InternetTjek.dk - Find den billigste internetforbindelse
Angiv søgekriterier
0 Mbit/s
100 Mbit/s
0 MB
20 GB
Internet signal:
Tilvalg:
Type:
Netværk:

Hiper

Denne artikel indeholder grundlæggende informationer om, hvilke bredbåndsmuligheder Hiper udbyder. 

Hiper er grundlagt af erfarne folk inden for telebranchen, og leverer bredbånd i Danmark. Grundlæggerne har  blandt andet været med til at starte og udvikle flere andre selskaber, herunder Fullrate. 

Hiper har valgt at holde fokus på bredbånd for at blive landets bedste leverandør på området. Af samme årsag tilbyder Hiper kun bredbånd, og har dermed fravalgt at udbyde mobilpakker og tv-pakker. 

Hiper tilbyder bredbånd via tre forskellige kanaler, så alle kan være med. Det er muligt enten at få bredbånd via fiber, kabel-tv eller telefonstik. 

Fibernet

Vælges bredbånd via fibernet, bliver nettet leveret gennem lyslederkabler, som løber med lysets hastighed. Fiber er derfor den hurtigste teknologi på markedet, og har også den største kapacitet. Det er på nuværende tidspunkt ikke alle husstande i Danmark, som har et etableret fiberstik, hvorfor Hiper kan sende en tekniker ud til at tilslutte dette. Fiber er den hurtigste bredbåndsløsning, og samtidig den løsning med størst kapacitet, og mest miljøvenlige. 

Ved bredbånd via fiber, vil Hiper sende en mediekonverter og en router. Mediekonverteren skal tilsluttes mellem fiberboksen og routeren. 

Internet via kabel-tv

Hiper leverer som bekendt også bredbånd via kabel-tv. Kabel-tv-nettet bruger coaxialkabler, også kaldet kobberkabler. I Danmark har kobberkabler været brugt til levering af bredbånd i mange år, og det er muligt for alle husstande at få bredbånd via kabel-tv. Det eneste det kræver, er et antennestik. Dog er der nogle husstande i Danmark, hvor det kræves en tv-pakke før Hiper kan levere bredbånd via kabel-tv, hvilket skyldes tekniske forhold fra antenne- eller boligforeningens side. Vælges bredbånd via kabel-tv, vil Hiper fremsende en router, som skal tilsluttes stikket på væggen, for at være aktiv. Det er dog muligt at bruge sin egen router, hvis dette ønskes. 

Internet via telefonstik

Endelig tilbyder Hiper også bredbånd via telefonstikket, teknologien kaldes også DSL-teknologi. DSL-teknologien er den ’traditionelle’ teknologi til bredbånd i Danmark, og den teknologi, som har været brugt i længst tid. Selvom det er bredbånd via telefonstikket, vil telefonlinjen ikke blokeres, som den gjorde før i tiden. Med bredbånd via telefonstikket, kan der ikke gives garanti for hastigheden, fordi det er meget svært at afgøre præcis hvilken hastighed, der er mulig på det pågældende område. Kunder der får leveret bredbånd via telefonstikket, får stillet en garanti på en minimumshastighed, som kan være hurtigere i virkeligheden. I modsætning hertil står både bredbånd via fiber og kabel-tv, hvor der betales for præcis den hastighed, der leveres, og både med fiber og kabel-tv, er det lettere at vurdere hvor hurtigt nettet kan blive. 

Når der vælges bredbånd via telefonstikket, sender Hiper en router som skal stilsluttes telefonstikket, der sidder i væggen. Det er dog muligt, at bruge sin egen router, hvis man ligger inde med sådan en. Såfremt der benyttes en anden router end den Hiper har udleveret, kan der ikke stilles garanti for teknisk support, og der er risiko for, at forbindelsen kræver at der tilkøbes en fast offentlig IPv4-adresse.