Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Ny søgerunde til bredbåndspuljen

Sidste år fik cirka 3700 adresser udbytte af regeringens samlede tilskud til bredbåndspuljen på knap 80 mio. kroner. I år er der sat 40 mio. kroner af, og der er derfor mulighed for, at det lige netop er din adresse, hvis internetopkobling, der skal forbedres.

Pengene kan nemlig søges af lokale sammenslutninger, der er gået sammen om at forbedre internettilslutningen og få hurtigere bredbånd i lokalsamfundet. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt opfordrer derfor også til, at man går sammen lokalt og sender en ansøgning afsted, hvis man oplever dårligt internet.

”Bredbåndspuljen giver glimrende mulighed for at få en bedre dækning i lokalområderne. Det er, sammen med de øvrige tiltag, regeringen har sat i værk, et vigtigt skridt på vejen mod, at alle danskere har en god bredbåndsforbindelse i 2020. Den digitale infrastruktur er afgørende for, at danskerne kan bo og drive virksomhed over hele landet,”siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr.

Lilleholt.

Udover bredbåndspuljen har regeringen også gjort det muligt at få et skattefradrag for arbejdsomkostningerne ved etableringen eller opdrageringen af bredbånd via Boligjob-ordningen.

Ved at sende en ansøgning afsted, er man med til selv at fremme muligheden for måske at blive udvalgt til at få en del af bredbåndspuljen. Erfaring fra sidste søgerunde viser dog også, at blot det at gå sammen i lokalsamfundet og presse teleselskaberne kan være med til at der nogle steder skabes bedre dækning - uden at have fået del i tilskuddet.

Det kan derfor være en god idé blot at tage det første spadestik, da man hermed viser, at man ikke er tilfreds, og at man ønsker at gøre en indsats for at få en bedre internetløsning.

Fristen for at søge tilskud er d. 14. september 2017, og ansøgningen skal sendes til Energistyrelsen.

Det er dem, som administrerer puljen, og tilskuddet tildeles på baggrund af forskellige objektive kriterier (tilslutningsprocent, projektstørrelse, pris og andel af egenbetaling)

Man kan søge puljen, hvis man maksimalt kan få en bredbåndsforbindelse på 10mbit/s download og/eller 2 mbit/s upload. Derudover skal man slå sig sammen med andre i lokalområdet, og der gives tilskud til infrastruktur, der kan levere 100mbit/s download og 30mbit/s upload i 2020.

Mere information kan findes på: ens.dk/bredbaandspulje