Mobildata

Vores anbefaling: Se nyeste tilbud hos YouSee - Sikker, stabil og billig internet

Hvad er mobildata?

Mobildata er det, du bruger på din mobiltelefon til at gå på internettet. Det er i dag meget svært at finde en telefon, som ikke kan gå på internettet, men det kræver også et mobilabonnement, som giver mulighed for det. Det er da heller ikke svært at finde, det er nærmere svært at finde en mobiludbyder, som ikke tilbyder internet på mobilen.

Hvornår bruger vi data?

Det er ikke kun når du besøger websites fra din telefon, at du bruger mobildata via mobilt bredbånd. Hver gang du henter en ny applikation og hver gang du bruger den, er du oftest også på internettet. Når du tjekker nyheder, vejret, sociale medier osv., bruger du mobildata på din telefon. Oftest er det dog meget begrænset hvor meget data, der bruges på de enkelte apps, og du vil derfor kunne bruge rigtigt mange apps for ikke ret meget data. Det er oftest når du besøger diverse hjemmesider, at du bruger mobildata. Herudover skal du også være opmærksom på, om dine apps bruger internettet i baggrunden. For eksempel er der mange apps, som har slået lokalitetstjenester til, og de kan derfor altid se hvorhenne du fysisk befinder dig. Det bruger en del data, når de konstant følger dig. Du bruger også mobildata, når dine apps opdaterer sig selv i baggrunden. Kommer der en ny opdatering til en app, kan du altså få din telefon til at opdatere automatisk, men det koster på mobildatalinjen.

Hvor meget data har vi brug for i vort abonnement?

Inden du bestiller en mobilpakke med data, skal du overveje hvor meget data du har behov for. Hvis du har adgang til WiFi i størstedelen af din tid eller ikke bruger internettet særlig meget, kan du klare dig for meget lidt mobildata. 1-2 GB data vil give dig nok til at surfe 10-20 minutter på nettet dagligt. Her er det dog en god idé hvis du ofte er på WiFi og især kun at hente nye apps, når du er tilsluttet WiFi. Hvis du ofte ser videoer eller streamer musik online, skal du op og have lidt mere data. En tommelfingerregel siger, at du bruger ½ GB pr. time du streamer. Det varierer dog alt afhængigt af hvilken tjeneste, du bruger. Der er ofte en del penge at spare, hvis du tilkobler dig WiFi når du har mulighed for det. I dag er det stort set muligt at komme på WiFi alle steder, både lufthavne, diverse caféer, uddannelsesinstitutioner osv., tilbyder gratis WiFi, så du kan i princippet klare dig for ret lidt mobildata.

Hastigheden med mobildata

Når du bruger mobildata, er der stor forskel på, hvor hurtig din forbindelse er. Det skyldes, at der er flere forskellige teknologier, og hvilken en du har adgang til, afhænger af din fysiske placering. Der findes både 2G, 3G og 4G. Det er sjældent at du finder en hastighed langsommere end 3G, og det er begrænset hvad den duer til. 3G giver en udmærket forbindelse, men afhænger naturligvis af hvad du skal bruge internettet til. Hvis du tilkobler din computer for at streame film online, skal du helst have 4G for at få en god oplevelse ud af det.

Der er stor forskel på, hvor godt de forskellige internetudbyderes dækning er. Derfor bør du altid tjekke hvordan dækningen er i det område, hvor du oftest bruger mobiltelefonen.