InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:

Hvor hurtigt internet har jeg brug for?

Det kan være lidt abstrakt at tale om internet hastigheder, men ligegyldigt hvilken slags bredbånd der er tale om, skal der foretages et valg om hastigheden på internettet.

Hastighed

Når man snakker om hastighed på internettet, altså bredbånd, er det vigtigt, at have en baggrundsviden for hvad bredbånd egentligt er. Læs derfor gerne vores artikel ”Hvad er bredbånd?” Når det er sagt, er det også vigtigt som forbruger at vide, at jo flere Mbit, jo dyrere er prisen også.

Forbruger messigt behøver man ikke, at have det hurtigste bredbånd, altså med den højeste hastighed, hvis ikke der er behov for det. Nogle ville måske mene, at så var de sikret en lynhurtig internetadgang. En god tommelfingerregel er, at langt de flestes forbrug passer fint mellem 10 og 20 Mbit.

Derudover er det også vigtigt for forbrugerne at vide, at når selskaberne udbyder en hastighed, står denne for ’op til’. Det betyder altså, at hvis man køber en 10 Mbit-forbindelse, er man ikke garanteret at få en forbindelse med denne hastighed. I år 2013 blev der dog lavet nye regler i Danmark omkring dette. Minimum 80% af kunderne skal kunne garanteres at få den lovende hastighed. Derudover er selskaberne også forpligtet til, at oplyse en minimumshastighed.

For at få helt styr på hvilken internet forbindelse der passer bedst til dit forbrug, har vi opdelt de forskellige grupper nedenfor. Hvis du kan genkende dig selv i en af de nedenstående beskrivelser, ja så er denne Mbit sandsynigvis hvad du har brug for.

2 Mbit:

For langt de fleste selskaber udbydes denne form for hastighed, som den laveste af slagsen. Nogle selskaber udbyder slet ikke 2 Mbit-forbindelsen. Hvis man IKKE har behov for at streame film, høre musik eller downloade større filer. Hvis man vil se en YouTube video kan dette lade sig gøre, men det er sansynligt, at man skal vælge en lav kvalitet før dette er muligt.

Derfor, hvis man kun bruger internettet til, at læse nyheder på og lidt internetsurfing er dette muligt med en 2 Mbit –forbindelse.

Prislejet for denne type af forbindelse er omkring 180 kr. om måneden. Hvis man derudover er flere i familien, som skal kobles på dette netværk, ja så skal de 2 Mbit fordeles over de, som er tilkoblet denne forbindelse. Derfor egner en 2 Mbit-forbindelse ikke til at deles om.

10 Mbit:

Denne forbindelse er som sagt optimal for de fleste forbrugere. Vil man streame videoer i fin kvlitet, se videoer eller downloade mindre filer, kan dette også lade sig gøre med denne internetforbindelse. Hvis man vælger denne type bredbånd, skal man være opmærksom på, at hvis man vil dele en 10 Mbit-forbindelse kan dette lade sig gøre. Dog vil det være besværligt, at se film og tv i god kvalitet på begge computere, men vil sagtens kunne se film eller tv på den ene, og så læse nyheder på den anden. Altså noget der ikke tager nær så meget net. Der kan opstå et problem, hvis den ene af computerne downloader en stor fil. En stor fil vil kunne nedsætte hastigheden meget, og det vil hurtigt kunne mærkes på de andre computere, som er koblet til forbindelsen.

Prislejet for denne type forbindelse koster omkring 200 kr. om måneden hos de forskellige danske udbydere.

20 Mbit:

Denne hastighed er som sagt en populær hastighedsforbindelse. De fleste selskaber køre af og til kampagnetilbud på denne type af hastighed.

Denne forbindelse egner sig godt til kernefamilien, hvor de forskellige familiemedlemmer gerne vil være på nettet på samme tid. Derfor muliggør denne type af forbindelse og langt de fleste aktiviteter på nettet. Den gør det muligt at være tre-fire computere på nettet samme tid, helt uden at nette bliver svækket på nogle af de andre tilkoblede computere. Ligeledes med de andre ovenstående forbindelser, så kan forbindelsen hos de andre tilkoblede computere blive svækket, hvis altså en tilkoblet downloader meget store filer.

Prislejet på denne type forbindelse er omkring 240 kr. om måneden hos de fleste danske udbydere.

50 Mbit:

Denne type forbindelse er ekstremt hurtig, og der er meget få der overhovedet har brug for denne type hastighed, som privat person. Hastigheden kan være svær at opnår med et traditionelt bredbånd. Hvis man har fibernet er det nemmere. Man skal være opmærksom på, at det ikke er alle steder i Danmark, det kan lade sig gøre, at få denne type forbindelse.

Denne forbindelse egner sig til dig, der ønsker at streame videoer i ekstremt god kvalitet. Til dig der downloader rigtig meget, på flere computere ad gangen.

Prislejet på denne forbindelse er omkring 320 kr. om måneden hos de fleste danske udbydere.

100 Mbit:

Denne forbindelse er kun mulig at få som kabelbredbånd eller som fibernet. Ved en 100 Mbit-forbindelse er der naturligvis ikke rigtig nogle begrænsninger. Hvis man er pivatperson giver det ikke rigtig nogen mening, at have en så høj forbindelse. Den eneste begrænsning der er for denne forbindelse er, at den ikke altid kan opnås i hele landet.

Prislejet på denne forbindelse er omkring 400 kr. om måneden hos de fleste danske udbydere.

På internettjek.dk kan du indtaste det forbrug du har behov for, og derefter vil vores søgesystem fravælge de pakker og udbydere i Danmark, som ikke henvender sig til netop dit eller din families forbrug. Vi finder altid de billigste bredsbåndspakker til dit behov, og du kan nemt og enkelt få et overblik over markedet, og derved købe en pakke der er til gavn for din familie, enkelt og billigt hos internettjek.dk.