedsagligt to ting der afgør hvordan din dækning til din tablet forholder sig. Den første er kvaliteten af din tablet, men også kvaliteten af det signal du kan modtage, der hvor du anvender din tablet.

Du vil derfor selv med den bedste tablet have mulighed for en langsom forbindelse, hvis signalet er dårligt.

Grunden til at kvaliteten af din tablet også spiller en rolle er, at nyere tablets ofte understøtter højere hastigheder, og dermed også flere signaler. Du vil altså med en nyere tablet have større chance for, at kunne modtage de bedste og nyeste signaler, der kan give dig en bedre internetforbindelse.

Tjek derfor altid din udbyders dækningskort inden du køber et mobilt bredbåndsabonnement. Dette kan du læse mere om her.

Populære udbydere

Mest værdi for pengene
 • Gratis oprettelse på 1000 Mbit

 • Bedst i test

 • Support til kl. 23.00

Få 1000 Mbit fra 249 kr/md
 • Gratis Wifi router

 • 2 mdr Mofibo inkl.

 • 2 mdr Podimo inkl.

Vi holder dig online, når det gælder
 • Hurtigt og stabilt net

 • Velegnet til hjemmearbejde

 • Valgfri trådløs router

Vi anvender cookies til at forbedre din brugeroplevelse på InternetTjek.dk. Når du anvender vores side godkender du vores cookie politik.