Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Hurtigere bredbånd til yderkommunerne i Danmark

Landets yderkommuner har fået hurtigere bredbånd

Hvis du bor, eller kender nogle der bor, i en af landets yderkommuner, så vil dette have interesse for dig. Selve Energistyrelsens årlige kortlægning af fastnetbredbånd har nemlig fastslået, at den andel af virksomheder og boliger, der har adgang til hurtigt bredbånd nu er steget. Det vil sige, at omkring 81 % af alle borgere i yderkommunerne (samt virksomheder) har adgang til hurtigere bredbånd i form af 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload.

I forhold til tidligere år, så er dette en ret stor fremgang.

Hvad skyldes stigningen?

I en pressemeddelelse fra Energistyrelser siger de, at denne stigning primært skyldes ny infrastruktur i form af udrulning samt opgradering af allerede eksisterende infrastruktur.

Udover dette, så siger Energistyrelsen også, at stigningen skyldes udvikling af kortlægningsmetoden. Det fastslås, at 6 ud af 10 husstande og virksomheder havde adgang til 500 Mbit/s download i 2017, mens dette tal lå på 3 ud af 4 i 2018.

Hvor hurtigt internet har jeg brug for?

Hvis du er i tvivl om, hvor hurtigt dit internet skal være for at kunne tilfredsstille dine behov, så kan du faktisk selv finde ud af dette. Det kræver dog, at du først og fremmest er bekendt med dine egne behov. For en gennemsnitsfamilie er det ofte ikke nødvendigt med meget hurtigt internet.

Dog kommer dette an på, hvad internettet skal bruges til, samt hvor mange, der bruger det.

Sådan finder du nyt internet til din husstand

Hvis du stadig ikke er helt tilfreds med din internetforbindelse, eller hvis du blot ønsker at udforske andre muligheder på markedet, så er det i dag nemt at finde nyt bredbånd. Du kan nemlig blot vælge at bruge søgemaskinen her på internettjek , hvorefter du kan sammenligne bredbånd og abonnementer fra et væld af forskellige udbydere. På den måde kan du nemmere få et overblik over abonnementets indhold, priser samt alt det, som du behøver at vide for at finde ud af, om du skal finde en anden internetudbyder til dit hjem.

Du kan naturligvis også vælge at klikke rundt på alle de forskellige udbyderes hjemmesider eller ringe direkte ind til deres kundeservice.

Dette er dog en del mere tidskrævende end hurtigt at sammenligne diverse abonnementer via en sammenligningsportal. Så hvis du ønsker et godt overblik samt vil spare noget tid - er det bare med at finde nyt internet til hjemmet på denne måde.