Få det billigste fibernet

Få et gratis og uforpligtende tilbud på fibernet. Indtast din adresse og kom igang med at få fibernet her.

Trådløst internet - Sådan fungerer det

Hvad er trådløst internet?

Med en trådløs internetforbindelse derhjemme har du mulighed for at bevæge dig rundt i dit hjem uden problemer, mens du er på internettet. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt du er koblet til internettet eller ej, da forbindelsen fungerer overalt i hjemmet. Men for at du kan gøre brug af trådløst internet, skal du have en trådløs router.

Så hvad er en trådløs router? En router virker gennem et kabel, men den kan også være trådløs. Det er selve routeren, der sørger for det trådløse internet. Dette har du mulighed for i dag at finde hos de fleste udbydere af bredbånd og internet, hvis du er interesseret i at bestille et bredbåndsabonnement.

Sådan virker trådløst internet med en trådløs router

I dag er trådløse routere de mest almindelige, når det kommer til internet i hjemmet. Denne router fungerer hovedsageligt ved, at der bliver sendt data til selve routeren via et telefonstik eller en kabel-tv-forbindelse. Herefter bliver signalet konverteret til radiosignaler, der bliver sendt ud i rummet.

Dette kan modtages af de forskellige enheder i hjemmet, så du kan anvende internettet.

Sådan finder du det bedste trådløse internet

Hvis du er interesseret i trådløst internet, er det en fordel at finde det bedste til din husstand. Det kan du gøre på følgende måde:

1. Hvor mange er der i husstanden?
Afhængig af antallet af personer i dit hjem, der gør brug af routeren, skal du finde en router, der kan klare dette. Hvis I er mange i husstanden, der bruger routeren og internettet, skal den naturligvis være hurtig og kraftig nok til at kunne levere en hurtig og stabil trådløs forbindelse.

2. Hvor stort er dit hjem?
Når du har fundet ud af, hvor mange der skal bruge routeren, skal du overveje, hvor stort dit hjem er. Dette er nemlig også vigtigt, da det ikke er alle routere, der er gode til at dække store områder på samme tid. Hvis du har brug for internet i et stort område, skal du naturligvis gå efter routere, der kan sørge for dette. Hvis det stadig ikke er muligt, kan det være en fordel at overveje Wi-Fi-forstærkere som en løsning for dig.

3. Har du sammenlignet bredbånd på internettet?
Til sidst kan du sammenligne bredbånd via internettet på f.eks. https://internettjek.dk. Her har du mulighed for hurtigt at få et overblik over dine forskellige muligheder.

Dette hjælper dig med at finde det bedste trådløse internet både i forhold til hastighed, rækkevidde, pris samt meget mere.